Χωρίς κρούσμα η Άνδρος. Στη Σύρο το πρώτο στις Κυκλάδες. Διαμορφώθηκε χώρος υποδοχής στο Κέντρο Υγείας.

Το κοντέινερ/δωμάτιο μπροστά στο Κέντρο Υγείας. Βρέθηκε από τον αντιδήμαρχο Χώρας στις Στενιές. Μεταφέρθηκε μετά από συνεννόηση του Δήμου με τον ιδιοκτήτη και εταιρεία του νησιού.

(Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης στο σημερινό δελτίο τύπου 24/3 επισημαίνει πως δεν υπάρχει πιστοποιημένο κρούσμα στο νησί μας, όμως υπάρχει πιστοποιημένο στις Κυκλάδες (Σύρο). Αναφέρει την εγκατάσταση ειδικου κοντέϊνερ/δωμάτιου στο Κέντρο Υγείας ώστε να αποτελέσει χώρο υποδοχής πιθανού κρούσματος. Συνάμα συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι απολυμάνσεις στα σχολεία και ανοίγει η Τράπεζα Πειραιώς στο Γαύριο για την άλλη εβδομάδα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Άνδρος, 24 Μαρ. 2020

Πραγματοποιήθηκε και σήμερα η καθημερινή, πλέον, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Κρίσης του Δήμου Άνδρου.

Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Επιβεβαιώθηκε όμως  το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στις Κυκλάδες στη Ερμούπολη της Σύρου. Πρόκειται για 88χρονο άνδρα καρδιοπαθή, ο οποίος βρίσκεται  απομονωμένος στο Νοσοκομείο Σύρου, ενώ από τη διοίκηση του Νοσοκομείου  γίνονται όλες οι ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.  

Επιπλέον, η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:  

  • Πραγματοποιήθηκε η μεταφορά κοντέινερ δωματίου μπροστά από τα επείγοντα του ΚΥ Άνδρου. Τις επόμενες 2 ημέρες θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης ειδικού χώρου υποδοχής, προκειμένου να μπορέσει να δεχτεί ύποπτα περιστατικά  υπό καθεστώς απόλυτης καραντίνας.
  • Τις επόμενες μέρες και μέχρι το Σάββατο 28-03-20 θα πραγματοποιηθούν προληπτικές  απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία στο ΚΥ Άνδρου  στα Δημοτικά καταστήματα, στα Σχολεία , στη Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και σε άλλες δημοσιές υπηρεσίες του νησιού.
  • Ενεργοποιήθηκε το κέντρο βοήθειας του Δήμου και για αγγλόφωνη εξυπηρέτηση.
  • Η τράπεζα Πειραιώς στο Γαύριο Άνδρου την ερχόμενη εβδομάδα από 30-3-20 έως 3-4-20 θα είναι ανοικτά καθημερινά για το κοινό από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 προς εξυπηρέτηση των συνταξιούχων της περιοχής Υδρούσας.
  • Tο επόμενο 15ημερο είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας τόσο στην Άνδρο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα ταυτόχρονα. Δεν εφησυχάζουμε, τηρούμε ευλαβικά όλες τις οδηγίες. 

Υπενθυμίζουμε σταθερά τις οδηγίες του Υ.Υ. και του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/)

  • Μένουμε Μέσα.
  • Αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σα να είμαστε εμείς οι ασθενείς και δε θέλουμε να μεταδώσουμε τον ιό.
  • Δεν κάνουμε επισκέψεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες.
  • Κάνουμε τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις (super market, take away, φαρμακείο).
  • Οι ευπαθείς ομάδες να μη μετακινούνται και για τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμάκων να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου 22823 60216, 22820 21022 ώρες 09:00 – 21:00.
  • Για τυχόν περιστατικά υγείας δεν προσερχόμαστε στο Κ.Υ. αλλά συμβουλευόμαστε τον προσωπικό μας ιατρό.
  • Σε περίπτωση επιδείνωσης συμπτωμάτων ή αν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες καλείτε στο Κ.Υ. στο τηλ.: 2282360000

Να θυμόμαστε πάντα ότι το νησί έχει περιορισμένες υποδομές υγείας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε πολλά έκτακτα περιστατικά ταυτόχρονα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημερα ,
Πως μπορει να ειναι σιγουρος κανεις οτι στο Νοσοκομειο Συρου αλλα περιστατικα που δεν εχουν σχεση με τον κορωναιο δεν ηρθαν σε επαφη με τον ιο μεσω του προσωπικου ? Το προσωπικο του Νοσοκομειου που ηρθε σε επαφη με το κρουσμα αναφερεται οτι θα μπουν σε καραντινα οπως και οι συγγενεις του . Αραγε ασθενεις απο αλλα νησια που τυχον νοσηλευτηκαν για αλλους λογους το ιδιο διαστημα και επεστρεψαν στο νησι τους ελεγχονται, απομονωνονται , παιρνουν ειδικες οδηγιες ? Μηπως ειναι κι αυτος ενας ακομη τροπος διασπορας του ιου σε αλλα Κυκλαδονησια ? Με παρομοιο τροπο κολλησε τον ιο και ο 88ρονος που βρεθηκε σε νοσοκομειο της Αθηνας για αλλο λογο .