Εμείς μένουμε σπίτι κι αυτοί... καθαρίζουν τις ακτές μας!!!

 

Το πρωί της Κυριακής 29/3 έφτασε στα ανατολικά παράλια της Άνδρου το σκάφος "Typhoon". Μόλις είχε τελειώσει τους καθαρισμούς ακτών στην Εύβοια και πέρασαν και στην Άνδρο. Πρώτη στάση το Ατένι. Το είδαν μερικοί και όταν είδαν και τις βάρκες που κατέβασε σκέφτηκαν: λαθρομετανάστες! Όμως δεν ήταν λαθρομετανάστες. Ήταν νόμιμοι καθαριστές ακτών. Το σκάφος ανήκει στην εταιρεία "Laskaridis Shipping" και δραστηριοποιείται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Κοινωφελούς  Ιδρύματος "Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης" για το θαλάσσιο περιβάλλον (Typhoon Project). 

Με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μεριμνά κυρίως για τον καθαρισμό των πιο απομακρυσμένων ακτών της Χώρας μας από πλαστικό και άλλα ρυπογόνα υλικά που υποβαθμίζουν το παράκτιο και θαλάσσιο πλούτο της. Και με συνεχή δραστηριοποίηση σε όλη την Ελλάδα. Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε καθαρισμός των ακτών της Κρήτης και της Εύβοιας. 

Η Άνδρος ήταν ο επόμενος σταθμός των περιβαλλοντικών του δράσεων. Τουλάχιστον τώρα που είμαστε σπίτι εμείς κάποιος να καθαρίσει τις ακτές μας! Την Κυριακή πρώτη μέρα και κατόπιν επικοινωνίας με το Λιμεναρχείο Άνδρου, καθαρίστηκαν οι παραλίες Ατένι, Βιτάλι, Βόρη, Λεύκα, Ζόρκος, Μικρογιάλι, Γίδες, Πλατανιστός και Ρόζος. Την Δευτέρα οι καθαρισμοί συμπεριέλαβαν τις παραλίες Φελλός, Μικρή και Μεγάλη Πέζα, Πύργος, Βλυχάδα, Καλαμίτσι, Κουρτάλη, και Πισωλιμνιώνας. Σήμερα Τρίτη είναι στο Μπατσί. Και αργότερα θα έρθει από την μεριά της Χώρας είπαν να καθαρίσει Γιάλια, Πίσω Γιάλια, Νειμποριό και Παραπόρτι.

Επόμενος στόχος του Ιδρύματος όπως είπαν είναι η απόκτηση κατάλληλου εξοπλισμού ώστε το σκάφος "Typhoon" ώστε να έχει τη δυνατότητα να διενεργεί και καθαρισμό βυθών. Ένα πρότζεκτ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το Δήμο Άνδρου, μιας και ο καθαρισμός του βυθού του Στρόφυλα είναι επιτακτική και άμεση περιβαλλοντική ανάγκη και προτεραιότητα της δημοτικής αρχής με την οποία είναι σε επαφή.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το θέμα είναι για ποιους τις καθαρίζουν τώρα μιας και δεν θα υπάρχει ι τουρισμός φέτος ούτε κατά διάνοια! Τουλαχιστον να την γλυτώσουμε του κ.....τα!!!!