Στις 20:30 σταμάτησαν οι ρίψεις στην Άνδρο. Κάηκαν πάνω από 1000 στρέμματα πρασίνου.

Μια από τις τελευταίες εντυπωσιακές ρίψεις με αεροπλάνο στην περιοχή Καλαμάκι της Άνδρου.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, ΩΡΑ 22:40 ΒΡΑΔΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Με την λήξη του συναγερμού κάναμε μια μεγάλη δίωρη βόλτα στην καμένη περιοχή. Τα εναέρια μέσα συνέχιζαν ρίψεις σε απόκρυμνες καταπράσινες ρεματιές μέχρι 20:30!!! Κάήκαν πάνω από 1000 στρέμματα πρασίνου.

Αποτυπώσαμε στον φωτογραφικό φακό και σε βίντεο τις προσπάθειες που ήταν τεράστιες. Κινητοποιήθηκαν πλήθος αεροπλάνα και ελικόπτερα, δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές δασοπυροσβέστες και υπάλληλοι του Δήμου. Παρόντες μέχρι τέλους ο δήμαρχος Άνδρου, ο αντιδήμαρχος Κορθίου, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας. Ακολουθούν οι φωτογραφίες και το βίντεο.

20:30 έγινε η τελευταία ρίψη και τα αεροπλάνα έφυγαν προς Αττική.

Το σημείο κοντά στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία στα Σταυριά απ΄όπου θεωρούν πως ξεκίνησε η φωτιά.

Ελικόπτερο σε ρίψη

Άλλο ελικόπτερο παίρνει νερό από την θάλασσα.

Εκτεταμένες καμένες εκτάσεις στην περιοχή πάνω από την Πλάκα.

Απειλήθηκαν και σπίτια στην περιοχή της Πλάκας.

Μια ακόμα εντυπωσιακή ρίψη με αεροπλάνο στην περιοχή Καλαμάκι.

Μια αναζωπύρωση στην περιοχή της Πλάκας.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Φωτογραφία από την καμένη και δύσβατη έκταση στις 16:00.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020, ΩΡΑ 16:00 Ένα ελικόπτερο και μονάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, της πυροσβεστικής και των εθελοντών επιχειρούν στην περιοχή Καλαμακίου Άνδρου. Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να την σβήσουν.

Έφτασε και ελικόπτερο της πυροσβεστικής για να συνδράμει το έργο της κατάσβεσης. Ήρθε από ανατολικά πέρασε πάνω από την κοιλάδα της Χώρας και έστριψε προς Άγιο Γιώργη Φαράλη. 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 Ιουλίου 2020, ΩΡΑ 15:30. Έφτασε ελικόπτερο με άνδρες της ΕΜΑΚ για να επιχειρήσουν σε απρόσβατα μέρη. Ακόμα έφτασε ελικόπτερο της πυροσβεστικής για να συμμετάσχει στην κατάσβεση. 

 

Ρίψεις με ελικόπτερο στην μεγάλη φωτιά στα Σταυριά της Άνδρου - Βίντεο Εν Άνδρω

Το μέτωπο έχει περιοριστεί - χάρη στα εναέρια μέσα - στην περιοχή Καλαμάκι - όπου απειλήθηκαν σπίτια και άνθρωποι. Δύο λουόμενοι απομακρύνθηκαν από Πλάκα με πλωτό του λιμεναρχείου και τους πήγαν στο Γαύριο. Ακόμα σε δύο σπίτια έσπευσε ο διοικητής της αστυνομίας Άνδρου μόνος του κι έβγαλε 9 ανθρώπους που δεν είχαν πάρει είδηση τι γινόταν. Στο ένα από αυτά ήταν στο τραπέζι κι έτρωγαν καρπούζι! 

Το ελικόπτερο πλησιάζει στη φωτιά.

Διασταύρωση προς Καππαριά Πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες του Δήμου στο σημείο την αναμένουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 Ιουλίου 2020, ΩΡΑ 14:15: Έφτασαν τα αεροπορικά μέσα και ξεκίνησαν κατάσβεση. Εν τω μεταξύ ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ έβγαλε ανακοίνωση προετοιμασίας κατοίκων και παραθεριστών για ενδεχόμενη εκκένωση οικισμών. Όλα θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητα των εναέριων μέσων και των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής και των εθελοντών που δίνουν μάχη επιτόπου.

Η φωτιά ξεκίνησε από δασική έκταση σε περιοχή απρόσβατη στον Άγιο Γεώργιο τον Φαράλη για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσαν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές να επέμβουν άμεσα. Έφτασε τον δρόμο και πέρασε μετά και από τον δρόμο και συνεχίζει προς την διασταύρωση της Καπαριάς. Άγνωστες μέχρι στιγμής οι αιτίες της. 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ:

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20.07.2020 - ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΛΑΚΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΠΠΑΡΙΑΣ

Παρακαλούμε τους κατοίκους και παραθεριστές στους οικισμούς Πλάκα, Καλαμάκι και το χωριό Καππαριά της Κοινότητας Καππαριάς  να προετοιμασθούν γι’ άμεση εκκένωση, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φαράλη.

Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 ΩΡΑ 13:30: Μεγάλη δασική πυρκαγιά εντεινόμενη σε μέτωπο πάνω και κάτω του δρόμου προς Κόρθι από την περιοχή Αγίου Γιώργη Φαράλη, Πλάκας και-Σταυριών με κατεύθυνση -προς Καπαριά. Η φωτιά ξέσπασε πριν αρκετή ώρα. Επί τόπου είναι 7-8 οχήματα της πυροσβεστικής και των Εθελοντών του ΣΕΔΑ. Επίσης ο δήμαρχος Άνδρου, ο αντιδήμαρχος Κορθίου και η Πολιτική Προστασία της Άνδρου. Αναμένονται εναέρια μέσα.

Φωτογραφίες και βίντεο από την φωτιά του Εν Άνδρω

Νεώτερα σε λίγο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ευχαριστουμε όλους , πυροσβέστες , Πλωτό Σκάφος του Λιμενικού , δημαρχείο και ιδιαιτέρως τους ΣΕΔΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Eνα ιδιαίτερο μπράβο από καρδιάς στους εθελοντές του ΣΕΔΑ που πρώτοι ρίχτηκαν στην μάχη της φωτιάς, δεν υπάρχει;
Παντού και πάντα τρέχουν σε όλα. Φωτιές, πλημμύρες, χιόνια και όποια καταστροφή συντελείται, χωρίς αντίτιμο, χωρίς να περιμένουν τίποτα και από κανένα.
Μπράβο παιδιά, ο Θεός μαζί σας! Η ΄Ανδρος ευγνωμονούσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπαστουνόβλαχοι! Είχαμε τους βουρκωτιανούς με το ζένιο (άργησαν αυτοί φέτος να μας κάψουν πάλι) και τώρα έχουμε και αυτούς εδώ που καίνε βοσκοτόπια και μετά πουλάνε και πνεύμα για αποχαρακτηρισμούς, ανεμογεννήτριες και άλλα κουλά για αποπροσανατολισμό. Για δώστε κινητά που ήταν σε εμβέλεια σήμερα στην περιοχή που κάηκε να δούμε πιο "σπίρτο" μας έκαψε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσύ με τα χαντάκια ψηφίζεις;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΚΟΣΜΟ , ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα χαντάκια γεμάτα ξερά χόρτα! Κατά τα άλλα κομπάζουν ότι καθαρίζουν τους δρόμους!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περίεργο, όπως λένε ξεκίνησε από εκεί που δεν πάει δρόμος. Εκτός αν υπάρχουν χαντάκια δρόμων εκεί που δεν πάει ο δρόμος!
Κατανοητή η προσπάθεια να πετάξετε λάσπη, αλλά γιατί δεν περιμένετε πριν εκτεθείτε. Εμείς λέμε να περιμένουμε την πυροσβεστική.
Οι βρισιές κόπηκαν φυσικά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro