ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2021: Το πρώτο πλοίο στην Άνδρο!!!...

Σήμερα πρωτοχρονιά του 2021 στις 09:00 το πλοίο Caldera Vista της Seajets που εκτελεί το ενδοκυκλαδικό δρομολόγια μπήκε στο ηλιόλουστο λιμάνι του Γαυρίου. Μέρα ανοιξιάτική. Ο καιρός πιο πολύ σε Πάσχα το πήγαινε παρά σε πρωτοχρονιά. Ο φίλος Δημήτρης πάντα χιουμορίστας πήρε πρωί-πρωί ρωτώντας: "Τώρα τι λέμε; Ευτυχές το νέο έτος ή ευτυχές ο νέος Πάσχας;" Και συνέχισε ήρθαν οι φωτογραφίες των ανταποκριτών του Εν Άνδρω; Προ πολλού. Σήμερα που δεν πήγαμε εμείς είχαμε δύο ανταποκριτές εκεί. Το έθιμο που αναβιώσαμε μετά από δεκαετίες στο νησί ο 2018 έχει πια πάρει το δρόμο του.

(Για την ιστορία: το "έθιμο" προκάλεσε με γράμμα στο Εν Άνδρω ο μηχανικός από τον Φελλό Γιάννης Ζούρας. Αρχίσαμε τα τηλέφωνα. Πρώτος-πρώτος βρέθηκε ο λιμενάρχης Θ. Κραψίτης. Το στήριξε με την παρουσία και τη συνδρομή σε γλυκά ο Δημήτρης Λάσκαρης. Βοήθησε ο Δημήτρης Λοτσάρης στέλνοντας το "ανδριώτικο τακίμι": τον Σταύρο Λαρίο και τον Γιώργο Ρέρρα). Και συμπαρέσυρε και τον τότε δήμαρχο Θ. Σουσούδη. Σήμερα τρία χρόνια αργότερα το "έθιμο" τείνει να γίνει συνήθεια σε ένα νησί που το είχε ξεχάσει - αν ποτέ το είχε...)  

Πρωί-πρωί για μια τέτοια μέρα - που προέρχεται πάντα από ξενύχτι - βρέθηκαν στο λιμάνι ο Λιμενάρχης Άνδρου πλωτάρχης Θεόδωρος Κραψίτης, ο διοικητής λιμενικού τμήματος Γαυρίου ανθυποπλοίαρχος Λυτρίβης Θεόδωρος, η αντιδήμαρχος Γαυρίου Αθηνά Μακρή, η δημοτική σύμβουλος Τασία Μπιθικώτση και δύο μουσικοί από το Γαύριο: ο Γιώργος Ρέρρας και ο Γιώργος Κατσίκης...

Βίντεο από την υποδοχή του πλοίου στο Γαύριο...

 Ανέβηκαν στο πλοίο όλοι μαζί και αντάλλαξαν δώρα με τον καπετάνιο και τους αξιωματικούς. Να σημειώσουμε πως ο καπετάνιος του πλοίου Caldera Vista της Seajets είναι ο Μενέλαος Διαπούλης από τις Στενιές της Άνδρου!!!

 Ο Γιώργος Ρέρρας και ο Γιώργος Κατσίκης είπαν τα κάλαντα για το καλό του χρόνου κρατώντας αποστάσεις...

 Και στο τέλος όλοι πόζαραν για μια αναμνηστική με μάσκες και όλες τις προφυλάξεις της εποχής....

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλή χρονιά, καλοτάξιδη και με ασφαλή ταξίδια. Και μία διόρθωση: O καπετάνιος του πλοίου, Μενέλαος Διαπούλης του Μιχαήλ κατάγεται από το χωριό Μεσσαθούρι της Κοινότητας Λαμύρων και όχι από τις Στενιές. Μάλιστα παλιότερα,υπήρχε η ακτοπλοϊκή εταιρεία "Διαπούλη" - ίσως η οικογένεια του καπετάνιου να είχε συγγενική σχέση - που είχε έμβλημα το γράμμα "Δ" , με καταγωγή επίσης από την περιοχή της Κοινότητας Λαμύρων και υπάρχουν φωτογραφίες πλοίων της εταιρείας στο λιμάνι της Χώρας.