Περιορίστηκε η φωτιά προς τα Λεύκα. Ευχαριστίες δημάρχου προς Ν.Χαρδαλιά και Θ.Παναγιωτάκη. Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής στο νησί!...

Μαύρο σε πράσινο. Απόβραδο Κυριακής. Τοπίο μετά την μάχη...

ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4, ΩΡΑ 21:30

Μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των δυνάμεων πυρόσβεσης της Άνδρου και μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του κρατικού μηχανισμού έζησε το νησί την Κυριακή 4/4/21. Για την ώρα ας μείνουμε στο ότι από μια τέτοια μεγάλη φωτιά δεν είχαμε απώλειες. Και πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς συνεργάστηκε στενά από την πρώτη στιγμή με τον δήμαρχο Άνδρου, την Πολιτική Προστασία και την πυροσβεστική του νησιού στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων. Οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις που έστειλε ήρθαν στην ώρα τους και έδρασαν καίρια και αποτελεσματικά σώζοντας περιουσίες και ζωές.

Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε για αύριο. Μαζί με την πληροφορία πως στο νησί ήρθε κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής να ερευνήσει τα αίτια της μεγάλης και απροσδόκητης φωτιάς που ξέσπασε εν μέσω ανέμων 8 μποφόρ στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής σε μια από τις πιο δασώδεις περιοχές του νησιού μας

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ:   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 

Περιορισμένο και με κατεύθυνση τα Λεύκα κινείται το μέτωπο της φωτιάς, που ταλανίζει την Άνδρο από τα χαράματα αυτής της Κυριακής. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου είναι σε επιφυλακή και πλέον, μετά τη δύση του ηλίου, θα παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.  

Ο Δήμος Άνδρου, με οδηγίες του Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη, μερίμνησε για την τροφοδοσία των δυνάμεων, που βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο, καθώς και τη φιλοξενία τους σε δωμάτια και καταλύματα, εφόσον κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω παραμονή τους. 

Με την ευχή να μη σημειωθεί αναζωπύρωση του μετώπου,  ο κ.  Λοτσάρης ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν από την πρώτη στιγμή, που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά για την άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση των Δυνάμεων πυρόσβεσης και Προστασίας. Θερμές ευχαριστίες, ακόμη, απευθύνει στην εταιρεία Fast Ferries και στον πλοιοκτήτη, Θεολόγο Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ανέλαβε το κόστος του ακτοπλοϊκού δρομολογίου και εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά στην Άνδρο των απαραίτητων επιχειρησιακών Δυνάμεων από Αθήνα, αρνούμενος τη μίσθωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνοντας ότι “αυτό το δρομολόγιο το κάνω για τους Ανδριώτες”. 

Υπενθυμίζεται ότι, η πυρκαγιά ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου και από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού  Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρα Τμήματα ΕΜΑΚ. 

 

ΔΕΚΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4, ΩΡΑ 17:15

 

 

Φωτιά στο Ατένι. Πράσινο σε μαύρο φόντο. Φωτογραφία Γιάννη Στάβαρη.

Οι μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις και η κινητοποίηση πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και μεγάλων δυνάμεων της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής ανέκοψαν την πορεία της φωτιάς προς την Κατάκοιλο. Το μεγάλο μέτωπο που απείλησε το μεγάλο και καταπράσινο χωριό περιορίστηκε. Όμως η φωτιά δεν σταμάτησε.

Φωτιά στο Ατένι. Σινούκ πάνω από το πρασινόμαυρο τοπίο των βουνών. Φωτογραφία Γιάννη Στάβαρη,

Εναέρια μέσα δίνουν την μάχη στο Ατένι. Φωτογραφία Γιάννης Στάβαρης.

 

 Με ένα γύρισμα του ανέμου και πήρε πάλι κατεύθυνση για τα Λεύκα θάλασσα καίγοντας ότι πράσινο δεν έκαψε στην προηγούμενη διαδρομή της που κατέληξε στο Ατένι. Υπάρχει και τρίτο περιορισμένο μέτωπο προς το νεκροταφείο του Άη Γιάννη της περιοχής. 

ΕΝΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4, ΩΡΑ 15:45

Εκτεταμένη καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων. Πλαγιές ολόκληρες κάηκαν ή καίγονται. Ένα τεράστιο μέτωπο 300 μέτρων κατευθύνεται προς Κατάκοιλο. Έχει γίνει φράγμα από την πυροσβεστική και τον ΣΕΔΑ να κόψει την φωτιά. Παρόντες το ΕΚΑΒ, η Ιωάννα Σαραβάνου της Πολιτικής Προστασίας, ο αντιδήμαρχος Δ. Τηνιακός, ο Έπαρχος Δ. Λάσκαρης και η επικεφαλής της πυροσβεστικής Κυκλάδων.  

Στις 15:00 έφτασαν με το Θεολόγος - που προσφέρθηκε να τα μεταφέρει - 9 οχήματα και 19 πυροσβέστες από Αθήνα. Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη φτάσει στην Κατάκοιλο όπου δεκάδες πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες δίνουν μάχη να μην μπει η φωτιά στο χωριό. Μαζί με την πυροσβεστική είναι και ο δήμαρχος. Oι ενισχύσεις που έφτασαν εγκαίρως από Αθήνα και ήδη δίνουν μάχη θα βοηθήσουν αποφασιστικά να σωθεί το χωριό. 

Πλήρης κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Έφτασε και ελικόπτερο Σινούκ και ανέλαβε αμέσως δράση. Η Κατάκοιλος μοιάζει να μην κινδυνεύει. Κάηκε σπίτι στο Ατένι. Ρεπορτάζ σε λίγο...

ΟΓΔΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4, ΩΡΑ 14:50

Ένα μέτωπο προς Ατένι που ελέγχεται κάπως. Ένα άλλο προς Βόρη. Ο καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα. Δεκάδες κάτοικοι στους δρόμους και στα αμάξια. Η καταστροφή λόγω των θυελλωδών ανέμων είναι πολύ μεγάλη κι όλοι αναρωτιούνται πως θα σταματήσει η φωτιά.  

 Εν τω μεταξύ έφτασε και τρίτο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από Σύρο με κλιμάκιο και την επικεφαλής των Κυκλάδων. Κατευθύνθηκαν όλοι με αυτοκίνητα - μέχρι και το λιμενικό συνέβαλε - στα μεγάλα μέτωπα προς Κατάκοιλο.

Τα ελικόπτερα συνεχίζουν αδιάκοπα ρίψεις, ενώ το αεροπλάνο έφυγε. 

ΕΒΔΟΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4. ΩΡΑ 13:45

Αναχώρησε με 9 πυροσβεστικά οχήματα και 19 πυροσβέστες το Θεολόγος και ταξιδεύει εκτάκτως τοπικό δρομολόγιο για Άνδρο. Θα φτάσει στις 15:00 και πυροσβέστες και οχήματα θα κατευθυνθούν στην περιοχή από τα Ρέματα μέχρι το Ατένι. Μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τον ιδιοκτήτη Θ. Παναγιωτάκη το έκτακτο δρομολόγιο είναι προσφορά της εταιρείας Fast Ferries.

Ο δήμαρχος ήρθε σε επαφή με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό αναπληρωτή Εσωτερικών και οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής με τα μεταφερόμενα τμήματα.

Εν τω μεταξύ και δεύτερο ελικόπτερο της πυροσβεστικής έφτασε με άνδρες της ΕΜΑΚ και με κάδο για πυρόσβεση. Το ελικόπτερο ήδη επιχειρεί σε ένα μέτωπο πολύ μεγάλο που κατευθύνεται στο Ατένι.

 

 

Συνεχείς λήψεις νερού από το Μπατσί του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής και ρίψεις στη φωτιά που απειλεί το Ατένι.

ΕΚΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4, ΩΡΑ 12:15

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ, 04.04.21, ώρα 11.59

 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ “FB THEOLOGOS” ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Μετά τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αποφασίστηκε ο άμεσος απόπλους του οχηματαγωγού “FB THEOLOGOS” από το λιμάνι της Ραφήνας προς την Άνδρο, προκειμένου να μεταφερθούν επίγειες δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης του πύρινου μετώπου, που ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου.

Στην πυρκαγιά ήδη επιχειρούν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού  Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρο Τμήμα ΕΜΑΚ. 

Ο Δήμος Άνδρου και προσωπικά ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λοτσάρης, ευχαριστεί όλους όσους συνεισφέρουν από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries, για την άμεση μεταφορά των πρόσθετων δυνάμεων κατάσβεσης. 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4. ΩΡΑ 11:00

Το ελικόπτερο και οι άνδρες της Πυροσβεστικης στο ελικοδρόμιο της Χώρας.

 

Έφτασε στο νησί κλιμάκιο 8 ανδρών της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Το ελικόπτερο έκανε αρκετές φορές κατόπτευση του πεδίου προσγείωσης στο Γαύριο, αλλά ήταν προφανώς δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων να προσγειωθεί. Έτσι αναγκάστηκε να πάει στη Χώρα. Χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο για να βρεθούν οι ειδικευμένοι άνδρες της πυροσβεστικής γρήγορα στον τόπο της φωτιάς.

Ακόμα, αναχωρεί εκτάκτως το Θεολόγος το μεσημέρι μεταφέροντας οχήματα και πυροσβέστες για να επιχειρήσουν και να επιτηρήσουν στη συνέχεια το πολύ μεγάλο μέτωπο της φωτιας. 

Το ελικόπτερο προσγειώνεται στο ελικοδρόμιο της Χώρας.

Εν τω μεταξυ το αεροπλάνο της πυροσβεστικής συνεχίζει με δυσκολία - λόγω του ισχυρού αέρα - να κάνει ρίψεις στο μέτωπο που έχει ανοίξει και πάει προς θάλασσα. Κινδυνεύει τώρα ο οικισμός στο Ατένι. Και ο Δήμος Άνδρου έβγαλε ανακοίνωση προληπτικής εκκένωσης του οικισμού. 

Το αεροπλάνο πριν την ρίψη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 04.04.21, ώρα 10.30

 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΤΕΝΙ, ΛΟΓΩ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

 Προς τους διαμένοντες στον οικισμό Ατένι

 Παρακαλούμε για την άμεση και προληπτική εκκένωση κατοίκων του οικισμού Ατένι, καθώς και απομάκρυνση ζώων και σταθμευμένων οχημάτων, υπό το βάρος της πυρκαγιάς, που ενέσκηψε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

 Στην πυρκαγιά επιχειρεί το σύνολο των οχημάτων του Δήμου και λοιπών  φορέων πολιτικής προστασίας, καθώς και ιδιωτών, ενώ αναμένεται και πεζοπόρο Τμήμα, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 Από το μέτωπο της φωτιάς που πάει προς το Ατένι.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4, ΩΡΑ 09:30.

Πανοραμική φωτογραφία από την Άρνη της εξέλιξης της φωτιάς αυτή την ώρα.

Τα νέα από το μέτωπο της φωτιάς αρχίζουν να γίνονται καλύτερα. Ο άνεμος έστριψε και κατευθύνει την φωτιά προς την παραλία των Λεύκων. Έτσι, η φωτιά δεν μπήκε στα κατάφυτα Ρέματα κάτι που εικονίζεται και στην φωτογραφία που έστειλε ανταποκριτής του ΕΝ ΑΝΔΡΩ, από την Άρνη.  

Κοντινή φωτογραφία από την περιοχή της φωτιάς πριν λίγο.

Τα ένα αεροπλάνο τελικά επέστρεψε με καθυστέρηση λόγω του ισχυρού αέρα κι έκανε την πρώτη ρίψη. Αναμένεται και ελικόπτερο. Ίσως και δεύτερο αεροπλάνο! Την μάχη πάντως δίνουν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και του ΣΕΔΑ, ενώ τα νέα και από τον τραυματισμένο πυροσβέστη είναι καλά. Ο άνθρωπος που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας από την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ιωάννα Σαραβάνου αφού του επιδέθηκαν τα εγκαύματα έφυγε. 

Τέλος ο Δήμος Άνδρου στέλνει ενισχύσεις στο μέτωπο της φωτιάς τρεις ακόμα υδροφόρες. Μια από το Κόρθι, μια που είχε "ξεχαστεί" επί χρόνια και επισκευάστηκε πρόσφατα. Και μια ιδιωτική που την επιστράτευσε ο δήμαρχος.   

 

 

 

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή και ζητήθηκε η εκκένωση της για προληπτικούς λόγους.

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4/21, ΩΡΑ 9:00

Έφτασαν δύο αεροπλάνα στην περιοχή. Επείγουσα ανακοίνωση Δήμου Άνδρου για προληπτική εκκένωση των Ρεμάτων. Τα δύο αεροπλάνα πέρασαν πριν λίγα λεπτά πάνω από το Γαύριο. Το Εν Άνδρω μίλησε με κατοίκους της περιοχής των Ρεμάτων που ήδη είχαν άμεσα ειδιποιηθεί από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία για την επικείμενη προληπτική εκκένωση λόγω του καπνού και ήδη ανηφόριζαν με αυτοκίνητα προς την Άρνη μιας και προς Κατάκοιλο ο δρόμος είναι κλειστός. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 4.4.2021

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε. 

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Πυροσβεστικό όχημα κινούμενο επί του δρόμου Κατακοίλου-Ρεμάτων επιχειρεί μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο της φωτιάς.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4 ΩΡΑ 08:15 

Η φωτιά εξακολουθεί ανεξέλεγκτη λόγω ισχυρών ανέμων 7-8 μποφόρ και πυκνής χαμηλής βλάστησης. Οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη. Επιτόπου ο επικεφαλής και ο αναπληρωτής επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου.

 

Η φωτιά έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις όπως φαίνεται στην φωτογραφία που εστάλη από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Αυτή τη στιγμή η επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωάννα Σαραβάνου μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Άνδρου πυροσβέστη που σε ένα γύρισμα της φωτιάς υπέστη εγκαύματα. Το Εν Άνδρω μίλησε με τον πυροσβέστη που παρά λίγο δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό. 

Εικόνες αποκάλυψης στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον επικεφαλής του ΣΕΔΑ Ν.Χαζάπη, θα κληθούν από την Πυροσβεστική αεροπλάνα και παρά τον αέρα θα καταφέρουν να δράσουν. Δεν κινδυνεύουν τα χωριά πλέον. Η φωτιά όμως έχει μέλλον λόγω του ανέμου.  

 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 4/4 - ΩΡΑ 07.16 

Σήμερα Κυριακή 4/4 τα χαράματα εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στην περιοχή μεταξύ Κατακοίλου και Ρεμάτων. Επί τόπου έφτασαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου με μια υδροφόρα - που ειδοποιήθηκε στις 2:05 και όλα σχεδόν τα οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και 3 οχήματα του ΣΕΔΑ. Όλοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα να αποτρέψουν το μεγάλο μέτωπο μήκους 300-400 μέτρα να πλησιάσει στα σπίτια που υπάρχουν στη περιοχή των Ρεμάτων.

Το μέτωπο λόγω του ισχυρού αέρα 7-8 μποφόρ έχει σπάσει στα τρία. Περίπου 30 άνδρες σε πεζοπόρα τμήματα έχουν ανέβει στο βουνό να κόψουν την φωτιά. Ευτυχώς η βλάστηση για την ώρα δεν είναι ψηλή. Μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί η εκκένωση του οικισμού των Ρεμάτων. 

Νεότερα σε λίγο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Θεολόγος τελικά πηγαίνει φουλ να γίνει το καράβι της ζωής μας , πέραν του ότι είναι ένα πολύ καλό καράβι στη φουρτούνα , έχει απ' ότι φαίνεται και έναν πλοιοκτήτη που χωρίς να είναι Ανδριώτης σέβεται το νησί και στέκεται δίπλα του στα δύσκολα !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Εργα καλά όπως αυτό του κ.Παναγιωτάκη είναι η υστεροφημία των ανθρώπων........και ο αποθησαυρισμός καλών και ευγενών πράξεων εν ζωή εις τον Ουρανό.....αποδίδει άυλους πολλαπλάσιους τόκους στο επέκεινα......... Ολα τα άλλα είναι αέρας , στήλη καπνού και χους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Και άλλες φορές η εταιρία Fast Ferries έχει συνδράμει τον τόπο με δρομολόγια παθητικά-που την βάζουν ''μέσα''.
Το σημερινό όμως είναι αξιομνημόνευτο και είναι η επιτομή της λέξεως Φιλοπατρία και Λεβεντιά.
Στην δύσκολη στιγμή της Ανδρου και ενώ η Πολιτική προστασία ζήτησε να μισθώση το βαπόρι για την μεταφορά πυροσβεστικών μέσων και προσωπικού, ο κ.Παναγιωτάκης αρνήθηκε και δώρησε το δρομολόγιο στο ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
Μόνο παλαιοί ντόπιοι εφοπλιστές μεγάλου οικονομικού βεληνεκούς έχουν δείξει έμπρακτα παρόμοια αγάπη για το πατρικό νησί τους.
Η πράξη φιλοπατρίας του κ.Παναγιωτάκη δεν τιμά μόνον τον ίδιο και την οικογένειά του αλλά και εμάς τους γηγενείς που μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι έχουμε στο πλευρό μας ένα δοκιμασμένο,σίγουρο , ισχυρό φίλο και ευεργέτη της Ανδρου.
Ευχομαι ο Δήμος Ανδρου να τιμήση την πράξη αυτή το λιγώτερο αναγορεύοντάς τον Επίτιμο Δημότη Ανδρου.
Κάποιοι τέτοιοι αφανείς ευεργέτες Ελληνες έδωσαν τις περιουσίες τους και το αίμα τους και γιορτάζουμε σήμερα τα 200 ελεύθερα χρόνια της Πατρίδος.
Υποκλίνομαι με σεβασμό στο Μέγεθός σας κ.Παναγιωτάκη !!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής ήρθε και επίσης θα ερευνήσει μετά από την δημοσιοποίηση από τον τηλεοπτικό κανάλι SKAI στις ειδήσεις σήμερα ότι ο πρόεδρος του χωριού Μακροταντάλου λέει στο δημοτικό συμβούλιο για τους δασικούς χάρτες στις 8 Μαρτίου 2012 ότι θα βάλει φωτιές.
Για του λόγου το αληθές αναζητήστε ΈΝ ΑΝΔΡΩ το βίντεο του SKAI και το βίντεο του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου της 8ης Μαρτίου 2021 για τους δασικούς χάρτες στο σημείο: 1:1:45
Έτσι το κλιμάκιο θα ερευνήσει τα αίτια της μεγάλης φωτιάς και υπόψιν τους έχουν τεθεί οι επίμαχες αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο ενώ η Πολιτική Προστασία έχει ενημερώσει και τον αρμόδιο εισαγγελέα, παράλληλα σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το SKAI εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο άρσης απορρήτου των επικοινωνιών για την εξιχνίαση της πυρκαγιάς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον Κοινοταρχη που απειλούσε με εμπρησμούς λόγω των δασικών χαρτών θα γράψετε τίποτα...;;; Για αυτό ήλθε η Αντιτρομοκρατικη στο νησί!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο και χίλια ευχαριστω στον Παναγιωτάκη! Στα δύσκολα εχει σταθεί στο νησι και εχει αποδειχθεί περισσότερο Ανδριώτης, απο τους Στέφανου. Ηταν παρών οταν οι αλλοι απουσίαζαν και αυτο μετράει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στη FAST FERRIES για τη συνδρομή της και συγχαρητήρια και σε εσάς Κύριε Μπασαντη για την πληρέστατη ενημέρωση. Ελπίζω αν και δεν το πιστεύω, η αστυνομία να βρει τους ενόχους.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική πλέον...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναρκωτικά , εμπρησμός αυτοκινήτου , εμπρησμός 2 beach bar , εμπρησμός στα σκουπίδια και σε αλλά σημεία του νησιού κατά καιρούς αλλά στο τέλος όλα γίνονται γαργάρα ... κολομβια είμαστε

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναρκωτικά , εμπρησμός αυτοκινήτου ,2 beach bar από εμπρησμό και αυτά, εμπρησμοί στα σκουπίδια και σε διαφορά σημεία τς Ανδρου κατά καιρούς αλλα στο τέλος όλα γίνονται γαργάρα ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρόντες σήμερα στο Ατένι και δύο από τα 5 σημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Θέλουν να κολήσουν όλο το νησί;
Ενώ τους είχαν πει μέχρι να βγει το μοριακό τεστ να κάτσουν καραντίνα αυτοί πήγαν να το παίξουν "ήρωες"....ΚΑΙ ΤΑ 5 ΣΗΜΕΡΙΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΗΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ.
ΓΡΑΦΤΕ ΚΑΤΙ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΝ

Περισσότερα