ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Σύμβαση δωρεάν στείρωσης αδέσποτων γατών...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την δωρεάν στείρωση αδέσποτων γατών για το επόμενο δίμηνο εξασφάλισε ο Δήμος μας. Συγκεκριμένα στις 24.02.2023 υπέγραψε σύμβαση με τις κτηνιάτρους κ.κ. Σμαράγδα Βελούδου και Αγγελική Φράγκου, - που μόνιμα δραστηριοποιούνται στη Άνδρο - και οι οποίες ανέλαβαν την δωρεάν στείρωση έως 100 γατών το επόμενο δίμηνο. Επίσης, για τον σκοπό αυτό παραχωρείται δωρεάν το ιδιωτικό κτηνιατρείο της κας. Σμαράγδας Βελούδου. Τα απαραίτητα φάρμακα θα συνταγογραφούνται από τις κτηνιάτρους, ενώ ο Δήμος θα καλύπτει τόσο τα φάρμακα όσο και τα λοιπά απαραίτητα αναλώσιμα.

Σύντομα θα αναρτηθεί το πρόγραμμα όπου οι εθελόντριες κτηνίατροι θα δέχονται τις αδέσποτες γάτες προς στείρωση. Η σχετική σύμβαση δύναται να επεκταθεί και πέραν του διμήνου εάν στο μεταξύ δεν έχει υπογραφεί η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο σύμβαση: «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών» για το έτος 2023». Συνεχίζουμε και σε αυτόν τον τομέα με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τους εθελοντές, αλλά και τους δημόσιους φορείς να οργανώνουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από την υφιστάμενη νομοθεσία και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λπ.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet