Ιορδανία: Βασιλικός γάμος για τον ανδριώτικης καταγωγής επιχειρηματία Jimmy Θερμιώτη

Η οικογένεια Θερμιώτη σε εκδρομή το 2017 στη Μονή Παναχράντου στην Άνδρο. Σε πλήρη διάταξη. Από τον παππού μέχρι τα εγγόνια. Και τον εγγονό που παντρεύτηκε την πριγκίπισσα της Ιορδανίας. Ο ανδριώτικης καταγωγής νεαρός επιχειρηματίας Δημήτριος (Jimmy) Θερμιώτης γεννήθηκε το 1994 στο μακρινό Καράκας της Βενεζουέλας και είναι γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη και της Κορίνα Χερνάντεζ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.gr, 11/3

Η είδηση για τον επικείμενο γάμο της πριγκίπισσας της Ιορδανίας σήμερα σίγουρα θα πέρναγε στα… ψιλά, αν σε αυτόν εμπλέκονταν μονάχα μέλη της δυναστείας των Χασεμιτών ή έτεροι γαλαζοαίματοι αραβικών οίκων. Ωστόσο, η κόρη του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας πρόκειται να παντρευτεί έναν 29χρονο επιχειρηματία, με καταγωγή από την Άνδρο.

Ο λόγος για τον Δημήτριο (Jimmy) Θερμιώτη, ο οποίος μετά από μια τριετή σχέση με τη γοητευτική Ιμάν μπιντ Αμπντουλάχ, πήρε την απόφαση να τη ζητήσει επίσημα σε γάμο από τους γονείς της. Ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1994 στο μακρινό Καράκας της Βενεζουέλας και είναι γιος του Αλέξανδρου Θερμιώτη και της Κορίνα Χερνάντεζ και εγγονός ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βενεζουέλας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018.

O Jimmy (Jammeel) Θερμιώτης και η πριγκίπισσα της Ιορδανίας

Όπως διαβάζουμε, ο Δημήτριος Θερμιώτης ο πρεσβύτερος γεννήθηκε το 1922 στην Άνδρο, όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Εξαιτίας των δυσκολιών επιβίωσης που αντιμετώπιζαν πολλοί νησιώτες, έτσι και ο Θερμιώτης πήρε την απόφαση να ξενιτευτεί, με τη ζωή να τον στέλνει στη Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα. Εκεί κατάφερε να ορθοποδήσει και στη συνέχεια να χτίσει την καριέρα του, ιδρύοντας μια σειρά από εταιρείες. Κομβικής σημασίας για τη μετέπειτα ζωή της οικογένειας ήταν η εξασφάλιση του franchise του οίκου Dior από τον ίδιο.

Ο Δημήτριος Θερμιώτης ο πρεσβύτερος και σύζυγός του

O Δημήτριος Θερμιώτης παντρεύτηκε τη Λέονορ Φελιζάρι και απέκτησε τρία παιδιά τον Αλέξανδρο, την Ντιάνα και την Κατερίνα. Ο ίδιος δεν ξέχασε την Ελλάδα και τη γενέτειρά του, κάνοντας πολλά ταξίδια στην Ελλάδα. Τελευταία φορά επισκέφθηκε οικογενειακώς την Άνδρο το 2017, ενώ ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018 ο πατριάρχης της οικογένειας, έφυγε από την ζωή.

Ο ανδριώτης παππούς και ο εγγονός του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο 29χρονος Jimmy Θερμιώτης ή Jameel όπως είναι το νέο του όνομα, καθώς έπρεπε να εξισλαμιστεί, έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Florida International University, όπου έλαβε και Bachelor of Science in Business και είναι συνιδρυτής της Outbound Ventures LLC, μιας εταιρείας ιδιωτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη. 

Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, εργάστηκε στην DPM, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ από το 2018-2020, συνεργάστηκε και με την AMARLA, ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα. Η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο Jimmy (Jameel) Θερμιώτης με τα αδέρφια του στο Ναυτικό Όμιλο στην Άνδρο πριν μερικά χρόνια

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Νέα Υόρκη, καθώς η πριγκίπισσα Ιμάν τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Georgetown, εκεί όπου σπούδασαν επίσης ο πατέρας της και ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’. Πριν από λίγους μήνες, η Βασιλική Αυλή ανακοίνωσε τον αρραβώνα του ζευγαριού, με την Βασίλισσα Ράνια να σημειώνει:  «Συγχαρητήρια αγαπητή μου Ιμάν. Το χαμόγελό σου ήταν πάντα ένα δώρο αγάπης που λατρεύω από την ημέρα που γεννήθηκες. Εύχομαι σε εσένα και τον Jameel μια ζωή γεμάτη αγάπη και γέλιο!»

Από την πλευρά του, ο αδερφός της πριγκίπισας και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χουσεΐν μπιν Αμπντουλάχ Β’, εξέφρασε «θερμά συγχαρητήρια στην αγαπημένη μου αδερφή Ιμάν και στον αρραβωνιαστικό της Jameel για τον αρραβώνα τους. Σας εύχομαι μια ζωή ευτυχίας μαζί».

Το ζευγάρι με τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Χουσεΐν μπιν Αμπντουλάχ Β

Η Outbound Ventures LLC

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η εταιρεία του Θερμιώτη ξεκίνησε με επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας και του φαγητού, της υγείας και της εκπαίδευσης, στοχεύοντας νεοφυείς επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας έγιναν επενδύσεις σε περισσότερες από 20 εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Wethos, Fleur Marche, Nabis, Pair Eyewear, Maude, Spero, For Days, Indie Boost, Unbound, Ayr και Lambda School.

Η Outbound Ventures LLC, έχει μόλις 7 εργαζόμενους και έχει εκτοξεύσει τα έσοδά της στα 5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Οι τοποθετήσεις της, έχουν αυξηθεί στις 54 και καλύπτουν πλέον ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πεδίο με στόχο τη νέα γενιά, τους Millennials και τους Boomers.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet