Ιδρύεται ο σύλλογος φίλων ψαλτικής και βυζαντινής μουσικής Άνδρου Πανάχραντος"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά από συζητήσεις και αιτήματα ιεροψαλτών για  την σύσφιξη των  μεταξύ μας σχέσεων και δεδομένης της ανάγκης στήριξης της προσπάθειας μέσω του Φροντιστηρίου εκμάθησης της ιεροψαλτικής και βυζαντινής μουσικής  ώστε να στελεχωθούν τα αναλόγια των Εκκλησιών με νέους του νησιού μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε  ότι το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. θα συγκεντρωθούμε στον χώρο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Μεσσαριάς (έναντι του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), όπου πραγματοποιούνται ήδη τα μαθήματα της ψαλτικής και βυζαντινής μουσικής.

Κατά την συνάντησή μας  θα επεξεργασθούμε το  τελικό  περιεχόμενο του σχεδίου του καταστατικό του νέου Συλλόγου  που σκοπεύομε  να ιδρύσουμε και στη συνέχεια θα υπογραφεί αυτό  από τα ιδρυτικά μέλη που θα συμμετάσχουν και θα εκλεγεί  η προσωρινή διοικούσα επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες για την αναγνώριση του  Συλλόγου.

Η όλη προσπάθεια μας ουδόλως αποβλέπει σε οικονομικές ή συνδικαλιστικές διεκδικήσεις του κλάδου, αλλά διέπεται από άδολη αγάπη  προς την Εκκλησία καθόσον  οι ιεροψάλτες σύμφωνα με το υπ'αριθμ πρωτ. 5562/9.12.22 εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου είναι οι πολυτιμότατοι εργάτες των αναλογίων των Ναών και αποτελούν τον σημαντικότερο συνεργάτη του λειτουργού ιερέως, ψάλλουν εκ μέρους και για λογαριασμό   των πιστών και είναι οι θεματοφύλακες της μακραίωνος πολιτιστικής παράδοσης της ψαλτικής και βυζαντινής μουσικής.

Καλούμε   λοιπόν όλους  τους ιεροψάλτες του νησιού μας με ανοικτή πρόσκληση  και εφ όσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια και να συνδράμουν με τις γνώσεις και ιδέες τους το έργο του νέου Συλλόγου  πρώτα  ως ιδρυτικά μέλη ή  και στη συνέχεια,  ως κανονικά μέλη μετά την αναγνώριση του  Συλλόγου και την έγκριση  του   καταστατικού του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΨΑΛΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

«Η ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet