Μηνύματα δημάρχου και επάρχου Άνδρου για τη νέα σχολική χρονιά

 
Μήνυμα Δημάρχου Άνδρου για τη νέα σχολική χρονιά
 
Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς
Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς.
Το σχολείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, οδηγεί τους μαθητές στα μονοπάτια της γνώσης. Το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού της χρονιάς σας καλεί στον δρόμο της συνεργασίας και της υπευθυνότητας.
Ξεχωριστό καλωσόρισμα θέλω να στείλω στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α' τάξης όλων των βαθμίδων.
Ειδική μνεία στα παιδιά της Γ Λυκείου που θα δώσουν τον δικό τους αγώνα μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων. Τους εύχομαι από καρδιάς να πετύχουν τους στόχους τους και να υλοποιήσουν τα όνειρα τους. Θα είμαστε όλοι δίπλα τους.
Ευχές για καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, όπως και στους γονείς που κι αυτοί δίνουν καθημερινά την δική τους μάχη.
Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίζει να στηρίζει τα σχολεία μας, και να βελτιώνει τις υποδομές τους.
Εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ
 

Μήνυμα Έπαρχου Άνδρου για τη νέα σχολική χρονιά

Ένα νέο ταξίδι ξεκινάει σήμερα για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ένα ταξίδι με νέες εμπειρίες, δεξιότητες και περισσότερες γνώσεις για όλους.

     Η νέα σχολική χρονιά σηματοδοτείται με την λειτουργία του νέου Δημοτικού Σχολείου Χώρας όπου θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες. Μικρός όταν καθόμουν στα θρανία σας, όνειρό μου ήταν η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού σχολείου. Φέτος νιώθω ιδιαίτερη χαρά που το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε, αλλά και μεγάλη υπερηφάνεια διότι η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου, επί των ημερών μου ως Έπαρχος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου και υπηρετώ. Το Επαρχείο με την χρηματοδότηση 3.000.000€ και ο Δήμος Άνδρου με την μελέτη-κατασκευή, έπραξαν από κοινού τα μέγιστα για την ολοκλήρωσή  του και αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους.

     Επίσης ιδιαίτερη χαρά μου δίνει, ως μέλος της τριμελούς Διαχειριστικής Επιτροπής του Μουστακείου, η πλήρης ανακατασκευή του εσωτερικού του κτηρίου και των τάξεων, η προμήθειά τους με σύγχρονα έπιπλα και εργαλεία εκμάθησης, η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων με γήπεδο μπάσκετ, νέες μπασκέτες, στέγαστρα, πυλώνες φωτισμού και άλλα, του Δημοτικού Σχολείου Πίσω Μεριάς Κορθίου. Ένα σχολείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα σύγχρονο σχολείο της Αττικής.

     Προσθέτοντας και τις επισκευές-συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Άνδρου που χρηματοδότησε το Επαρχείο μέσα στο 2023 με 260,000€ νιώθω  την ικανοποίηση της προσπάθειας για την εξυγίανση της εκπαίδευσης στο νησί μας. Ως εκ τούτου λοιπόν, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς και βάζοντας όλοι τα δυνατά μας, θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα.

     Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, εύχομαι από καρδιάς καλή σχολική χρονιά και θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας, για να υποστηρίξω τους στόχους σας και κάθε δημιουργική σας προσδοκία.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet