Ακίνητα: Τα ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των ξένων αγοραστών - Που βρίσκoνται οι Κυκλάδες και η Άνδρος

 

Τα ελληνικά νησιά ασκούν διαχρονική γοητεία σε τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα αποτελούν ελκυστικό προορισμό για αγορά κατοικίας. Τον Μάιο του 2024, στη λίστα με τα πιο ακριβά νησιά για να αγοράσει κανείς κατοικία βρέθηκαν η Μύκονος στις Κυκλάδες, οι Παξοί στα Επτάνησα, η Σκιάθος στις Σποράδες, η Ύδρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάτμος στα Δωδεκάνησα, η Ικαρία στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Χανιά στην Κρήτη. Από την άλλη, όσοι ενδιαφέρονται για αγορά κατοικίας με λιγότερο από 2.000 ευρώ/τ.μ. μπορούν να ψάξουν στη Σκόπελο, στη Σαλαμίνα, στη Ρόδο και στην Κω, στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως η Χίος, στην Κρήτη, σε μέρη όπως η περιφέρεια Ρεθύμνου και Λασιθίου αλλά και στην Εύβοια.

Κυκλάδες
 
Τα νησιά των Κυκλάδων για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστούν στις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές κατοικιών προς πώληση, με τη Μύκονο και την Αντίπαρο να καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές πώλησης, σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας. Ακολουθούν η Πάρος, η Σαντορίνη και η Φολέγανδρος. Αντίθετα, τα Κυκλαδονήσια με τις χαμηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης κατοικιών είναι η Τήνος, η Άνδρος και η Σύρος. Η μεγαλύτερη αύξηση μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης κατοικιών τον Μάιο του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023 σημειώθηκε στην κοντινή Κύθνο, στη Φολέγανδρο και στη Μήλο.
 
Αντίστοιχα αυξημένη είναι η διεθνής ζήτηση για κατοικίες προς πώληση στις Κυκλάδες, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία να αποτελούν τις 5 χώρες από τις οποίες προκύπτει ο μεγαλύτερος όγκος αναζητήσεων για κατοικίες προς πώληση σε κάποιο Κυκλαδονήσι.
 
Τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων για αγορά κατοικίας από δυνητικούς αγοραστές του εξωτερικού είναι η Πάρος, η Σύρος, η Νάξος και η Μύκονος. Πιο συγκεκριμένα, στην Πάρο η μεγαλύτερη ζήτηση για αγορά κατοικιών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ισραήλ. Στη Σύρο αναζητούν κατοικίες προς πώληση υποψήφιοι αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.
 
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet