Χωρίς νέα σπίτια η Άνδρος: στοιχεία-σοκ από την Πολεοδομία!…

 

Μπατσί: κέντρο τουριστικής ανάπτυξης μιας νησιώτικης οικονομίας που δυσκολεύεται πολύ τα τελευταία χρόνια (φωτ. Εν Άνδρω). 

Η είδηση είναι πολύ σοβαρή, έως… απίστευτη! Αντικατοπτρίζει ως ένα βαθμό την γενικότερη κατάσταση της χώρας. Αποκαλύπτει ωστόσο ταυτόχρονα και την πραγματική εικόνα της Άνδρου, ως περιοχή επενδύσεων και τουριστικού προορισμού.

Στο νησί κάθε οικοδομική δραστηριότητα έχει βαλτώσει, ενδιαφερόμενοι κατασκευαστές ουσιαστικά δεν υπάρχουν, αγοραπωλησίες δεν πραγματοποιούνται, η σχεδιασμένη διαφήμιση του τόπου είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Πολεοδομία:

 

Η μοναδική νέα επένδυση τουριστικού χαρακτήρα για το 2016 γίνεται στα Άχλα! 

(α) Το 2016 εκδόθηκαν μόνο 9 άδειες για ανέγερση νέων κατοικιών!!! Την ίδια χρονιά η Πολεοδομία εξέδωσε και άλλες 59 άδειες για εργασίες συντήρησης και επέκτασης παλαιών κατοικιών. Και τέλος εξέδωσε μόνο μια άδεια για την δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος θερινών κατοικιών στα Άχλα. Για το θέμα αυτό το «εν Άνδρω» είχε πρόσφατα αποκλειστικό ρεπορτάζ.

 

Το μοναδικό νέο σπίτι μέχρι στιγμής για το 2017 χτίζεται στο Φελλό!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

(β) Το 2017 εκδόθηκε μόνο μια άδεια μέχρι στιγμής για ένα σπίτι - στον Φελλό - και άλλες 7 για συντήρηση και επέκταση παλαιότερων κατοικιών.

Τα νούμερα είναι ολωσδιόλου απογοητευτικά. Σε σύγκριση με την γειτονική Κέα (Τζια) ή ακόμη με την Κύθνο υστερούμε. Οι εποχές που στην Άνδρο κτίζονταν κάθε χρόνο δεκάδες εξοχικά, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η εικόνα όμως του νησιού τους τελευταίους 15 μήνες χτυπά «καμπανάκι κινδύνου», που πρέπει όλοι να το λάβουν σοβαρά υπ όψιν.

Η Άνδρος - για να πούμε άφοβα αλήθειες - παραμένει στάσιμη. Έχοντας να αντιμετωπίσει ένα ανηλεή ανταγωνισμό ως καλοκαιρινή πρόταση, δεν έχει κάνει το παραμικρό lifting σε κανένα σχεδόν τομέα. Το Γαύριο διατηρεί την ίδια άναρχη εικόνα, στο Μπατσι δεν έχουν εκπονηθεί ακόμα τα σχέδια για την αποκατάσταση και συμπλήρωση της παραλίας του γραφικού χωριού, δεν ασφαλτοστρώθηκε ούτε ένα μέτρο στους κακοτράχαλους δρόμους που οδηγούν στις ξακουστές αμμουδιές, οι υποδομές δεν βελτιώθηκαν και το κυριότερο, δεν υπάρχει έστω και υποτυπώδης στρατηγική για στοχευμένη ανάδειξη του τόπου.

Τα τοπικά προϊόντα δεν προωθούνται σωστά, οι επαγγελματίες θέλουν αλλά χωρίς οργάνωση, αναλαμβάνουν μόνοι τους πρωτοβουλίες, με αποτελέσματα μικρού βεληνεκούς και διάρκειας.

Η «τουριστική βιομηχανία» είναι η μόνη που έχει θετικούς δείκτες ανάπτυξης στη ρημαγμένη Ελλάδα. Η Άνδρος έχει βαρύ όνομα, έχει ιστορία και ευνοείται γεωγραφικά. Κι όμως για τους πιο πάνω (και άλλους λόγους) κινδυνεύει να μείνει έξω από το παιχνίδι. Οι αριθμοί προειδοποιούν για τα χειρότερα.

Όσοι πρέπει να βιαστούν, να σηκώσουν τα μανίκια, να ενωθούν και να δουλέψουν, ας το κάνουν τώρα, γιατί τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά.

Κι όμως ευκαιρίες υπάρχουν

Κι όμως και ευκαιρίες και δυνατότητες υπάρχουν λόγω θέσης και γεωγραφίας του νησιού (φωτ. Εν Άνδρω).

Το νησί έχει μεγάλες προοπτικές λόγω θέσης και γεωγραφίας και διατηρεί αξιοζήλευτη θέση στο εξωτερικό. Ευκαιρίες υπάρχουν, αλλά χρειάζεται να αξιοποιηθούν. Πρόσφατα η αυστραλιανή ταξιδιωτική ιστοσελίδα Traveller, παρακινώντας τους αναγνώστες της να εξερευνήσουν τις κρυφές καλοκαιρινές ομορφιές και να αποφύγουν τα νησιά-φαβορί της Μυκόνου και της Ρόδου, που κάθε καλοκαίρι γεμίζουν από τουρίστες, πρότεινε την Άνδρο και την Αλόννησο ανάμεσα στα 10 καλύτερα ψαγμένα νησιά στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερα για την Άνδρο αναφέρει:

Η Χώρα της Άνδρου. Από τις πιο ξεχωριστές και όμορφες πρωτεύουσες νησιών στις Κυκλάδες (φωτ. Εν Άνδρω).

«Ακόμη και τα πιο γνωστά νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας περιλαμβάνουν νησιά που δεν λαμβάνουν την προσοχή που αξίζουν. Οι Κυκλάδες έχουν εύκολη πρόσβαση με ferry-boatαπό την Αθήνα και οι λάτρεις της διασκέδασης κατευθύνονται σε Μύκονο και Ίο, ενώ η Σαντορίνη προσελκύει τους ρομαντικούς. Ωστόσο η Άνδρος, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ένα από τα πιο κοντινά στην Αθήνα, διαθέτει μαγευτικές κοιλάδες και αρχαία μονοπάτια, κάνοντάς την ιδανικό προορισμό για πεζοπορία. Η Χώρα είναι γεμάτη από αρχοντικά ναυτικών και η γοητεία της μπορεί να γίνει αντιληπτή από το κάμπινγκ στα ελαιόδεντρα."

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet

Καλημερα σε ολες και ολους.

Σε λιγους μηνες βγαινω στην συνταξη μετα απο 45 χρονια επιχειρηματικης εργασιας στο εξωτερικο.

Αποφασισα λοιπον να ζησω τα τελευταια χρονια της ζωης μου στην Ελλαδα μας, ωστε να ερχονται τους καλοκαιρινους μηνες να με βλεπουν τα παιδια, τα εγγονια και δισεγγονα μου, οι προσωπικοι φιλοι μου, και οι φιλοι των μελων της οικογενειας μου, συνολικα πανω απο 80-130 ατομα το χρονο που σημαινει τουλαχιστον 500€ - 1.500€ ανα ατομο για τον τοπο.

Ειπα λοιπον γιατι οχι, να εγκατασταθω στο νησι της Ανδρου, αφου απο μικρο παιδι αγαπησα την φυση και τα βραχια αυτου του τοπου, και αφου ειναι και η καταγωγη του παπου μου.

Ομως απο μικρο παιδι ακουγα.... ''Μακρυα απο την Ανδρο παιδι μου... γιατι οι Ανδριωτες τρωγονται μεταξυ τους.... σαν εχθροι ''.

Παρολα αυτα, ειπα μεσα μου, αυτα ειναι παλιες ιστοριες, περασαν σχεδον 100 χρονια απο τοτε, ο κοσμος αλλαξε....

Ετσι ψαχνοντας να βρω τον χωρο/σπιτι/κτημα της επαγγελιας μου στο νησι, διαβασα αρκετα εσωτερικα αξιολογα αρθρα για το νησι (οπως το παρον αρθρο), και διαπιστωσα απο τα σχολια των χρηστων, οτι η φαγωμαρα/εχθρα μεταξυ των ιθαγενων συνεχιζετε ακομη και σημερα σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Τελικα μηπως θα επρεπε να αναρωτηθουμε ολοι, και πρωτα εσεις, αν το προβλημα της Ανδρου δεν ειναι αλλο εκτος οι ιδιοι οι Ανδριωτες ;

Και αν δεν συμφωνειτε οτι ειναι οι ιδιοι οι Ανδριωτες το προβλημα της Ανδρου, δικαιωμα σας, αλλα πριν απαντησετε με υβρεις, η αοριστες δικαιολογιες, εξηγειστε εσεις στους επενδυτες μικρους και μεγαλους, πως αλλιως πρεπει να ερμηνευσουν αυτοι που θα φερουν τα χρηματα τους στον τοπο αυτον, οτι ολα τα γυρω νησια εχουν αναπτυχθει τοσο πολυ τις τελευταιες δεκαετιες, εκτος απο τον τοπο αυτον, που ειναι ισως και ομορφοτερος απο πολλα αλλα νησια που εχουν ηδη αναπτυχθει προ πολλου, η ειναι εξ ισου ομορφος τοπος ;

Σας ευχαριστω

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή ,γιατί μόνο Αλβανοί πρέπει να δουλεύουν στην Άνδρο;;δεν υπάρχουν άλλοι μετανάστες;;φεύγουν οι Αλβανοί γιατί θέλουν εν μέσω κρίσης 40-50 ευρώ μεροκάματο.... (διαγράφεται μια φράση γιατί στοχοποιεί ανθρώπους)... υπάρχουν και Πακιστανοί στην Άνδρο δυστυχώς πολλοί λίγοι που σέβονται την χώρα που τους φιλοξενεί και στην οποία βγάζουν τον επιούσιο......
Το πρόβλημα στην Άνδρο είναι ότι δεν βρίσκεις Έλληνες για να κάνουν τις δουλειές που θέλεις δυστυχώς..............

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.
Η ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ.
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ;
ΜΑΛΙΣΤΑ, ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΡΗΜΑ.
ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ Μ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΝΤΕ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΞΟΧΙΚΟ) ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΠΑΡΧΕΙΑ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Σωστά το θέτετε τώρα. Δεν ξέρω πως όμως θα έρθουν κι άλλοι να μείνουν και να δουλέψουν γιατί και οι Αλβανοί που ήρθαν φεύγουν!!! Χτες συζήταγα με φίλο μου (αλβανικής καταγωγής) για το θέμα αυτό (σκέφτεται στο τέλος της χρονιάς να διακόψει δραστηριότητα). Ήδη δικοί του έφυγαν για εξωτερικο!!! Αυτός με το συνεργείο του μένει και περιμένει. Αλλά οικονομικά δεν αντέχει πολύ. Κάθε νέα δουλειά ή επισκευή είναι μια ανάσα. Αλλά δεν... Για να ξέρετε μέσα σε 6 χρόνια από τις κατασκευές "επεσαν" στο νησί 60 εκατομμύρια ευρώ. Ήτοι 6 ΕΣΠΑ!!! Τώρα 1-2 εκατομμυρια τον χρόνο. Πως θα αντέξουν μαγαζιά, επαγγέλματα, οικογένειες κλπ;;; Δυστυχώς η Άνδρος έχει ξεμείνει από ιδιώτες επενδυτές. Και φεύγει ο κόσμος της... Αυτό φαίνεται ανάγλυφα και στα στοιχεία της πολεοδομίας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτός που λέει να κατοικηθούν τα σπίτι μιλάει για ''μπουκάρισμα'';;;;;;;καταλαβαίνουμε τι υπονοείτε Κύριε Μπασαντή αλλά υπάρχει και κάποια άλλη ανάγνωση αυτών που έγραψε ο κύριος/α για την κατοίκηση των σπιτιών.Να δοθούν κίνητρα να γίνουν υποδομές τέτοιες στο νησί να μένουν οι ιδιοκτήτες των κλειστών σπιτιών αν όχι όλο τον χρόνο στην Άνδρο τουλάχιστον τον περισσότερο......Πιστεύω ότι αυτό εννοούσε ο αναγνώστης σας ας μας κάνει ένα σχόλιο να διευκρινίσει ..........

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ωραία που τα λέτε. Ας μπούνε (ή ας μπουκάρουν) μέσα στα σπίτια όσων δεν έρχονται τακτικά όσοι δεν έχουν σπίτια στην Άνδρο (ή και στην Ελλάδα)!!! Να τα κατοικήσουν!!! Και όταν γεμίσουν όλα αυτά τα σπίτια που υπάρχουν με αυτούς που θα μπουν (ή θα μπουκάρουν) στα ξένα σπίτια θα κτίσουν κάποιοι άλλοι και άλλα!!! Και άμα και αυτοί δεν έρχονται τακτικά να μπουκάρουνε και άλλοι μέσα... για να τα κατοικήσουν!!!
Δεν μου λέτε από τον Άρη ήρθατε; Σε ποια Σοβιετία που βουτάει τα σπίτια των άλλων ζήσατε; Μήπως έχετε κάποια εμπειρία από την Βόρεια Κύπρο που κάποιοι μπουκάρανε (μετά από εισβολή στρατού το 1974) και κατοικήσανε τα σπίτια αυτών που διώχθηκαν ή έφυγαν; Έτσι τώρα προτείνετε την ίδια μέθοδο και στην Άνδρο. Μάλλον λέτε ανοησίες εξού και δεν τολμάτε να υπογράψετε αυτό που "προτείνετε"!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ,
ΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ 80% ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ 350 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιώργο που ζεις φίλε μου στου Γκύζη ή στον Κορυδαλό και δεν θες άλλο τσιμέντο και σπίτια; Μήπως έχεις δει κανένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Άνδρο και δεν το βλέπουμε όλοι οι άλλοι; Μάλλον ζεις στην Καλιθέα ή στο Νέο Ηράκλειο και δεν θες άλλα σπίτια στην Άνδρο. Ωραίος είσαι. Να μας ξανάρθεις του χρόνου. Και μην ανησυχείς θα προσέχουμε τα Άχλα για πάρτη σου. Άλλωστε δεν έχουν δρόμο και ούτε προβλέπεται να έχουν τα επόμενα χρόνια. Όσοι έχουν σκάφη πάνε. Οι άλλοι απλώς τα προσέχουμε για όταν θα έλθεις. Μήπως έχεις καμία άλλη ιδέα να μεταφέρεις από την Αθήνα;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ.. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ, ΕΙΔΙΚΆ ΣΤΗΝ ΆΝΔΡΟ ΜΕ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΊΓΑΝΤΑ ΠΟΛΊΤΙΚΟΥ - ΣΕ ΚΆΘΕ ΤΟΜΈΑ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΟΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΤΟΝΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ!!!! ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΜΑΣ ΈΜΕΙΝΕ 1,5 ΣΤΡΈΜΜΑ ΟΙΚΌΠΕΔΟ ΝΑ ΜΑΖΕΎΟΥΜΕ ΡΑΔΊΚΙΑ, ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΌΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΚΤΉΣΑΜΕ ΉΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΆ ΟΙΚΟΔΟΜΉΣΙΜΟ. ΣΗΜΕΙΩΤΈΟΝ, ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΉΡΞΕ ΚΑΜΙΆ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΎΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΟΙΚΌΠΕΔΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΎΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΚΑΡΕΙ. ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ. ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ. ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ
ΜΕΝΟΥΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ. ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ.
ΕΜΕΙΣ ΜΙΖΕΡΙΑ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥς ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν χαΐδεύουμε κανέναν. Γράφουμε με ειλικρίνεια ότι πιστεύουμε και πληροφορούμε με προσοχή ότι ξέρουμε. Τα παραπάνω στοιχεία τα ψάξαμε. Δεν αυτοσχεδιάσαμε. Και οι κρίσεις μας είναι προσεκτικά και καθαρά διατυπώμενες. Αν δεν τις βλέπετε δεν φταίμε εμείς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ε δεν χρειάζεται τσιμέντα για να έχουμε ανάπτυξη! Ας προσέξουμε τα Αχλα πάντως...