GOLDEN STAR: Έβγαλε ειδήσεις για Άνδρο και Αιγαίο και βράβευσε πλοιάρχους, πληρώματα και λιμενικούς για το Μάτι

Κατάμεστο από εκατοντάδες προσκεκλημένους το μεγάλο σαλόνι του πλοίου SUPEFERRY (φωτ. Εν Άνδρω).

Έβγαλε ειδήσεις για την Άνδρο, για το Αιγαίο, για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για την ελληνική ναυτιλία, η μεθοδικά επεξεργασμένη ομιλία του Δημήτρη Στεφάνου που εκφωνήθηκε στο μεγάλο σαλόνι του πλοίου το βράδυ 22 Φεβρουαρίου 2019 του πλοίου Superferry στον Πειραιά μπροστά σε εκατοντάδες παράγοντες της ναυτιλίας, της πολιτικής και της ναυτικής δημοσιογραφίας.

 

Στην πρώτη σειρά οι λιμενάρχες Ραφήνας και Πειραιά, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Πατέρας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης, ο εκπρόσωπος της EUROBANK και στην άκρη δεξιά οι Στενιώτες πλοιοκτήτες Χ. Χαζάπης και Γ. Καμπάνης (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Άνδρος όχι μόνο θα συνεχίσει μέσω των SUPERFERRY να συνδέεται την θερινή σεζόν με τις Νότιες Κυκλάδες (Πάρο, Σαντορίνη) και το Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά θα συνδεθεί και με το Ρέθυμνο! Και θα συνδεθεί με το ταχύπλοο SUPERSPEED με ένα καινούριο κυκλικό δρομολόγιο από Πειραιά σε Ραφήνα με Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο!

Στην πρώτη σειρά αριστερά ο έπαρχος Άνδρου, ο πολιτευτής της ΝΔ Δ. Φόρτωμας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος και δεξιά οι λιμενάρχες Ραφήνας και Πειραιά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Α. Γεωργιάδη (φωτ. Εν Άνδρω).

Αλλά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου αποκτούν επιπλέον προσβάσεις στον τουρισμό. Έτσι το έτερο ταχύπλοο, της GOLDEN STAR, το SUPERCUT, θα ανοίξει μια νέα γραμμή σύνδεσης των Δυτικών και Ανατολικών Κυκλάδων ενώνοντας με επιπλέον τρόπους το Αιγαίο και κάνοντας εύκολες τις διαδρομές μεταξύ των νησιών ανοίγοντας νέους δρόμους στον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος το νέο υπερμεγέθες CATAMARAN, το GOLDEN EXPRESS, που απέκτησε η GOLDEN STAR από κοινού με την FAST FERRIES  θα συνδέσει την Ραφήνα με την Σύρο, την Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο, τα Κουφονήσια και την Αμοργό!

Μια Στενιώτικη παρέα. Από αριστερά οι Χ. Χαζάπης, Γ. Γιαννούλης, ο γνωστός χειρουργός οδοντίατρος Π. Αμοργινός και ο νεαρός Πέτρος Δ. Στεφάνου (φωτ. Εν Άνδρω).

Μια διαδρομή ονειρεμένη για κάθε επισκέπτη, αλλά ιδίως τους Συριανούς που βλέπουν το νησί τους να συνδέεται με Ραφήνα μειώνοντας τον χρόνο του ταξιδιού κατά πολύ. Αλλά και για κάθε κάτοικο των Κουφονησιών και της Αμοργού. Κάτι που αποτυπώνεται από την θερμότητα που υποδέχτηκαν αυτό το δρομολόγιο στην μικρή και μακρινή Αμοργό.

Έβγαλε όμως ειδήσεις ο σπουδαίος απολογισμός της δράσης των τριών εταιρειών των αδελφών Δημήτρη και Γιώργου Στεφάνου και για την ελληνική διεθνή ναυτιλία. Ειδήσεις πολύ πιο διαχρονικές και ουσιαστικές αναδείχνοντας την σπουδαία στόφα των Ελλήνων στη ναυτιλία. Αλλά και έβγαλε ειδήσεις και για την συνεχιζόμενη παρουσία της ναυτικής Άνδρου στην παγκόσμια ναυτιλία, αλλά και την επάνοδο της μετά από δεκαετίες στην ελληνική ακτοπλοΐα.  

Παρόντες, από αριστερά, ο πρόεδρος των ιδρυμάτων Κυδωνιέα και Μωραΐτη Ν. Σιγάλας, ο υπεύθυνος τύπου του ιδρύματος Κυδωνιέα και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Λ. Πολέμης. Όρθιος ο Γ. Στεφάνου (φωτ. Εν Άνδρω)

Βλέπουμε πως δύο φτωχόπαιδα από τις Στενιές της Άνδρου, που έγιναν ναυτικοί και καπετάνιοι για να ζήσουν, εργαζόμενοι με φαντασία, με μεράκι και αγάπη μεταξύ τους, κατάφεραν μέσα σε 28 χρόνια (1981- 2019) να φτάσουν από τις να είναι νούμερο 3 στο παγκόσμιο Crewing (προετοιμασία ναυτικών πληρωμάτων) στον κόσμο! Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπαίνοντας πριν 18 χρόνια (2001-2019) με δικά τους καράβια στη διεθνή ναυτιλία κατάφεραν να έχουν σήμερα 9 εξαιρετικά ποντοπόρα πλοία!

Και να σημειώσουμε - αυτό που πλέον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Άνδρο και την Ελλάδα βλέπουμε πως στο αποκορύφωμα αυτής της σπουδαίας διεθνής διαδρομής τους έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον τόπο τους ανοίγοντας νέους ναυτικούς δρόμους με δεκάδες συνδέσεις στο Αιγαίο και συνάμα αναβαθμίζοντας την Άνδρο με πλήθος νέους προορισμούς στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

 Η ώρα της απονομής των βραβείων από τον Γ. Στεφάνου σε αυτούς που έδειξαν τόλμη και επαγγελματισμό και έσωσαν κόσμο στο Μάτι και στη θάλασσα. Στο βήμα μαζί του ο Γ. Καμπάνης και ο Δ. Στεφάνου (φωτ. Εν Άνδρω). 

Μέσα σε 8 χρόνια (2011-2019) - από παρότρυνση του πρώην δημάρχου Γιάννη Γλυνού – όπως ομολογεί ο Δημήτρης Στεφάνου, βρέθηκαν να έχουν σήμερα μια αξιόλογη και συνεχώς ανερχόμενη παρουσία στην ελληνική ακτοπλοΐα με 5 εξαιρετικά πλοία: 2 συμβατικά και 3 ταχύπλοα. Προσθέτοντας εφέτος ένα ακόμα ξεχωριστό ταχύπλοο στον στόλο του με συνιδιοκτήτη τον Θεολόγο Παναγιωτάκη της FAST FERRIES ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για συνεργασίες και συνέργειες στην ελληνική ακτοπλοΐα, που μόνο μέσα από αυτές θα σταθεροποιηθούν οι Έλληνες στον διεθνοποιημένο και πολύ ανταγωνιστικό χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Τέλος να πούμε πως η βραδιά έκλεισε με τον Γιώργο Στεφάνου, που σχεδόν βουρκωμένος, βράβευσε τους δύο πλοιάρχους και τα πληρώματα των δύο πλοίων της GOLDEN STAR, του SUPERFERRY και του SUPERRUNNER για εκείνο το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018 όταν διέσωσαν 14 ανθρώπινες ζωές από βέβαιο πνιγμό στα ανοιχτά του Ευβοϊκού. Και τον λιμενάρχη Ραφήνας που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε από την μεριά μιας ανίκανης και απούσας πολιτείας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Εν Άνδρω εξασφάλισε και δημοσιεύει πιο κάτω - κατ’ αποκλειστικότητα - όλο το σημαντικό για τα δρώμενα της ναυτικής Άνδρου κείμενο/απολογισμό της μακράς και σπουδαίας παρουσίας στη διεθνή ναυτιλία και ελληνική ακτοπλοΐα των αδελφών Στεφάνου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Δημήτρης Στεφάνου εκφωνεί τον απολογισμό 28 χρόνων μια ανδριώτικης ναυτικής οικογένειας που διέγραψε μια απίστευτη διαδρομή από την Άνδρο σε όλο τον κόσμο και που επέστρεψε επιχειρηματικά πάλι στον τόπο της (φωτ. Εν Άνδρω).

Αγαπητοί φίλοι,

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ με λίγα λόγια σε κάθε μια από τις δραστηριότητες μας, γιατί μας κάνουν να αισθανόμεθα υπερήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα της προόδου, της κάθε μίας εξ'αυτών χωριστά.

Στιγμιότυπο από την ομιλία/απολογισμό του Δημήτρη Στεφάνου. Εδώ μιλά για το νέο πλοίο Golden Express και τις νέες διαδρομές του στο Αιγαίο (βίντεο Εν Άνδρω). 

Πέρασαν 26 χρόνια από την δημιουργία της πρώτης μας εταιρείας "BRIGHT MARITIME CORPORATION“ που από ένα μικρό γραφείο στην Μανίλα των Φιλιππίνων, καταφέραμε σήμερα να είμαστε οι τρίτοι στον κόσμο στο χώρο του CREWING, έχοντας 7 χιλιάδες ναυτικούς επί των πλοίων, όχι μόνο των καλυτέρων ελληνικών εταιρειών, αλλά και εταιρειών ανά την υφήλιο. Η Bright Maritime Corporation σήμερα διαθέτει ένα τεράστιο κτίριο, όπου μέσα σε αυτό στεγάζονται τα σχολεία μας, οι κλινικές και τα δύο γραφεία Manning, τα οποία επανδρώνουν καθημερινά τα πλοία των συνεργαζόμενων εταιρειών μας.

Ο Πέτρος Γ. Στεφάνου που συνέχισε την πατρική παράδοση στις Φιλιππίνες. Δίπλα του η Χρυσάνθη Γ. Στεφάνου που την συνεχίζει στον Πειραιά (φωτ. Εν Άνδρω).

Και σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω τον ανηψιό μου, Πέτρο Στεφάνου δια τις δυναμικές προσπάθειες που κατέβαλε, μακριά από όλους μας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, δια την ολοκλήρωση αυτού του τεράστιου έργου.

Η Bright Maritime Corporation με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της 200 ατόμων, τηρεί τους διεθνείς κανονισμούς εκπαίδευσης και πιστοποίησης, των καθημερινά ναυτολογούμενων αξιωματικών και κατώτερων πληρωμάτων.

Η Ρ. Στεφάνου μητέρα των παιδιών του Γιώργου Στεφάνου, η οποία ήταν στην εταιρεία από την πρώτη μέρα, πριν 28 χρόνια, και στενός συνεργάτης σε όλο τον μακρύ και δύσκολο αγώνα μέχρι σήμερα (φωτ. Εν Άνδρω).

Πριν από 18 χρόνια, ξεκινήσαμε την ίδρυση της Bright Navigation και της Seagate Navigation και με ένα δάνειο από την τράπεζα ElJROBANK καταφέραμε να αγοράσουμε το πρώτο πλοίο μας, το PETER S. Υπάρχουν συνεργάτες σήμερα, που στάθηκαν στο πλάι μας από την πρώτη μέρα του 2001, από το ξεκίνημα της ναυτιλιακής μας, όπου από ένα πλοίο φτάσαμε σήμερα, μετά από σκληρή δουλειά , θυσίες, αγώνες και κόπο να έχουμε ένα στόλο 9 ποντοπόρων πλοίων, εκ των οποίων τα 5 New Building.

Παρά τις διακυμάνσεις της αγοράς, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι, με την βοήθεια των άξιων συνεργατών μας, αλλά και όλων σας που αποτελείτε την οικογένεια της Bright Navigation και της Seagate Navigation. Πέρυσι, υποσχεθήκαμε ότι θα αυξάναμε τον στόλο μας με δύο ποντοπόρα, πλοία τα οποία τελικά έγιναν 3 μοντέρνα πλοία CAPESIZE.

Μαίρη Στυλιανέλη και καπετάν Κώστας Τζώρτζης στενοί συνεργάτες και στυλοβάτες της Golden Star Ferries (φωτ. Εν Άνδρω).

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ποντοπόρο ναυτιλία να ανανεώνουμε και να αυξάνουμε τον στόλο μας, διότι πιστεύουμε σε αυτόν. Στόχος μας είναι το 2019 τα πλοία μας να γίνουν περισσότερα για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια δυνατή και υγειή εταιρεία, την οποία, Ευχή όλων μας είναι να την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη και να καταξιωθούν στον Διεθνή Ναυτιλιακό Στίβο.

 

Βουρκωμένος ο Γιώργος Στεφάνου θυμάται εκείνη την μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου 2018. Αναλογίζεται με συγκίνηση πως αν δεν ήταν προσεκτικοί οι καπετάνιοι και τα πληρώματα του αντί για διάσωση μπορεί να σκότωναν ανθρώπους. Όμως η ικανότητα τους τους έβγαλε νικητές με τον αέρα, την νύχτα και την ταραγμένη θάλασσα (βίντεο Εν Άνδρω). 

Πριν από 8 χρόνια, ιδρύσαμε την GOLDEN STAR FERRIES, αγοράζοντας με την παρότρυνση του τότε Δημάρχου Άνδρου, αειμνήστου Γιάννη Γλυνού, το SUPERFERRY II. Σήμερα η GOLDEN STAR FERRIES κατέχει στο δυναμικό της πέντε πλοία εκ των οποίων δύο συμβατικά και 3 ταχύπλοα.

Ο λιμενάρχης Ραφήνας Δ. Κοσταράκης βραβεύεται από τον Γιώργο Στεφάνου. Από τους λίγους κρατικούς λειτουργούς που στάθηκε όρθιος - όπως αναφέρθηκε - εκείνη την μοιραία για τον τόπο και την Ελλάδα βραδιά. Οι άλλοι υπεύθυνοι ακόμα αλληλοκατηγορούνται και περιμένουν τα δικαστήρια (φωτ. Εν Άνδρω).

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι αποκτήσαμε και ένα έκτο πλοίο με τον αγαπητό μας συνεργάτη Θεολόγο Παναγιωτάκη της εταιρείας FAST FERRIES, το οποίο είναι το μεγαλύτερο CATAMARAN στην Ελλάδα, με μεταφορική ικανότητα 1.2ΟΟ ατόμων, 250 οχημάτων και αναπτύσσει την ταχύτητα των 40 μιλίων την ώρα. Το νέο μας στολίδι είναι το "GOLDEN EXPRESS“ θα συνδέσει την Ραφήνα με την Σύρο, την Μύκονο, την Πάρο, την Νάξο ,τα Κουφονήσια και την Αμοργό.

Ο καπετάν Θανάσης Χαλάς κατά την βράβευση του, ο οποίος με το πλοίο και το πλήρωμα του έσωσε 9 ναυαγούς 5 μίλια μακριά από την Ραφήνα! "Το βραβείο μου ήταν τα βλέμματα αυτών των ανθρώπων όταν τους φέραμε πάνω στο πλοίο εκείνη την μοιραία νύχτα" είπε. Πόσοι μπορούν να πουν κάτι τέτοιο από όσους είχαν "βάρδια" εκείνο το μοιραίο βράδυ στο ελληνικό κράτος; (φωτ. Εν Άνδρω).

Πέρυσι με τα πλοία μας SUPERFERRY και SlJPERFFERY II, υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες, δημιουργήσαμε νέα σύνδεση της Ραφήνας με τις Κυκλάδες και το λιμάνι του Ηρακλείου και έχοντας την πλήρη στήριξη του εγχώριου αλλά και του εισερχόμενου τουρισμού, θα συνεχίσουμε και φέτος να δραστηριοποιούμαστε στη γραμμή αυτή, προσθέτοντας και το Λιμάνι του Ρεθύμνου.

Φέτος με δύο νέα ταχύπλοα σκάφη, υψηλών προδιαγραφών, το SUPERSPEED και το SUPERCUT δημιουργούμε νέες γραμμές με αφετηρία τον Πειραιά. Το SUPERSPEED θα προσεγγίζει καθημερινά από Πειραιά, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Άνδρο, Τήνο και Ραφήνα, σε ένα κυκλικό δρομολόγιο με τελικό προορισμό τον Πειραιά. Το SUPERCAT το καλοκαίρι του 2019 θα ανοίξει την γραμμή σύνδεσης Δυτικών και Ανατολικών Κυκλάδων. Σας γνωρίζουμε δε, ότι τα πλοία της εταιρείας μας θα κάνουν 67 προσεγγίσεις ημερησίως σε λιμάνια την προσεχή περίοδο.

Βράβευση στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του SUPERRUNNER που έσωσε κι αυτό 5 ναυαγούς μίλια μακριά από το Μάτι (φωτ. Εν Άνδρω).

Η GOLDEN STAR FERRIES εξαπλώνεται σε όλο το Αιγαίο με καινούργια πλοία , νέα δρομολόγια, νέα λιμάνια, νέους στόχους και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας , με την δική σας βοήθεια! Δηλαδή, με την ειλικρινή συνεργασία των πρακτόρων μας οι οποίοι κατέχουν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και στην ανάπτυξη μιας ναυτιλιακής ακτοπλοϊκής εταιρείας. Οι πράκτορες είναι δύναμη, σας ζητάμε λοιπόν την τίμια και ειλικρινή συνεργασία σας, την οποία αξίζουμε και θεωρούμε δεδομένη. Και την αξίζουμε, διότι εμείς σας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τίμια και με κάθε ειλικρίνεια.

Και ο δήμαρχος Άνδρου, εδώ εικονίζεται να τραβά φωτογραφίες, ο οποίος προσήλθε προς το τέλος της εκδήλωσης (φωτ. Εν Άνδρω).

Θα ήθελα να σταθώ και να επισημάνω τον πολύ σημαντικό ρόλο των τουριστικών πρακτόρων στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε, διότι το τελικό έργο σας επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη της εταιρείας μας. Σας υπόσχομαι προσωπικά ότι η GOLDEN STAR FERRIES, θα συνεχίσει και στο μέλλον να σας στηρίζει και να είναι δίπλα σας, κάνοντας το έργο σας πολύ πιο εύκολο, διότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε άριστα, ασφαλή, πολυτελή και ταχύπλοα πλοία, παρέχοντας στους επιβάτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Κατ' αυτόν τον τρόπο διαφημίζουμε αξιοκρατικά την GOLDEN STAR FERRIES, αλλά και συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα μας, συνεισφέροντας γενικότερα στην εθνική μας οικονομία.

Τιμητική αναφορά έγινε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο που βοήθησε κατά την θλιβερή για την ακτοπλοΐα περιόδο του υπουργού Π. Κουρουπλή. Σε αντίθεση με την σημερινή περίοδο του Ν. Σαντορινιού που αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια (φωτ. Εν Άνδρω).

Για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ομίλου των εταιρειών μας απαιτήθηκε σκληρή, επίμονη, επίπονη και μεθοδική δουλειά. Και όπως γνωρίζετε κανείς από μόνος του δεν είναι ικανός να εκτελέσει μία ολόκληρη συμφωνία απαιτείται μία ολόκληρη ορχήστρα.

Νιώθω λοιπόν την ανάγκη αυτήν την ορχήστρα την οποία αποτελούν όλα τα στελέχη των εταιρειών μας να τα ευχαριστήσω και να τα συγχαρώ δια την εργατικότητα, την αφοσίωση και την εν γενεί προσπάθεια τους όλα αυτά τα χρόνια. Σαν ελάχιστη επιβράβευση σήμερα θα απονείμουμε στους επικεφαλής των τριών εταιρειών μας ένα επάξιο βραβείο.

Βραβεύτηκε και ο αρχικαπετάνιος της Golden Star - δικός μας άνθρωπος - καπετάν Κώστας Τζώρτζης. Εδώ με τους αδελφούς Στεφάνου και τον γιο του Δημήτρη Πέτρο Στεφάνου κατά την στιγμή της βράβευσης (φωτ. Εν Άνδρω).

Εγώ όμως προσωπικά νοιώθω την υποχρέωση να προσφέρω ένα έπαθλο στον άνθρωπο που βάζει νέους στόχους, οργανώνει, ενθαρρύνει και τον διακρίνει η εργατικότητα, η ορθή σκέψη και η ευστροφία αλλά και η διορατικότητα αναφορικά με τις μελλοντικές επιχειρηματικές κινήσεις και τις σωστές επενδύσεις των εταιρειών μας.

Μιλάω, φυσικά για τον αγαπημένο μου αδελφό Γιώργο Στεφάνου που του απονέμω αυτό το αναμνηστικό κύπελο σαν ένδειξη της μεταξύ μας αγάπης για να διατηρούμε την ευχή των γονέων μας, ένα όπλο που μας θωρακίζει και μας δίνει δύναμη στις επιτυχίες αλλά και στις δυσκολίες.

Ο Δημήτρης βραβεύει τον Γιώργο για την αγαστή συνεργασία τους επί δεκάδες χρόνια (φωτ. Εν Άνδρω).

 Είναι τελειώνοντας, ηθική υποχρέωση μας να βραβεύσουμε τους πλοιάρχους, τους αξιωματικούς και τα πληρώματα του SUPERFERRY και του SlJPERRlJNNER οι οποίοι με αυτοθυσία και τόλμη αψηφώντας τον κίνδυνο προσέφεραν στο κοινωνικό σύνολο, σώζοντας δεκάδες ζωές στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους σας.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Το φλουρί της πίτας κέρδισε ο Στενιώτης πλοιοκτήτης Ε. Λογόθετης και μαζί με αυτό και μια όμορφη και ποιοτική πένα (φωτ. Εν Άνδρω).

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet