Αύγουστος 2019: αύξηση επιβατών 4% και αύξηση ΙΧ 5%

 

Αύξηση της επιβατικής κίνησης για τον Αύγουστο 2019 σε σύγκριση με τον περσινό κατά περίπου 4% εμφανίζεται στα στοιχεία του λιμεναρχείου Άνδρου σε σχέση με τον Αύγουστο 2018. Περισσότερα κατά περίπου 5% και τα Ι.Χ. οχήματα, περίπου 5%. Σε πραγματικούς αριθμούς είχαμε αύξηση κοντά στους 2.400 επιβάτες και πάνω από 630 ΙΧ περίπου. 

  

Επίσης, αύξηση είχαμε και στις αφιξο-αναχωρήσεις επιβατηγών πλοίων κατά τον φετινό Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα πλοία προσέγγισαν το λιμάνι του Γαυρίου και συνεπώς αυτό συνέβαλε στην αύξηση και των επιβατών και των ΙΧ αυτοκινήτων. Αριθμητικά είχαμε 82 περισσότερους κατάπλους πλοίων (συμβατικών & ταχύπλοων). Να σημειώσουμε πως πλέον η Άνδρος - λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών - μπήκε στις διαδρομές των ταχυπλόων και από αυτό μεσοπρόθεσμα προσδοκά οφέλη.

Συνολικά μπορούμε να πούμε πως η εικόνα της θερινής περιόδου του 2019 – με την ολοκλήρωση και του Αυγούστου παρουσιάζει αύξηση σε αριθμούς. Ήτοι, θετικός ο Ιούνιος, σε κάμψη - λόγω εκλογών - ο Ιούλιος και σε άνοδο ο Αύγουστος. Όχι πολύ μεγάλα νούμερα, αλλά υπάρχει άνοδος που προέρχεται κυρίως από τον ανταγωνισμό των εταιρειών που εκφράστηκε με την σταθερή προσέγγιση των ταχυπλόων και τα αυξημένα κατά τι συμβατικά δρομολόγια.

Επίσης να επισημάνουμε πως παρότι εφέτος είχαμε περισσότερα πλοία (αθροιστικά συμβατικά & ταχύπλοα) και ιδίως τον Αύγουστο είχαμε γενικά δύσκολες καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν καθυστερήσεις στα πλοία, το λιμάνι του Γαυρίου μέσα κι έξω παρουσίασε καλύτερη εικόνα.

Ένας σημαντικός λόγος ήταν ο επαγγελματισμός των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Άνδρου. Και βεβαίως ο καλύτερος προγραμματισμός των ωρών άφιξης και αναχώρησης των πλοίων την Κυριακή κάτι που επιτεύχθηκε με την σωστή συνεργασία Λιμεναρχείου, υπουργείου Ναυτιλίας και πλοιοκτητών.

Έτσι αποφεύχθηκαν τα φαινόμενα απίστευτης συμφόρησης του Γαυρίου των προηγούμενων χρόνων, με τις ατέλειωτες ουρές των αυτοκινήτων και κυκλοφοριακό χάος γύρω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά δεν μας είπες γιατί το Λιμεναρχείο συνεργάστηκε φέτος με το Υπουργείο και τα προηγούμενα χρόνια δεν το έκανε. ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Για ψάξε πίσω στα άρθρα σου να δεις τι έγραφες μην πας να μας βγάλεις και τρελούς ξέρουμε τι διαβάζαμε ....ήθελες να δεις τον Σουσουδη στο Γαυριο να κάνει τον τροχονόμο αυτό ήταν το βίτσιο σου .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αυτό το τελευταίο είναι ψέμα κυρία μου. Μια μέρα που έκαναν μπάνιο ο Δ.Σ. είπε μια ιδέα (να κατέβει ο Σουσούδης ως παρουσία στο Γαύριο) στον Μανσόλα που το είπε στον Σουσούδη. Και ο Σουσούδης πήρε φόρα και πήγε κι έκανε για μια Κυριακή και ήταν παρών. Είναι γραμμένα όλα στο site κοπέλα μου, αλλά ο αέρας της Αττικής δεν σε βοηθά στη μνημη. Έλα Άνδρο να θυμηθείς τα πράγματα.
Τα ξέρει ο λιμενάρχης Γαυρίου, ο λιμενάρχης Άνδρου, ο αστυνόμος Άνδρου και τόσοι άλλοι. Μην τον εκθέτεις και τον καρφώνεις για τροχονόμο... Τι βίτσιο με το ψέμα και την διαστρέβλωση αυτό καλή μου...
Δες αναρτήσεις καλοκαίρι 2018
.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 11 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν υπήρχε κυκλοφοριακό πρόβλημα υπεύθυνος ήταν ο Σουσουδης . Φέτος που δεν υπήρχε πρόβλημα τα εύσημα τα πήραν το Λειμεναρχειο και το Υπουργείο . Τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν συνεργάστηκαν το Λειμεναρχειο και το υπουργείο ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα είστε με τα καλά σας ή κάτι έχετε πάθει. Πόσες φορές γράψαμε για τις ευθύνες της Αστυνομίας τα προηγούμενα χρόνια; Είχαμε φτάσει μέχρι Σύρο για το θέμα. Προφανώς κάτι έχετε πάθει και δεν θυμάστε.
Ο Σουσούδης έφταιγε γιατί έκανε συσκέψεις και δεν γινόταν τίποτα. Ούτε εφέτος έκανε συσκεψη. Το υπουργείο διόρθωσε τα δρομολόγια. ΑΣυτό γράψαμε.
Άμα σας πειράζει η αλήθεια και θάλασσα να πάιρνετε δραμαμίνη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 11 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

και πήγατε και βγάλατε άλλο δήμαρχο