ΤΡΙΗΜΕΡΟ 2020: -48% επιβάτες, -39% ΙΧ και πάλι καλά να λέμε!...

Ενδιαφέροντα και πολλαπλώς ερμηνευόμενα τα στοιχεία που έστειλε χτες αργά το βράδυ το Λιμεναρχείο Άνδρου από την εισερχόιμενη κίνηση στο λιμάνι της Άνδρου. Κατ' αρχή πως να αποτιμήσει κανείς τους αριθμούς και τα ποσοστά. Με βάση τα περσινά νούμερα ή τα προπέρσινα; Αν δει την κίνηση σε σχέση με πέρσι τότε είχαμε σχεδόν -50 κάτω σε επιβάτες και =40 σε ΙΧ μοιάζει από απογοητευτικό μέχρι καταστροφικό. Από 6.208 επιβάτες και 1541 ΙΧ το 2019 πήγαμε στους 3.431 επιβάτες και στα 940 ΙΧ το 2020. Αυτή είναι η μια θεώρηση των πραγμάτων.

Η πανδημία είχε και έχει ένα μεγάλο οικονομικό κόστος στην οικονομία του τουρισμού. Αυτό είναι και το πρώτο συμπέρασμα. Και πως να μην είναι έτσι όταν τα ξενοδοχεία μόλις άνοιξαν, τα ενοικιαζόμενα δεν άνοιξαν, το RBNB αναζητά πελάτες από το εξωτερικό σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν ακόμα πτήσεις. Έμειναν οι παραθεριστές που ήρθαν και άνοιξαν τα σπίτια τους. Πάλι καλά. Και νάναι καλά οι άνθρωποι. Είδατε που κάποιοι μουρμούραγαν παλαιότερα. Αν δεν ήταν κι αυτοί... 

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά των πραγμάτων. Ποιος περίμενε μετά από ένα Πάσχα με - 98% να είχαμε τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με 4 καράβια και 3.431 επιβάτες και 940 ΙΧ; Κι αν δούμε πόσους είχαμε το 2018 - που δεν είχαμε πανδημία και παγκόσμια ακινησία των μεταφορών μέσων - τότε μπορεί και να ενθουσιαστούμε. Θυμίζουμε πως το 2018 είχαμε το τριήμερο (που έπεσε τέλος Μαΐου μόνο 4.793 επιβάτες και 1.105 ΙΧ. Δηλαδή χωρίς παγκόσμια οικονομική αποδιάρθρωση μόνο περίπου 1400 επιβάτες περισσότερους και μόνο 150 ΙΧ περισσότερα! Άρα πάλι καλά να λέμε και να κάνουμε και το σταυρό μας.   

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγγνώμη, αν δεν απατώμαι: Τέσσερα δρομολόγια επί 850 επιβαίνοντες κατά μέσο όρο, συν τους επιβάτες για Τήνο και Μύκονο, με τι πρωτόκολλο επιβατών ταξίδευαν λόγω των μέτρων του κορωνοϊού;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απατάσθε, 8 δρομολόγια (δύο μέρες επί τέσσερα) και τα πρωτόκολλα αυξήθηκαν στο 65%. Άρα είναι κοντά 8,000 επιβάτες. Συν οι περιορισμένοι επισκέπτες της Τήνου (δεν έχει γκρουπ) συν οι λιγότεροι της Μυκόνου (δεν έχει διεθνή τουρισμό).

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro