Επιδοτούνται δρομολόγια του Ιουλίου από το υπουργείο Ναυτιλίας! Τι παίρνουν οι εταιρείες της γραμμής μας...

Ποιος να το περίμενε πως θα επιδοτούντο δρομολόγια του Ιουλίου κάποτε;

Υπεγράφη σήμερα απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας για επιδότηση δρομολογίων της ακτοπλοΐας από 15 μέχρι 20 Ιουλίου για τα συμβατικά και τα ταχύπλοα που δραστηριοποιούνται σήμερα στην ακτοπλοΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της επιδότησης θα επεκταθεί μέχρι τέλος του μήνα.

Αναλυτικά για το 5ημερο 15 με 20 Ιουλίου οι δύο εταιρείες της γραμμής μας (Fast Ferries & Golden Star Ferries) θα πάρουν για 6 δρομολόγια κάθε μια από 20.000 ευρώ το δρομολόγιο. Δηλαδή, από 120.000 ευρώ. Για τα ταχύπλοα από Πειραιά και Ηράκλειο – δεν υπάρχουν ταχύπλοα από Ραφήνα εφέτος – κάθε δρομολόγιο που πιάνει έναν αριθμό νησιών θα παίρνει 50.000 ευρώ. Αντιστοίχως, λοιπόν, η SeaJet για τα 4 δρομολόγια από Πειραιά και το ένα από Ηράκλειο θα πάρει 50.000 ευρώ το δρομολόγιο μέχρι 20 Ιουλίου.

Το υπουργείο επιχειρεί με την συγκεκριμένη επιχορήγηση να στηρίξει την ακτοπλοΐα, η οποία μπήκε μέσα με το lockdown και συνεχίζει να έχει πρόβλημα με την μειωμένη κίνηση, τα μειωμένα πρωτόκολλα και τις μειωμένες πληρότητες και το καλοκαίρι. Τώρα το τι θα γίνει στην ακτοπλοΐα από τον Σεπτέμβριο είναι ζητούμενο, καθώς θα υπάρξει μείωση ακόμα περισσότερο της κίνησης των επιβατών, όμως τα νησιά και η Άνδρος θα συνεχίσουν να έχουν ανάγκη από πλοία.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet