Μικρότερη πτώση επισκεπτών στην Άνδρο απ' ότι στις Κυκλάδες!!!

Να λάβουμε υπόψη πως πέρσι υπήρχαν και περισσότερα δρομολόγια λόγω της ύπαρξης ταχυπλόων και στην Άνδρο. Εφέτος όμως που οι ξένοι τουρίστες ήταν πάρα πολύ λίγοι υπήρχαν μόνο τα τέσσερα συμβατικά των δύο κλασικών εταιρειών της γραμμής μας. Κάτι που είχε κι αυτό επιπτώσεις για έναν κοντινό προορισμό...

Τελικά ο προσανατολισμός της Άνδρου προς τους Έλληνες επισκέπτες - ως κοντινού προορισμού - και στους παραθεριστές οδήγησε σε μια μικρότερη πτώση επισκεπτών τον Αύγουστο του 2020 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 σε σχέση με τους μέσους όρους των Κυκλάδων.

Όπως γράψαμε χτες η πτώση στις Κυκλάδες ήταν περίπου 37% τον Αύγουστο του 2020 σε σχέση με πέρσι. Στην Άνδρο σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων επισκεπτών του λιμεναρχείου Άνδρου ήταν 32%. Κάτι είναι κι αυτό. Ας το σημειώσουμε στα θετικά ενός πολύ δύσκολου Αυγούστου και μιας καταστροφικής χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό και την παγκόσμια οικονομία.

Αναλυτικά, τον Αύγουστο του 2020 οι αποβιβασθέντες επιβάτες στην Άνδρο ήταν 43.315 έναντι 63.743 αποβιβασθέντες πέρσι τον ίδιο μήνα. Και τον Αύγουστο του 2020 τα αποβιβασθέντα οχήματα ήταν 11.157 έναντι 13395 τον περσινό Αύγουστο. Και σε απόλυτους αριθμούς η πτώση ήταν 20.428 επιβάτες και 2.238 αυτοκίνητα.

Και σε ποσοστά 32% σε επιβάτες και 17% αυτοκίνητα. Αντιστοίχως μικρότερη πτώση σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες ήταν και η πτώση του Ιουλίου 2020 έναντι του περσινού. Με αυτά τα στοιχεία μπορούμε να πούμε πως κάτι έγινε στο νησί και ο τουριστικός κλάδος το πάλεψε καλύτερα από ότι περίμενε.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet