MARKET IN: Εγκαίνια με προσφορές και ελληνικά ανοίγματα...

Πυρετώδεις ρυθμοί προετοιμασίας...

Από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 4 χρόνια. Στο λιανεμπόριο της Άνδρου μοιάζει να έχουν περάσει πάνω από 10!!! Μέχρι τον Ιούνιο του 2017, που άνοιξε το πρώτο αθηναϊκό super market στην Άνδρο υπήρχε μόνο ένα super-market και μια μικρή ντόπια αλυσίδα. Και ορισμένα μικρά σούπερ-μάρκετ σε στιλ εξελιγμένων μπακάλικων. Οι βασικοί παίκτες στο λιανεμπόριο ήταν δύο-τρεις και αυτοί ήταν γεωγραφικά προσδιορισμένοι.

Η Άνδρος του τουρισμού σε αφίσες στους τοίχους...

Όταν ξεκίνησε η Προμηθευτική έγινε μια μικρή αναταραχή στο λιανεμπόριο και στο χονδρεμπόριο της Άνδρου. Άλλαξαν συσχετισμοί. Άλλαξαν τρόποι προμήθειας, άλλαξαν τιμές. Ξαφνικά όλοι είδαν μια πτώση της τάξης του 20% κάτω και έμειναν έκπληκτοι. Όπως και έκπληκτοι βρέθηκαν και στο εύρος των αγαθών και ίσως και στη ποιότητα τους. 

Τα προϊόντα μπαίνουν στα ράφια...

Είχε ξεκινήσει, μετά από δεκαετίες ακινησίας, ο ανταγωνισμός στην Άνδρο. Ένας ανταγωνισμός που χτύπησε καίρια τον βασικό παίκτη, την οικογενειακή εταιρεία Γονέου, που βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στην έλευση της επίσης οικογενειακής εταιρείας της Προμηθευτικής από την Αθήνα. Όλοι αναπροσαρμόστηκαν. Από τον Βασιλόπουλο του Βρετού μέχρι το Express Market του Μενδρηνού. Ο Γονέος όχι. Και σε ένα χρόνο βρέθηκε εκτός αγοράς. Όπως είχε φέρει μια μικρή επανάσταση κάποτε με τα μικρά supermarket του κλείνοντας τους μπακάληδες τώρα έκλεισε αυτός μπροστά στο μεγαλύτερο και ανταγωνιστικότερο της Αθήνας.

Ράφια και τιμές ετοιμάζονται...

Σε δύο χρόνια η Προμηθευτική πουλήθηκε στον Μασούτη. Έναν μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο από την Βόρεια Ελλάδα. Και ο Γονέος πέρασε στον επίσης ελληνικό όμιλο MARKET IN. Έναν ελληνικό οικογενειακό όμιλο 210 καταστημάτων, που ήδη έχει αρχίσει να έχει καταστήματα σε νησιά. Της Άνδρου είναι το τρίτο στις Κυκλάδες. Οι σημερινές κινήσεις του MARKET IN λοιπόν δεν γίνονται στο τοπίο που υπήρχε προ τετραετίας στο νησί. Όπου η αναταραχή ήταν μεγάλη και η άγνοια τόσο των λιανεμπόρων όσο και των χονδρεμπόρων μεγαλύτερη. Πολλοί δεν ήξεραν τι είναι ο ανταγωνισμός, άλλοι νόμιζαν πως έφταιγαν οι "ξένοι", μερικοί πίστεψαν πως έφταιγαν τα μέσα επικοινωνίας, που ανέφεραν το γεγονός!

Τώρα μετά τέσσερα ολόκληρα χρόνια τα πράγματα έχουν ισορροπήσει και ο ανταγωνισμός είναι δεδομένος. Αν κάποιοι νοιώσουν πίεση από αυτόν θα είναι κυρίως οι μεγάλοι και αυτοί που γειτονεύουν με το νέο σούπερ-μάρκετ στα μέρη που αυτό θα είναι. Πάντως και οι κινήσεις του MARKET IN ήταν προσεκτικές και μεθοδικές. Εξαγόρασε τα κτίρια ως μια εταιρεία ακινήτων. Μετά τα νοίκιασε στον όμιλο των Super Market που διευθύνει η οικογένεια. Πρόσφατα χάθηκε ο κινητήριος νους της επιχείρησης, ο πατέρας, από τον κορονοϊό. Όμως τα παιδιά του συνεχίζουν την επιχείρηση και όπως φάνηκε από το σημερινό άνοιγμα και τα εγκαίνια του πρώτου Super Market τους στη Χώρα προχωράνε γοργά στο σχεδιασμό τους για την Άνδρο. Και ο σχεδιασμός αυτός προβλέπει και ένα στο Γαύριο.

Μικρές ποιοτικές φάρμες ελληνικών προϊόντων...

Όπως έδειξε η Προμηθευτική, αλλά και ο Μασούτης στη συνέχεια, η περιοχή της Υδρούσας που αναπτύσσεται τουριστικά πολύ γρήγορα είναι στα σχέδια όλων όσων ασχολούνται με το λιανεμπόριο γιατί ο καλοκαιρινός τζίρος - που αυξανόμενου του τουρισμού αυξάνει κι αυτός - είναι δέλεαρ. Και το MARKET IN ακολουθώντας τα πατήματα του Γονέου θα φτάσει ως κι εκεί.

Ελληνικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές...

Σε τι διαφέρει το MARKET IN από τους υπάρχοντες παίκτες του λιανεμπορίου; Το καλό με το MARKET IN είναι πως παρά το μέγεθος του (210 υποκαταστήματα) αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση και δίνει μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια και στα προϊόντα αξιοποιώντας όλες τις μικρές ελληνικές φάρμες αγροτικών προϊόντων δίνοντας τους ράφια να προβάλουν. Η ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων που ανεβαίνει διαρκώς ανεβάζει και το MARKET IN. 

 

Άλλαξε και η τοπιογραφία της αγοράς με το νέο κατάστημα...

Όπως γράφει η ίδια η επιχείρηση στο δελτίο τύπου της:

"Το κατάστημα διαθέτει τμήμα μαναβικής με ολόφρεσκα προϊόντα, τμήμα τυροκομικών-αλλαντικών με πλούσια γκάμα διαλεκτών επιλογών καθώς και συσκευασίες από φρέσκο εκλεκτό κρέας. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αγαπημένες μάρκες και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε μοναδικές τιμές. 

Με προσεκτικά επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς, με καθημερινή τροφοδοσία φρέσκων προϊόντων αλλά και με συνεχείς και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, η MARKET IN διασφαλίζει πέρα από τις χαμηλές τιμές, την υψηλή ποιότητα και την φρεσκάδα των προϊόντων της.

Το κατάστημα διαθέτει τη δυνατότητα για κατ’ οίκον παραγγελίες, καθημερινά και άμεσα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών."

Και συμπληρώνει: 

"Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε έναν υπερσύγχρονο χώρο πώλησης 500 τμ σε 2 επίπεδα, διαθέτει 2 ταμεία και απασχολεί 20 άτομα προσωπικό από την περιοχή της Άνδρου. Τις πρώτες ημέρες έναρξης του καταστήματος, από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου, θα δοθούν δωροεπιταγές στους πελάτες για τις επόμενες αγορές τους και έως τις 26 Ιουνίου το κατάστημα θα έχει πολλές και μοναδικές προσφορές σε προϊόντα 1+1 δώρο."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet