Η Άνδρος εντυπωσιάζει σημαντικούς Γερμανούς δημοσιογράφους!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ροή με δημοσιογραφικά ταξίδια που έχουν προγραμματιστεί για εφέτος με στόχο την προβολή της Άνδρου σε αγορές ενδιαφέροντος του εξωτερικού. Μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Άνδρου και με την ενεργό και πολύ αποδοτική στήριξη του δικτύου CTN Andros, δύο έγκριτοι Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν αποκλειστικά το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων για να βιώσουν τη αυθεντική φιλοξενία και τις πολλές διαφορετικές πτυχές του προορισμού.

Σε ένα πολυήμερο και ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα από 16 έως 24 Μαΐου η δημοσιογραφική αποστολή εξερεύνησε ένα μεγάλο μέρος της Άνδρου, επισκέφτηκε γραφικά χωριά, ιστορικά μνημεία και πολιτιστικά και θρησκευτικά σημεία ενδιαφέροντος, εντυπωσιάστηκε από την άγρια φυσική ομορφιά, την έντονη εναλλαγή τοπίων και τις πανέμορφες παραλίες και βίωσε τη γνήσια πλευρά του νησιού, μέσα από δραστηριότητες και τη γευσιγνωσία τοπικών συνταγών.

Η δημοσιογραφική ομάδα αναχώρησε με άριστες εντυπώσεις από την Άνδρο, προκειμένου να δημιουργήσει αφιερώματα σε δύο από τις μεγαλύτερες Γερμανικές περιφερειακές εφημερίδες, τη «Neue Westfälische» με 220.000 αντίτυπα και τη «Neue Osnabrücker Zeitung» με 155.000 φύλλα κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί αναγνώστες με ειδικά ενδιαφέροντα αναμένεται να ενημερωθούν σχετικά με το πολύπλευρο τουριστικό «προϊόν» που προσφέρει ο μοναδικός Κυκλαδίτικος προορισμός.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί για την πολύτιμη συνεισφορά τους, το δίκτυο CTN Andros, καθώς και όσες συμβεβλημένες τουριστικές επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης, αναψυχής και μεταφορών – ξεναγήσεων συντονίστηκαν άριστα και συνέβαλλαν τα μέγιστα για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος. Τα εύσημα αποδίδονται και στην ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries Andros για τη μετακίνηση των συμμετεχόντων.

Μετά τις διαδοχικές αποστολές Αμερικάνων, Βρετανών, Ελλήνων και Γερμανών δημοσιογράφων, bloggers ή youtubers, σειρά έχει η οργάνωση ταξιδιού γνωριμίας από Ιταλία στα τέλη Μαΐου.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν γράψατε κάτι για τον υπεύθυνο τουρισμού τον Νίκο Μουστάκα κ..Μπασαντη αυτός πρέπει να πάρει τα εύσημα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν προσέξατε, δεν είναι άρθρο μας, είναι δελτίο τύπου της Τουριστικης Επιτροπής.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εξαιρετική δουλειά και χίλια εύγε για την προσπάθεια προβολής του νησιού μας. Μακάρι να ζήσουμε μια ανάπτυξη του τουρισμού και η τουριστική περίοδος να μην είναι μόνον 2,5-3 μήνες αλλά να επιμηκυνθεί πολύ περισσότερο.
Δύο ενστάσεις-ερωτήματα μόνον: 1) Ξενοδοχεία έχουμε; Yποδομές έχουμε; Δίκτυο ύδρευσης έχουμε; Καθαριότητα έχουμε; Αν αύριο το πρωί τριπλασιαστεί ξαφνικά η τουριστική κίνηση πώς θα την εξυπηρετήσουμε; Ναι γίνονται προσπάθειες τα τελευταία χρόνια αλλά έχω την αίσθηση πως δεν αρκούν.
2) Aυτό το «αυθεντική φιλοξενία» που αναφέρετε στο άρθρο σας είναι αρκετά «κλισέ» και δεν ανταποκρίνεται και τόσο στην πραγματικότητα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν είναι άρθρο μας. Είναι δελτίο τύπου της Τουριστικής Επιτροπής.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro