Ήρθε και το Super Star II...

Στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας βρίσκεται δεμένο το επιβατηγό-οχηματαγωγό SUPER STAR II ολοκληρώνοντας το ταξίδι του από το νορβηγικό λιμάνι SANDEFJORD στην Ελλάδα. Ένα ταξίδι που διήρκεσε κοντά 10 μέρες. Το πλοίο ανήκει στη SEAJETS και τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει τις εργασίες προσαρμογής του στις ελληνικές ανάγκες ώστε να δρομολογηθεί στα νησιά του Αιγαίου.

Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ επικοινώνησε με τον Μάριο Ηλιόπουλο και τον ρώτησε για το συμβατικό πλοίο που αγόρασε ο μέχρι σήμερα κυρίαρχος των ταχυπλόων στο Αιγαίο. Ο Μ. Ηλιόπουλος εξήγησε πως: "τα ελληνικά νησιά και ο ελληνικός τουρισμός έχουν ανάγκη και από συμβατικά πλοία που μεταφέρουν επιβάτες και αυτοκίνητα σε τακτικές και άγονες γραμμές. Το συγκεκριμένο πλοίο είναι νορβηγικό και έχει μεταφορική ικανότητα το  καλοκαίρι περίπου 1.500 επιβατών και δυνατότητες γκαράζ 135 ΙΧ και 50 φορτηγών. Ταξιδεύει οικονομικά με 19 μίλια την ώρα. Και θα χρησιμοποιηθεί όπου οι τουριστικές και οι κοινωνικές ανάγκες το επιβάλλουν."

Σύμφωνα με ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά το πλοίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις Κυκλάδες είτε σε άγονες γραμμές είτε σε νέες γραμμές που η εταιρεία του Μάριου Ηλιόπουλου μέχρι σήμερα έχει δραστηριότητα με συμβατικά πλοία στην ακτοπλοΐα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Του 1985 το σκαρι, βασει πληροφοριων ναυτικης ιστοσελιδας.
37 ετων δλδ.