Παρουσιάζουμε το "Golden Princess" των αδελφών Στεφάνου. Αποκλειστικές φωτογραφίες...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ: Καπετάν Νίκος Αποστόλης

Και το όνομα αυτού GOLDEN PRINCESS! Και νονός αυτού ο Δημήτρης Στεφάνου, που πήγε στη Σουηδία για την αγορά. Αυτό είναι το νέο όνομα του Gotlandia II, του σουηδικού ταχύπλοου, που αγόρασαν οι αδελφοί Στεφάνου πριν ένα μήνα. 

Το πλοίο ετοιμάζεται για αναχώρηση εντός της εβδομάδας για Ελλάδα. Έχει ήδη αλλάξει όνομα και έχει αλλάξει και σημαία. Πέρασε από την σουηδική στην ελληνική. 

Για την ώρα είναι στο νησάκι VISBY του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης και κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες. Ήδη είναι εκεί το ελληνικό πλήρωμα που θα το φέρει στην Ελλάδα. Μαζί τους θα ταξιδέψουν και δύο σουηδοί μηχανικοί καθότι το πλοίο είναι όλο ηλεκτρονικό (και η μηχανή) και θα πρέπει στη διάρκεια των 12 ημερών που θα διαρκέσει το ταξίδι να εκπαιδεύσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους. 

 

Το πλοίο αναμένεται να κάνει 5 στάσεις από το Visby της νήσου Γκοτλάνδης μέχρι τον Πειραιά για να ανεφοδιαστεί πετρέλαιο. Θα ταξιδέψει στην Βαλτική, στη Βόρεια Θάλασσα, στη Μάγχη, στον Βισκαϊκό, πριν μπει από τον Ατλαντικό στο Γιβραλτάρ και στη Μεσόγειο και φτάσει Ελλάδα.  

 Η γέφυρα του πλοίου είναι εντελώς ηλεκτρονική και το τιμόνι είναι ένα διπλό joystic όπως φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες. 

Το πλοίο έχει εξαιρετικό μπαρ...

Έχει δύο καταστρώματα επιβατών...

Έχει σαλόνια πρώτης και δεύτερης θέσης...

Οι καταπέλτες του γκαράζ είναι δύο. Στο σημείο αυτό θα γίνουν μετασκευές ώστε οι επιβάτες να μπαίνουν και από την πρύμη γιατί στη Σουηδία μπαίνουν από το πλάι. Αυτή θα είναι η μόνη μετασκευή που θα γίνει στο πλοίο γιατί κατά τα άλλα το σκάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Φυσικά θα βαφεί με τα χρώματα και τα σινιάλα της Golden Star. 

Το πλοίο έχει μήκος 122 μέτρα, πλάτος 16,65 μέτρα και βύθισμα 3,3 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 220 ΙΧ. Και μετά τις μετατροπές 1200 επιβάτες. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet