ΛΙΜΑΝΙ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: Superferry, Αικατερίνη και Andros...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ή ΠΩΣ ΑΠΟΦΥΓΑΝ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟ ANDROS, TO AIKATΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟ SUPERFERRY....

To ANDROS περνά στο ένα μέτρο από το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ !!!

Το SUPERFERRY με εντυπωσιακούς ελιγμούς (slalom) περνά σύριζα από το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ...

Και συνεχίσει το SUPEFERRY αποφεύγοντας στο τσακ το Andros. Kαι συνεχίζει για Άνδρο - Τήνο - Μύκονο

 

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ANDROS ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Τελικά γύρω στις παρά τέταρτο ήρθε το ρυμουλκό και άρχισε τις μανούβρες να δέσει το Andros στη Ραφήνα και να αποβιβαστούν οι επιβάτες και τα αυτοκίνητα από το γκαράζ. Αναμένονται άλλα δύο για να δέσουν με ασφάλεια το πλοίο στην προβλήτα γιατί ο αέρας είναι πολύ ισχυρός. Τα δύο ρυμουλκά αναμένονται το επόμενο διάστημα. Οι επιβάτες μετά την αποβίβαση θα προωθηθούν με επόμενα πλοία στους προορισμούς τους. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

Δείτε τις δύο προηγούμενες ανάρτησες μας...

 

Το Superferry ταξίδεψε, το Αικατερίνη πήγε Λαύριο κι αποβίβασε, για το Andros περιμένει ρυμουλκό για την αποβίβαση...

Το ANDROS περιμένει το ρυμουλκό ανοιχτά του λιμανιού της Ραφήνας.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι το πλοίο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ έφτασε στο Λαύριο και αποβίβασε όλους τους επιβάτες και τα αυτοκίνητα. Όσοι δεν είχαν αυτοκίνητα τους παρέλαβαν λεωφορεία για να επιστρέψουν στις αφετηρίες τους. Το πλοίο θα περάσει επιθεώρηση και μετά θα μπορεί να συνεχίσει τα δρομολόγια του. Την ίδια ώρα το Andros παραμένει αγκυροβολημένο ανοικτά του λιμανιού περιμένοντας ρυμουλκό, που θα έρθει αργότερα για να το οδηγήσει να δέσει με ασφάλεια στην προβλήτα και να αποβιβάσει επιβάτες και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες το Άνδρος έχει ένα μέρος της άγκυρας του Αικατερίνη στην προπέλα του!!! 

Ερωτήματα προκύπτουν από ειδικούς για την κατάσταση του λιμανιού της Ραφήνας που με το νερό που κατέβασε ο ποταμός στη Ραφήνα μπάζωσε όλο το λιμάνι όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Υπάρχει πρόβλημα που  και πως να πιάσουν οι Άγκυρες στον βούρκο που έχει δημιουργηθεί. Τέλος ερωτάται το λιμεναρχείο Ραφήνας γιατί δεν βάζει τα συμβατικά σε μεγαλύτερη απόσταση ώστε να μην προκύπτουν τέτοια προβλήματα σε έκτακτες συνθήκες... 

Διακρίνεται εμφανώς στην φωτογραφία μας πως το λιμάνι είναι πλέον γεμάτο με χώμα που κατέβασε η καταιγίδα Ντάνιελ από τα βουνά της Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει αύριο στο δρομολόγιο του. Θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της επιθεώρησης στο Λαύριο σήμερα. Το ANDROS θα λόγω της αβαρίας μάλλον δύσκολα. Θα επιστρέψει μετά το πέρας της επιθεώρησης που θα αργήσει λίγο. Οι επιβάτες του Andros ήρεμοι και φιλοξενούμενοι της εταιρείας Fast Ferries, τους έχουν προσφερθεί, ποτά, καφές, αναψυκτικά και σάντουιτς κλπ. Περιμένουν την αποβίβαση τους.

Να υπογραμμίσουμε πως κατά την πρωινή αναστάτωση, που έφεραν πλοία, καπετάνιους κι επιβάτες σε δύσκολη θέση, φάνηκε η αξία και οι ικανότητες των καπετάνιων της γραμμής μας, του καπετάν Κώστα Νίκα, του καπετάν Νίκου Μπαλόπιτου και του καπετάν Χαράλαμπου Παντελή. Χάρη στη ναυτοσύνη τους όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε ατύχημα.

Ακολουθεί η πρωινή ανάρτηση του Εν Άνδρω.

 

 

Έμπλεξαν οι άγκυρες των πλοίων. Παραλίγο ατύχημα στη Ραφήνα. Αναχώρησε το Superferry. Σε αναμονή τα άλλα δύο. Αποκλειστικά βίντεο...

Φωτογραφία από πρωινό βίντεο στο you tube

Σήμερα το πρωί του Σαββάτου (9.9.2023), την ώρα της αναχώρησης των τριών πλοίων Superferry, Andros και Αικατερίνη από την Ραφήνα, διαπιστώθηκε πως υπήρχε μπλέξιμο στις άγκυρες μεταξύ τους. Οι άνεμοι ήταν ισχυροί και τα τρία πλοία βρέθηκαν γεμάτα επιβάτες και αυτοκίνητα μπερδεμένα μπροστά στο λιμάνι της Ραφήνας, ανοιχτά της πλαζ. Για λίγο δεν σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες "παραλίγο να συγκρουστούν λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή".

Όπως αναφέρει το rpn.gr, έμπλεξαν οι άγκυρες των 3 πλοίων που είχαν ακινητοποιηθεί μπροστά από την πλαζ της Ραφήνας κοντά στους προβλήτες του λιμανιού. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε… στο παρά πέντε, μετά και τους ελιγμούς των έμπειρων καπετάνιων. Μετά παρέλευση αρκετής ώρας το Superferry κατάφερε και ξεκίνησε στις 9:00 για Άνδρο και θα φτάσει στις 11:00. Τα άλλα δύο έχουν ακόμα μπλέξιμο. Και τα δύο πριν ξεκινήσουν πάλι δρομολόγια θα περάσουν από επιθεώρηση. Στο επόμενο διάστημα οι πληροφορίες λένε πως θα αποβιβάσουν τους επιβάτες ώστε να προχωρήσουν σε αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων. 

Η αναγνώστρια μας Χαρά Κ., που είναι μέσα στο Andros έστειλε μερικά βίντεο και μάς γράφει: 

"καλημέρα να ενημερώσω ότι είμαι μέσα στο καράβι από Ραφήνα Άνδρο . Μπλέχτηκαν η άγκυρες από το Αικατερίνη, Superferry και Άνδρος και τα 3 μαζί τα 3 πλοία έκλισαν την είσοδο της Ραφήνας. Περιμένουμε ρυμουλκό το οποίο θα είναι εδώ σε 4 ώρες να μας βγάλει Ραφήνα και μετά να μας ενημερώσουν τι θα κάνουμε."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

SUPERFERRY KAPETANIOS THEOS. TI EKANE O TYPARAS!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα βαπόρια είναι ιδιωτικά.Για επεξηγήσεις και παράπονα για το πως οι τρεις καπεταναίοι έμπλεξαν τα μπούτια τους, απευθύνσου στις πλοικτήτριες εταιρίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος γκαντέμης κυκλοφορεί ρε παιδιά;;;;;;;;;;Φωτιές πλημμύρες και τώρα τα βαπόρια.......................

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ριπές του ανέμου στη Ραφήνα σήμερα το πρωί ήταν στα 8 μποφόρ. Επομένως, ρωτάω:
1. Ποιο είναι το όριο πάνω από το οποίο το λιμεναρχείο δίνει απαγορευτικό απόπλου; Εκτός από τις καιρικές συνθήκες, ποιοι άλλοι παράγοντες συνυπολογίζονται στην απόφαση για απαγορευτικό; Μήπως η κίνηση;
2. Σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, ποια είναι η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να έχουν τα πλοία που δένουν στο λιμάνι; Τηρηθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση; Αν όχι, γιατί και τι έκανε η λιμενική αρχή, το υπουργείο ή όποια αρχή είναι υπεύθυνη, γι' αυτό;
Επίσης γιατί η Ραφήνα δεν διαθέτει ρυμουλκό; Ποια είναι τα κριτήρια για να έχει ένα λιμάνι ρυμουλκό;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάρε φωτο απο το irafina

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γιατί; Είμαστε εμείς εκεί κι είχαμε και τόσους επιβάτες ανταποκριτές με βίντεο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro