ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ 2023: Αύξηση επιβατών 5,26%, αύξηση ΙΧ 5, 16%, αύξηση κατάπλων πλοίων 17,63%...

Ήταν ένα καλό καλοκαίρι. Ήρθαν περισσότερα πλοία κατά 195 κατάπλοι σε σχέση με πέρσι (1301 έναντι 1105) με πέρσι. Ήρθαν περισσότεροι επιβάτες κατά 9.234 σε σχέση με πέρσι (184.750 έναντι 175.516). Ήρθαν περισσότερα ΙΧ κατά 1.976 σε σχέση με πέρσι (40.288 έναντι 38.312). Αυτά τα στοιχεία δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Άνδρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 Με αφορμή την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου, από την Λιμενική Αρχή Άνδρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα Στατιστικά Στοιχεία της κίνησης των επιβατών, που κατέφθασαν με Δρομολογημένα Πλοία στο νησί της Άνδρου κατά τη θερινή περίοδο (Ιούνιο – Σεπτέμβριο) 2023, όσο και των οχημάτων που φορτώθηκαν εκφορτώθηκαν σε αυτά κατά την ίδια χρονική περίοδο, ενώ παρατίθενται και συγκριτικά στοιχεία με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει μια αύξηση τόσο των κατάπλων των δρομολογημένων πλοίων (17,63%), όσο και των αφιχθέντων επιβατών στο νησί της Άνδρου της τάξης του 5,26 % (+9.234), οι οποίοι ωστόσο αναχωρούσαν μετά από ολιγοήμερη παραμονή τους στο νησί. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η δυναμική που παρουσιάζει η αλληλεπίδραση της νήσου με την Πάρο, την Σύρο και την Τήνο, καθώς σε αυτά τα τρία νησιά σημειώθηκε σημαντική αύξηση της διακίνησης επιβατών από αυτούς τους προορισμούς.  Συγκεκριμένα οι επιβάτες που αφίχθησαν στην Άνδρο από το νησί της Πάρου, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 17,85%, από το νησί της Σύρου αύξηση της τάξης του 14,6%, ενώ από το νησί της Τήνου παρουσίασε αύξηση της τάξης του 10,27%.

 Ιδιαίτερη σημασία αξίζει να δοθεί στη σύνδεση της  Άνδρου με την Νάξο, καθώς δεν ήταν μικρό το ενδιαφέρον των τουριστών που συνδύασαν τις διακοπές τους στην Άνδρο με αυτές της Νάξου, καθώς για πρώτη χρονιά φέτος υπήρξε τακτική σύνδεση των δύο νησιών με δρομολογημένο πλοίο.     

Ακολουθούν οι πίνακες των στατιστικών στοιχείων, προσδοκώντας στην εποικοδομητική αξιοποίηση αυτών και στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

ΠΙΝΑΚΑΣ Ι

           

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποτέ μην έρθει η στιγμή να αφήσεις το λιμάνι, θα σ' αγαπάμε μια ζωή ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ...