Το ξημέρωμα του Δεκέμβρη στο κεντρικό Αιγαίο

Του Διαμαντή Μπασαντή

 

Ο Αντώνης ανηφόριζε πρωί-πρωί, πρωτομηνιά του Δεκέμβρη, τραβώντας για Άρνη. Στ' Αποίκια σταμάτησε το αυτοκίνητο και έμεινε για λίγα λεπτά κοιτάζοντας νότια και θαυμάζοντας το υπέροχο ξημέρωμα πάνω από το κεντρικό Αιγαίο. Ο ήλιος στο πλάι και πιο κάτω από την Ικαρία, αυτή την εποχή, ανέβαινε δοξαστικός. Η σκιά το νησιού του Ικαρου φαινόταν σχεδόν ανάγλυφη. Τοπίο μαγικό. Σκηνή μοναδική. Η πρώτη μέρα του χειμώνα ξεκίναγε με τρόπο εντυπωσιακό. Μια νέα εποχή ξεκίναγε με εκείνη την παράξενη αύρα του Αιγαίου. Μια ζωντανή αχτίδα ελπίδας ακόμα και στην κρύα και μοναχική περίοδο του χειμώνα.

 Ο Αντώνης σκέφτηκε: για τούτη την δοξαστική και μοναχική πρωτομηνιά αξίζει να ζω στην Άνδρο, αξίζει να ζω στο Αιγαίο. Σήκωσε το κινητό του και τράβηξε μερικές φωτογραφίες. Μετά μπήκε στο αυτοκίνητο κι ανηφόρισε για την Άρνη.

Αργά το απόγευμα. Επιστρέφοντας από το γραφείο χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο Αντώνης.

- Θα σε ενδιέφερε να σου έστελνα δύο φωτογραφίες από ενα σπάνιο ξημέρωμα στο Αιγαίο; Με την Ικαρία γκρο-πλαν. Κι όλα αυτά από τ' Αποίκια;

Και μου έστειλε δύο μοναδικές φωτογραφίες. Με αυτές τις δύο εικόνες σας ευχόμαστε, μαζί με τον Αντώνη, Καλό Χειμώνα.

 

Με αυτές τις δύο σκηνές χαιρετάμε τα δεύτερα γενέθλια του "Εν Άνδρω" που ξεκίνησε επισήμως 30 Νοεμβρίου 2013. Την κάρτα των γενεθλίων μας φέτος την έστειλε ο Αντώνης!

Όμως την χαρά για την πορεία του "εν Άνδρω" αυτά τα δύο χρόνια μας την έδωσε η Κατερίνα από την Ικαρία. Τηλεφώνησε το βράδυ στ σπίτι από τις Ράχες της Ικαρίας ζητώντας μια τεχνική συμβουλή. Είχα να την δω κάτι χρόνια. Και μιλήσαμε για τρία λεπτά στο τηλέφωνο. Με ρώτησε τι κάνω και κατι είπα για το "Εν Άνδρω", Κι έμεινα άναυδός...

- Α! Έχεις σχέση με το Εν Άνδρω; Το βλέπουμε κι εμείς πολλές φορές εδώ στην Ικαρία. Διάβασα για το Φεστιβάλ Άνδρου που κάνετε με τον Παντελή Βούλγαρη και μου άρεσε πολύ. Το διαβάζω από αναδημοσιεύσεις που κάνουν φίλοι μας εδώ!!! 

Τις είπα πως αύριο δημοσιεύω δύο εξαιρετικές φωτογραφίες της Ικαρίας από την Άνδρο και χάρηκε προσθέτωντας: "κι εμείς σας βλέπουμε από Ικαρία, κυρίως στη δύση του ήλιου!"

Μια γειτονιά το Αιγαίο. Μια θάλασσα μικρή μας χωρίζει και μας ενώνει. Έτσι όπως είμαστε όλοι γύρω-γύρω. Μια μεγάλη κι όμορφη γειτονιά: ο Αντώνης, η Κατερίνα, εσείς, εμεις και το "Εν Άνδρω" που ταξιδεύει μαζί μας στην Άνδρο και στο Αιγαίο δύο ολόκληρα χρόνια τώρα.

Καλό μήνα. Καλό χειμώνα. Καλή δύναμη σε όλους.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet