"Παγωμένο Φεγγάρι", η τελευταία πανσέληνος του 2020 πάνω από την Άνδρο

 

Το "παγωμένο φεγγάρι" πάνω από τις στέγες της Χώρας. Επεξεργασία φωτογραφιών ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Ένα 24ωρο πριν από την έλευση του νέου χρόνου, μια φωτεινή, ολοστρόγγυλη Πανσέληνος γέμισε φως τον ουρανό. Το βράδυ της Τετάρτης 30/12/20, στον ουρανό σκαρφάλωσε η τελευταία πανσέληνος του 2020 και της δεκαετίας 2011-2020. Την πανσέληνο του Δεκεμβρίου την αποκαλούν «Παγωμένο Φεγγάρι».

Το "παγωμένο φεγγάρι" πάνω από το Μπατσί. Επεξεργασία φωτογραφιών ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Σύμφωνα με το «Oldman Farmer Almanac», πρόκειται για ένα φεγγάρι με χαρακτηριστική υψηλή τροχιά στον ουρανό, γι’ αυτό και εμφανίζεται πάνω από τον ορίζοντα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι η «κανονική» πανσέληνος. Η NASA αναφέρει ότι η Πανσέληνος θα βρίσκεται «καρφιτσωμένη» στον ουρανό συνολικά για 15 ώρες και 27 λεπτά.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή καλή χρονιά εύχομαι και κάθε καλό σε εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Σας παραθέτω το link παρακάτω που ανήκει στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, καθώς ανακάλυψα τυχαία στο βίντεο αυτό κάποιο βωβό ντοκουμέντο που δείχνει τα αποκαλυπτήρια του Αφανή Ναύτη το 1959 παρουσία του βασιλικού ζεύγους (Στα λεπτά 2.27 έως 4.27). Σε περίπτωση που το γνωρίζατε ήδη απλώς προσπεράστε το και κρατήστε μόνο τις ευχές, ειδάλλως θα ήταν θεωρώ ενδιαφέρον εάν απομονώνατε το επίμαχο αυτό δίλεπτο για να το αναρτήσετε στη σελίδα σας.

http://www.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1451&;thid=17775

Θα το αναρτήσω τις επόμενες μέρες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro