ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

ΘΕΜΑ: «Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». 

  1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. την Τρίτη 04-04-2023 στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή της Άνδρου, θα αναπτυχθούν άνεμοι Νότιοι-Νοτιοδυτικοί 5 με 7 BF και από το απόγευμα δυτικοί, πιθανώς το βράδι τοπικά έως 8 BF.
  2. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτες-κυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολιάς τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ναυταθλητικοί όμιλοι και επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 20 (Β ́ 1929/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν υφίσταται μειωμένη ορατότητα, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
  3. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο Υ/Φ

Επικελευστής Λ.Σ. ΛΑΒΔΑΣ Μιχαήλ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χωρίς..... αντιπολιτευτική διάθεση έναντι του Λιμεναρχείου, αυτό το "διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής" δεν μου ακούγεται καλά. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να επιτρέπεται ή να απαγορεύεται η "διενέργεια αγώνων ποδηλασίας", όχι όμως η "διενέργεια ποδηλάτου"!