Βράβευση για το περιβάλλον στον αρχιεπίσκοπο και βοήθεια στην Άνδρο για τον Βοτανικό Κήπο

Από την εκδήλωση στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco και το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, το «Αρχοντικό Μπενιζέλων», στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή, στην οποία τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β.

Η Κατερίνα Ανδρούτσου πρόεδρος της ΑΜΚΕ "ΚΙΝΗΜΑ" με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β'.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων με τη Ν.Δ. Ιωάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, η έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, ο Δήμαρχος Σίφνου και ο Δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κυκλάδων Ρούσσος Ιωάννης.

Ακόμα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας, οι Πρέσβειρες Προστασίας Νήσων» Χρυσάνθη Λαιμού, η Φαίη Ξενοκώστα, η Βάσω Πετρίδου και η Αικατερίνη Τζιτζικώστα καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι, χορηγοί, επιφανείς επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων εταιρειών. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Οι μητροπολίτες Δωρόθεος Β' και Καλλίνικος.

Στην άρχή της εκδήλωσης η εκδότρια της Κυκλαδικής και Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. “Κίνημα” Κυρία Αικατερίνη Ανδρούτσου βράβευσε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β, “για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος” . Μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα της Προέδρου της ΑΜΚΕ κ. Κατερίνας Ανδρούτσου επιδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο η τιμητική διάκριση. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους συντελεστές και υπεύθυνους για την τιμή και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει καρπούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον τονίζοντας ότι άλλωστε είναι εντολή του Θεού. 

Μια ακόμα χορηγία για τον Βοτανικό Κήπο Άνδρου εξασφάλισε ο δήμαρχος Άνδρου, που κλήθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση. 

Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυναν οι Δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, καθώς και οι Πρέσβειρες της ΑΜΚΕ. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΑΜΚΕ "ΚΙΝΗΜΑ" μετά από αίτημα του δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη θα αναλάβει να συμβάλει χρηματικά στον εμπλουτισμό του Βοτανικού Κήπου Άνδρου στο κτήμα Αγαδάκη με νέα φυτά καθώς και με την κατασκευή μιας δεξαμενής ύδρευσης για το καλοκαίρι στον Βοτανικό Κήπο.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet