ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: Προσοχή έρχεται ισχυρή καταιγίδα...

Φωτογραφία αρχείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Αυξημένη προσοχή λόγω επικαιροποίησης έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

  1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή της Άνδρου, θα αναπτυχθούν θυελλώδεις άνεμοι Βόρειων Δυτικών διευθύνσεων 8 με 9 BF και πρόσκαιρα με ριπές ως 10 BF τις πρωινές ώρες του Σάββατου 18-11-2023, οι οποίοι θα εξασθενήσουν σταδιακά το απόγευμα της Κυριακής 19-11-2023 .
  2. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτεςκυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολιάς τους και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ναυταθλητικοί όμιλοι και επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 20 (Β΄ 1929/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν υφίσταται μειωμένη ορατότητα, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
  3. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet