Άνεμοι 100 χιλιόμετρα την ώρα στο στενό Τήνου-Μυκόνου!!!

3 στα 8 μέρα σε όλη την Ελλάδα που οι άνεμοι έφτασαν ή και πέρασαν τα 100 χιλιόμετρα ήταν στις Κυκλάδες. Το ένα στην γειτονική Τήνο. Αυτά για όσους έβγαλαν συμπεράσματα... χωρίς τον ξενοδόχο! Την μετεωρολογική υπηρεσία...

Και για όσους δεν πιστεύουν την μετεωρολογική υπηρεσία και γράφουν αυτά που βλέπουν ως καιρικά φαινόμενα μόνο μπροστά τους να σημειώσουμε πως οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τα πελάγη στο Πόρτο της Τήνου (που είναι στο στενό Τήνου-Μυκόνου έφτασαν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα! Δηλαδή πω; κάποιοι από την Άνδρο ή από την Αθήνα έκριναν πως τα καράβια μπορούσαν πχ να περάσουν από Γαύριο κι ας έφταναν στα όρια τους στο Τσικνιά (στο στενό Τήνου-Μυκόνου); Αυτά ως εισαγωγή για όσα μερικοί σχολιάζατε χωρίς γνώση των συνθηκών όλης της γραμμής. 

Κατά τα άλλα σύμφωνα με την ΜΕΤΕΟ θυελλώδεις άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων επικράτησαν το Σάββατο (18/11) σε αρκετά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στις Σποράδες, στη Μακεδονία και στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr, οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 114 km/h στην Ανάφη, ενώ πλησίασαν ή ξεπέρασαν τα 100 km/h σε πολλές ακόμα περιοχές. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ μεγαλύτερες ριπές του ανέμου έως τις 18:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία προοδευτική εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet