Ανακοινώθηκε παρουσία κόσμου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Άνδρου η υποψηφιότητα του Δημήτρη Λοτσάρη

 

 Από την σημερινή ανοικτή παρουσίαση της υποψηφιότητας του επάρχου Δημήτρη Λοτσάρη για την δημαρχία της Άνδρου στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Μεσαριά.

Σε μια δύσκολη μέρα – παραμονή Αγίου Νικολάου – διάλεξε ο έπαρχος Δημήτρης Λοτσάρης να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την δημαρχία της Άνδρου. Το γιορτινό του απογεύματος σε συνδυασμό με το κρύο και βροχερό της μέρας έκαναν την προσέλευση στη δημόσια αναγγελία της υποψηφιότητας του στην αίθουσα του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Μεσαριά δύσκολη. Από αυτή την άποψη ο σχεδιασμός της παρουσίασης της υποψηφιότητας του για την δημαρχία, αν και πολιτικά πρωτότυπος, είχε επικοινωνιακά προβλήματα.

Το αξιοπερίεργο είναι πως παρά τα προβλήματα τελικά η μεγάλη αίθουσα του Επιμελητηρίου γέμισε! Δεκάδες πολίτες προσήλθαν στην ανακοίνωση του νέου συνδυασμού και στην ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του. Η επιλογή του χώρου προφανώς ήθελε να τονίσει την προέλευση του υποψηφίου από τον χώρο της ελεύθερης οικονομίας. Είναι μια υποψηφιότητα που ξεφεύγει από το συνηθισμένο μοντέλο των δημόσιων υπαλλήλων που κατέρχονται και ως υποψήφιοι δήμαρχοι.

Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Λοτσάρη

Από παρουσίαση να εστιάσουμε - πέρα από την λάθος μέρα - στο πολιτικά πρωτότυπο για τα δεδομένα της Άνδρου: αναγγελία ανοικτή με παρουσία κόσμου, με παρουσία των πρώτων νέων υποψηφίων συμβούλων και με παρουσία παλαιότερων νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων και πολλών ακόμα ασχολουμένων με τα τοπικά της Άνδρου. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Τηνιακός από Κόρθι, ο Άρης Διαπούλης από Χώρα, ο Τέλης Αστράς από Χώρα, η Χρύσα Παπαϊωάννου από Κόρθι, ο Γιώργος Λιάκος από Χώρα, ο Γιώργος Μαλταμπές από Χώρα, ο Σπύρος Χαλάς από Άρνη, ο Γιάννης Ξανθός από Χώρα, ο Αντώνης Πανταζής από Κόρθι, ο Νίκος Μανέτας από Κόρθι, ο Αντώνης Γισδάκης από Κόρθι κλπ.

Οι πρώτοι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν έχουν κοινό χαρακτηριστικό πως είναι νέοι στην πολιτική. Κάποιοι από αυτούς είναι νέοι και στην ηλικία. Ανακοινώθηκαν οι Αντώνης Δαλέζιος, Δημήτρης Φακής, Ελένη Κυρτάτα-Δούκισα, Νίκος Μουστάκας, Γιάννης Μπακέλας. Και ένας ακόμα που έχει προσφέρει πολλά και επί πολλά χρόνια στην Άνδρο.

Ο λόγος για τον καπετάν Κώστα Τζώρτζη, που άνοιξε την γραμμή της Άνδρου πριν αρκετές δεκαετίες καθιερώνοντας πρώτος και με επιμονή τα ημερήσια δρομολόγια Ραφήνα- Άνδρου και τα τοπικά ταξίδια για Άνδρο. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αρχικαπετάνιου της ανδριώτικης ακτοπλοϊκής εταιρείας Golden Star Ferries είναι πολλαπλά σημαντική. Και ιδιαίτερα γιατί μετά από χρόνια υπάρχει πάλι καπετάνιος που διεκδικεί μια θέση σε αυτό. Και ακόμα κατέρχεται κάποιος που ξέρει τα λιμάνια σαν την τσέπη του. Και αν εκλεγεί η Άνδρος μπορεί να ελπίζει επιτέλους σε μια σοβαρή εκπροσώπηση στο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου-Τήνου, στο οποίο εδώ και χρόνια το νησί ουσιαστικά έχει ελάχιστη παρουσία!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

"Μαζί για την Άνδρο"

Από την σημερινή παρουσίαση της νέας παράταξης και του υποψηφίου δημάρχου

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

            Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Μπορεί να είμαι νέος σε ηλικία, αλλά συμπλήρωσα υπηρετώντας την αυτοδιοίκηση ήδη 12 ολόκληρα χρόνια, τα 8 απ΄ αυτά στην Περιφέρεια. Από το 2011 μέχρι το 2014 υπήρξα περιφερειακός σύμβουλος Κυκλάδων στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Και από το 2014 μέχρι σήμερα είμαι περιφερειακός σύμβουλος της συμπολίτευσης με την ιδιότητα του Έπαρχου Άνδρου.

            Τα χρόνια που βρέθηκα νέος περιφερειακός σύμβουλος Κυκλάδων (32 με 36 χρονών) στάθηκαν πολύτιμα. Ήταν χρόνια πολιτικής μαθητείας. Στην αντιπολίτευση χτίζεις πολιτικό χαρακτήρα. Διαμορφώνεις κριτήρια. Μελετάς προγράμματα και προϋπολογισμούς. Περιοδεύεις σε όλη την περιφέρεια σου και κατανοείς τα προβλήματα. Και βεβαίως αποκτάς γνωριμίες με όλους, συνοδοιπόρους και αντιπάλους.

            Η τετραετία μου στην αντιπολίτευση με οδήγησε σε ιδιαίτερη σχέση με τους πολίτες.  Τον Σεπτέμβριο του 2014 ανέλαβα το καθήκον να ανασυγκροτήσω το επαρχείο Άνδρου που είχε διαλυθεί το 2010. Μια ανασυγκρότηση που πήρε όλο τον πρώτο χρόνο.

            Παρόλα αυτά από το 2015 οι υπηρεσίες λειτουργούν εύρυθμα και παράλληλα άνοιξαν τα τμήματα τεχνικής υπηρεσίας, κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης. Μπορέσαμε να εκταμιεύουμε χρήματα από την Περιφέρεια και συνεργαζόμενοι να χρηματοδοτούμε κάποιες δράσεις του Δήμου Άνδρου. Από το 2015 και μετά οι υπηρεσίες μας λειτούργησαν και στο πλαίσιο των περιορισμένων αρμοδιοτήτων που έχει το Επαρχείο καταφέραμε να τρέξουμε στηριζόμενοι πια στη δική μας τεχνική υπηρεσία και στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, δικές μας μελέτες για δικά μας έργα που ωρίμασαν το 2017 και ήδη τρέχουν το 2018 στην Άνδρο.

            Η συμμετοχή μου στα κοινά και η αγάπη μου για την Άνδρο με οδήγησε μετά από σκέψεις, συζητήσεις και προβληματισμούς, στην απόφαση να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ως υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου.

            Ξεκινήσαμε βήμα-βήμα με μια ομάδα πολιτών, εκ των οποίων πολλοί είναι νέοι και ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά για πρώτη φορά. Συντονιστήκαμε με έμπειρους αυτοδιοικητικούς και με την συνδρομή φίλων και συνεργατών απ΄ όλη αυτή την μακρά περίοδο από το 2011 μέχρι το 2018, δημιουργήσαμε τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ».

            Στόχοι μας είναι η ανάδειξη μιας νέας ηλικιακά και πολιτικά διοίκησης στην Άνδρο. Θέλουμε η πολιτική να επιστρέψει στον πολίτη και η ηθική να επιστρέψει στην πολιτική.

            Με αυτή την σκέψη πορευτήκαμε μέχρι τώρα στα πολιτικά πράγματα του νησιού μας. Και αναλάβαμε πολιτικές πρωτοβουλίες με ρίσκο και κόστος πέρα από τις περιορισμένες αρμοδιότητες του Επάρχου για πολλά από τα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν λαϊκίσαμε.

            Μπήκαμε μπροστά στα ακτοπλοϊκά εδώ και τρία χρόνια. Συζητήσαμε και διαβουλευτήκαμε με όλους τους ακτοπλόους του νησιού μας. Δεν καταφέραμε όλα όσα θέλαμε. Καταφέραμε όμως να έχουμε διαύλους επικοινωνίας μαζί τους για πολλά ζητήματα. Το αναγνωρίζουν πια και οι ίδιοι δημόσια.

            Συμπαρασταθήκαμε στον Δήμο Άνδρου, όπου οι ενέργειες του ήταν για το καλό του νησιού χωρίς να λογαριάσουμε πολιτικό κόστος. Και διαφωνήσαμε, όπου θεωρήσαμε ότι ήταν λάθος, διότι για εμάς η Άνδρος είναι πάνω από όλα.

            Πήραμε πρωτοβουλίες για διάφορα έργα (αντιπλημμυρικά, συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου, καθαρισμό ρεμάτων κλπ.) με ελάχιστο προϋπολογισμό. Κινητοποιήσαμε τους κατοίκους και ήρθαμε σε επαφή με τους εργολάβους και τους ακτοπλόους του νησιού μας, επικαλούμενοι την αγάπη τους για τον τόπο. Και αυτοί πιστεύοντας σε εμάς υπερέβησαν εαυτούς.

            Με τον τρόπο αυτό σκοπεύουμε να πολιτευτούμε και στο μέλλον στα δημοτικά πράγματα από όποια θέση μας τοποθετήσει  η ψήφος των πολιτών στις εκλογές του 2019.

            Για τον λόγο αυτό δεν τάζουμε τα πάντα σε όλους.

            Υποσχόμαστε ότι θα γίνουν συγκεκριμένα πράγματα με βάση άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του νησιού. Έχουμε στόχους και χρονοδιάγραμμα.

            Στον αγροτικό τομέα, οδηγός μας είναι οι πρωτοβουλίες που πήραμε ως Επαρχείο για το μέλι και την βιολογική μελισσοκομία με την εταιρεία Apivita  και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με τους παραγωγούς. 

            Στην υγεία, η  προσφορά  χρηματικού συμπληρώματος από την Περιφέρεια για νέους γιατρούς στην Άνδρο.

            Στην διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και στην παιδεία, οδηγός μας η παραγωγική αναδιοργάνωση και η πλήρης διαφάνεια που πετύχαμε με τις ανοικτές συνελεύσεις του Μουστακείου Κληροδοτήματος. Έτσι έγινε δυνατή η κερδοφορία του, η έναρξη εκ νέου του προγράμματος υποτροφιών, αλλά και η χρηματοδότηση τοπικών έργων όπως η αναβάθμιση του σχολείου της περιοχής, η χρηματοδότηση της αρχαιολογικής ολοκλήρωσης του πρωτοχριστιανικού ναού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και των δύο πρώτων πιστοποιημένων παιδικών χαρών στο Μουστάκειο και στα Αϊπάτια.

            Να σημειώσουμε τέλος την παραλαβή του νέου κτιρίου στην Πίσω Μεριά και την αναζήτηση χρήσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Όλα αυτά έγιναν με μεθοδικότητα, συνεργασία και κρατώντας σταθερά το πηδάλιο. Και όπου χρειάστηκε ήρθαμε σε ρήξεις με το παρελθόν.

            Με οδηγό τα παραπάνω κάνουμε σήμερα το επόμενο βήμα. Ζητάμε την στήριξή σας: για μια Άνδρο εξωστρεφή προσανατολισμένη στην ανοικτή κοινωνία και στην ανοικτή οικονομία, για μια Άνδρο συνεργασίας, αλλά και υπέρβασης των αδυναμιών και στρεβλώσεων του παρελθόντος, για μια Άνδρο που θα κυριαρχούν η διαφάνεια, η οργάνωση και η αποτελεσματικότητα.

            Σας θέλουμε δίπλα μας όχι μόνο στις εκλογές, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα. Όλα όσα θέλουμε και σχεδιάζουμε δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς εσάς. Όλοι μαζί αλλάζοντας θα αλλάξουμε τις διαδικασίες και το νησί μας. Είμαστε εδώ για την επόμενη μέρα. Για τον λόγο αυτό σας ζητούμε να συστρατευτείτε τόσο στον εκλογικό αγώνα όσο και στην επόμενη μέρα.

            Μόνο μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την Άνδρο.

Δημήτρης Λοτσάρης 

Υποψήφιος Δήμαρχος

Επικεφαλής της παράταξης: ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μην υποτιμάτε την αντίληψη και την νοημοσύνη των πολιτών. Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Οι αδικίες για την Υδρούσα είναι σε δημόσια θέα στη Διαύγεια. Όσο για τις βρισιές που λέτε μάλλον είναι αποκυήματα φαντασίας ή επί σκοπού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Βρίζουμε γιατί έχουμε το 60% του τουρισμού πληρώνουμε τέλη και έργα δεν βλέπουμε όλα Κόρθι Χώρα γίνονται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί στην Υδρούσα να μην έχετε εφοπλιστές, αλλά δωρεές δεν κάνουν μόνο οι εφοπλιστές στην Χώρα και στο Κόρθι. Αυτό είναι καραμέλα. Δωρεές κάνουν πολλοί περισσότεροι που δεν είναι εφοπλιστές. Κι εσείς έχετε και πλούσιους ανθρώπους στην περιοχή σας. Όμως τους βρίζετε. Όπως βρίζεστε και μεταξύ σας και βρίζετε όλους τους άλλους στην Άνδρο. Έτσι δεν θα πατε μπροστά. Κι έχετε και την πιο τουριστική περιοχή και το 60% του τουρισμού έρχεται σε εσάς. Και τι κάνατε γι' αυτό. Δείτε την εικόνα στο Γαύριο και στο Μπατσί. Και μην βρίζεστε. Σας φταίει ο έπαρχος που έβαλε μπρος το Μουστάκειο και έκανε έργα με διαφάνεια και ανοιχτές συνελεύσεις στο χωριό μας. Αυτές τις αρμοδιότητες είχε και αυτά τα λεφτά εξοικονομησε με την οργάνωση. Μην τον βρίζετε. Βοηθήστε τον να σας βοηθήσει. Αυτό έκανε και κάναμε σε τρεις ανοικτές απολογιστικές συνελεύσεις μαζί του στην Πίσω Μεριά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή στην Υδρούσα δεν έχουμε εφοπλιστές και δεν ήταν η γενέτειρα του Μουστάκα πρέπει να μας εξαφανίσουν φίλε από την Πίσω Μεριά; Αυτό εσένα σαν άνθρωπο σε ικανοποιεί;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανείς από όσους γράφουν σαν Γαυριώτες δεν ξέρει γράμματα. Αν ηξερε θα είχε μάθει πως στην Πίσω Μεριά υπάρχει το Μουστάκειο Κληροδότημα που ο Λότσαρης ανόρθωσε και από χρεωκοπημένο το έκανε κερδοφόρο αξιοποιώντας την περιουσία του. Τι Κληροδότημα πριμοδοτεί έργα στο χωριό του Μουστάκα. Ο Λότσαρης που το λειτούργησε πάλι έδωσε με ανοιχτές συνελεύσεις και διαφάνεια υποτροφίες, έκανε παιδικές χαρές, έργα αναστύλωσης στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, ξεκίνησε το βιολογικό μέλι και λειτούργησε το νέο κτίριο του που ήταν εγκαταλειμένο. Εκεί υπήρχε δυνατότητα λόγω Μουστακείου εκεί έκανε. Η Περιφέρεια έχει ελάχιστες δυνατότητες και πάλι καλά που βελτιώνει τους δρόμους με αυτά. Εσείς εκεί στο Γαύριο πέρα από το να βρίζετε ο ένας τον άλλο πότε κάνατε μια δωρεά στην πατρίδα σας. Οι Χωραϊτες κάνουν, οι Κορθιανοί κάνουν, εσείς μόνο βρίζεστε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού στο Κορθι έκανε τα περισσότερα τι άλλο να πει. Στην Υδρουσσα καθάρισε 3 χλμ χαρτάκια και κάτι έγινε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για Δήμαρχος Άνδρου κατεβαίνει ή για Δήμαρχος Κορθίου;; Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ομιλία του και βλεπω οτι αναφέρεται μόνο στο Κόρθι.Που είναι η Υδρούσα και η Χώρα;; Μήπως σε άλλο πλανήτη;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η επομενη ΦΟΥΣΚΑ τυπου Σουσουδη.... Ευχομαι οι Ανδριωτες να πηραν το μαθημα τους 4 χρονια τωρα και να μην ξανα κανουν το ιδιο λαθος!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους έρχεται η αλλαγή!!!! Και Μετά ξύπνησα με όλοι μαζί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γερά δυνατά Δημήτρη. Επιτέλους νέος αέρας για την Άνδρο μας! Να φυγει η μπόχα άπό την Άνδρο!

Περισσότερα