Κήρυξη της Άνδρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επιχορήγηση 200.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ. Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα...

Από τις κατολισθήσεις της μεγάλης βροχής της 7ης Οκτωβρίου. 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τον Δήμο Άνδρου, της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 07 και 08-10-2019. Η εν λόγω κήρυξη θα διαρκέσει για τρεις μήνες (έως και 07/1/20).

Από την συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον δήμαρχο Άνδρου.

Η κήρυξη της Άνδρου σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης συνεπάγεται και μια έκτακτη χρηματοδότηση της τάξεως των 200.000 ευρώ με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών. Την χρηματοδότηση αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μετά από συνάντηση του με τον δημάρχου Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη, ο οποίος του εξέθεσε την κατάσταση στα πληγέντα χωριά του νησιού παρουσιάζοντας και σχετικές αναφορές από τα ΜΜΕ.

Ζημιές στο οδικό και στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Τηνιακό στις 14 μέρες που έχουν περάσει τα δημοτικά συνεργεία και ιδιωτικά συνεργεία που έχει επιστρατεύσει ο Δήμος Άνδρου καθάρισαν κι εξακολουθούν να καθαρίζουν και να αποκαθιστούν ζημιές της τάξεως των 40.000 ευρώ, μέχρι στιγμής, στις περιοχές των Στενιών, των Αποικίων, στα Άχλα, στο Νειμποριό, Βουρκωτή, Κατακαλαίους, Μονή Αγίου Νικολάου, Θεοτόκο, Πλάτανος, Άγιος Μάμας, Βαρίδι, Κόλυμπο κλπ σε δρόμους και σε δίκτυα, ενώ θα προχωρήσουν περαιτέρω οι καθαρισμοί και οι αποκαταστάσεις σε όσα μέρη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο ίδιος - μιλώντας στο Εν Άνδρω - που του έθεσε τα ερωτήματα - εκτίμησε πως το κόστος όλων των παρεμβάσεων στα παραπάνω μέρη θα φτάσει σε πρώτη φάση στα όρια της επιχορηγήσης του ΥΠΕΣ. Όμως το συνολικό κόστος όλων των ζημιών είναι της τάξεως του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κάνε ένα κόπο και πετάξου μέχρι το Λιμάνι να δείς οτι ο δρόμος είναι πλέον καθαρισμένος,αλλά δεν μπορείς αυτοπροσώπως διότι βρίσκεσαι στην Αθήνα!!!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έλα που έχω να πάω Αθήνα κανέναν μήνα. Κριμα έχασες. Και δεν πετάγομαι όπου θέλει ο κάθε πικραμένος όπως εσείς αγαπητέ μου.
Το site ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!. Εσείς πετάγεστε από εδώ και από εκεί.
Εμείς αναλαμβάνουμε αποστολές όταν πρέπει και όπου πρέπει. Αυτά που λέτε (τα "πετάξου" κλπ) να τα πείτε στους πιτσιρικάδες που δεν ξερουν που πατάνε και που βρίσκονται...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι είναι το βουνό σκουπίδιών στον δρόμο προς Παραπόρτι, δίπλα στο Γυμναστήριο των παιδιών; Τα κλαδιά (που ξεράθηκαν πια) και κλείνουν τα χαντάκια στους δρόμους ¨οργανώνοντας¨την επόμενη πλημμύρα; Όπου κάδοι και μια εστία μόλυνσης..τώρα βέβαια δεν τα βλέπεις, μην συγχύσεις την παρέα, αλλά ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ και τα βλέπουμε όλοι οι άλλοι. Οι τρύπες στο Νειμποριό τι περιμένουν για να βουλωθούν; Εκεί βολτάρεις..δεν είδαμε να τα φωτογραφίζεις. Έτσι λειτουργεί η δημοσιογραφία;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η δημοσιογραφία που δεν ξέρετε λειτουργεί ως εξής:
α) Πήραμε τηλέφωνο και μάθαμε πως όλος ο Δήμος έχει πέσει (φορτηγά, συνεργεία κλπ) να καθαρίσουν σπίτια και δρόμους στα χωριά που πνίγηκαν από την πλημμύρα. Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν καθαρίσει και το μέρος που λέτε εσείς. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα έχουν και έκτακτη υπηρεσία.
β) Η παρέα μας είναι η Άνδρος. Η παρέα σας είναι η τεμπελιά των προηγουμένων. Σας είδαμε. Σας μάθαμε. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε αυτούς. Εσείς όμως τα ξέρετε όλα. Και δεν μαθαινετε πια τίποτα.
γ) Στην επόμενη πλημμύρα ρώτα τι έκανε επί 4ετία η παρέα σας. Που πήγαν τα 40.000 και ξανά 40.000 της Περιφέρειας για καθαρισμούς ρεμάτων στους προηγούμενους. Λυπηρό, αλλά δεν σας ενδιαφέρει η Άνδρος. Οι άλλοι σας ενδιαφέρουν.
Αυτά τα λίγα και εξαιρετικά για το πως λειτουργεί η δημοσιογραφία και πως λειτούργησε η παρέα σας στην εξουσία επί 5ετία.
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

....και την ίδια ώρα, στο δυσπρόσιτο λιμάνι της Χώρας, από το ύψος του Ν.Ο.Α τα χώματα και οι πέτρες έχουν αφεθεί στον δρόμο, περιμένοντας την επόμενη βροχή.....γι αυτό τι τους έλειπε και δεν το μάζεψαν, εδώ και 15 μέρες;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΛΥΧΑΔΑ ΠΕΡΑΣΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ