Η παραίτηση Μαλταμπέ και τα απόνερα της

Αδιέξοδο της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Άνδρου σηματοδοτεί η παραίτηση του επικεφαλής της Γιάννη Μαλταμπέ. Λίγες μόνο μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου (23/8) ο Γιάννης Μαλταμπές παραιτήθηκε με επιστολή του. Η μείζων αντιπολίτευση (28%) στην Άνδρο περνά προφανώς για την ώρα φάση κρίσης, εσωστρέφειας και αναζήτησης νέας πολιτικής ηγεσίας.

Στο υφιστάμενο κενό αναβαθμίζεται ο ρόλος του κ. Καπάκη, που παρά την περιορισμένη εκλογική απήχηση (12%) έχει την ευκαιρία να γίνει πολιτική αναφορά για την ευρύτερη αντιπολίτευση. Τα περιορισμένα, λόγω της καθυστερημένης καθόδου του στον εκλογικό στίβο, ποσοστά του, δεν τον εμποδίζουν να αναλάβει πρωτοβουλίες που ίσως να αναλάμβανε η μείζων αντιπολίτευση. Ήρθε η ώρα να κριθεί κι αυτός για τις επιλογές προσώπων από τα οποία θα πλαισιωθεί, αλλά και από τις θέσεις που θα προβάλει.

Από την άλλη η ισχυρή προσωπικότητα του Νίκου Θεολόγου στον μείζονα αντιπολιτευτικό πόλο, δεν αφήνει περιθώρια, για την ώρα, ανάδειξης νέας προσωπικότητας που θα ηγηθεί του σχήματος. Όμως πιθανές ανακαταξείς μπορεί να συμβούν (αν υπάρξουν π.χ. κάποιες παραιτήσεις στην Υδρούσα) έτσι ώστε κάποια ισχυρή προσωπικότητα να μπει στο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τα άλλα, η παραίτηση Μαλταμπέ ήταν μάλλον αναπόφευκτη μετά το εύρος της ήττας του στις εκλογές. Και ήταν επίσης αναπόφευκτη, καθως ποτέ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις ήττες του. Μετά την ήττα του 2010 είχε αποχωρήσει από την Άνδρο. Μετά την ήττα του 2014, αποχωρεί από την πολιτική της Άνδρου. Ένας ακόμα «παλαιός - νέος» έκλεισε τον κύκλο του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τέλος, στα πολιτικά απόνερα του καλοκαιριού και η έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Άνδρου μεταξύ της εκπροσώπου θεατρικής ομάδας, της αντιδημάρχου Μαρίας Βασιλοπούλου (ως υπεύθυνης δημοσίων κτιρίων) και του νέου δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη για να αντιμετωπίσουν από κοινού μίνι κρίση που προκάλεσε ο επί 12ετία παράγοντας στον «πολιτισμό» του Δήμου μετά από ένα ακόμα δημόσιο επεισόδιο, αυτή τη φορά εναντίον κυρίας, στο Δημοτικό Θέατρο της Άνδρου!

Η θλιβερή συμπεριφορά του, καθώς και η συνέχεια που έδωσε, χρησιμοποιώντας το blog του (για προσωπικούς χαρακτηρισμούς κλπ) φανερώνει ταλέντο στις ύβρεις, προσωπική επιθετικότητα έναντι γυναικών και ρατσιστική αντίληψη έναντι όσων προσφέρουν στο νησί. Κάποιοι συχνά χρησιμοποιήσαν δημόσιους ρόλους και δημόσια κτίρια σαν προσωπικό τους φέουδο. Κρίμα…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet