Οι πρώτες κινήσεις για μια νέα αρχή στην Άνδρο

Ο Θεοδόσης Σουσούδης στην πρώτη ομιλία του ως δήμαρχος Άνδρου. Δίπλα του ο πατήρ Αέτιος και ο ηγούμενος πατέρας Ευδόκιμος.

Την ορκωμοσία της νέας διοίκησης που έγινε στο δημαρχείο της Άνδρου την Παρασκευή 23/8 στις 19.00 παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες. Την τελετή άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα η δημοτικη σύμβουλος Αθηνά Τσατσομοίρου. Ακολούθησε αγιασμός τον οποίον τέλεσε ο ηγούμενος της Μονής Παναχράντου πατέρας Ευδόκιμος, ο οποίος κατόπιν όρκισε το νέο δήμαρχο. Μετά την ορκωμοσία διαβάστηκε μήνυμα του μητροπολίτου Σύρου & Άνδρου Δωρόθεου Β' και ακολούθησε συντομη ομιλία του Θεοδόση Σουσούδη στην οποία υπογράμμισε πως "έκλεισε πια ένας κύκλος και άνοιξε ένας νέος για την Άνδρο".

Στιγμιότυπο από την τελετή της ορκωμοσίαςτου δημάρχου και του νέου δημοτικου συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σουσούδης έχει καταστρώσει τα πρώτα πλάνα των αλλαγών που ετοιμάζει. Ήδη έχει κάνει σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης βολιδοσκοπώντας τα για τα όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του νησιού. Επίσης, στενοί συνεργάτες του έχουν ήδη συζητήσει ζητήματα εκσυγχρονισμου του Δήμου Άνδρου με κορυφαίους συμβούλους σε θέματα οργάνωσης των Δήμων.

Πολλές εκατοντάδες ήταν οι παρεβρισκόμενοι στην ορκωμοσία

Μετά την εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου, που θα είναι ο κ. Κυριάκος Θωμάς, ο δήμαρχος θα προχωρησει σε ορισμό θεματικών αντιδημάρχων (θα έχουν όμως και κάποιες τοπικές αρμοδιότητες όπως ορίζει ο Καλλικρατης). Στόχος του να σπάσει ο στείρος τοπικισμός και η διαίρεση της Άνδρου που καλλιεργήθηκαν με συστηματικότητα από την απερχομένη διοίκηση.

Ο δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης μετά την ορκωμοσία με δύο στενους και διαχρονικούς συνεργατές του: τον Χρήστο Βουραζέρη και τον Κυριάκο Θωμά, .

Ήδη κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν κατανοήσει την αδιέξοδη πρακτική των απερχομένων. Αναμένουμε, λοιπόν, με πολύ ενδιαφέρον τις θέσεις που θα πάρουν όλοι στο νέο δημοτικο συμβούλιο, το οποίο κατά την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη θα ορίσει/εκλέξει τόσο τους νέους θεματικούς αντιδημαρχους όσο και τις επιτροπές για να μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος Άνδρου.

Και οικογενειακές στιγμές από την τελετή. Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς και ο Διαμαντής Φαλαγγάς (ο πεθερός και ο αδελφός της μητέρας του δημάρχου).

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet