Τα νέα πρόσωπα του Δήμου Άνδρου

Ο σχεδιασμός του δημάρχου Άνδρου Θ. Σουσούδη ενόψει του πρώτου δημοτικού συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου προχωρά με την στελέχωση κρίσιμων τομέων. Μετά τον πρόεδρο του ΔΣ (δες ανάρτηση 24/8) και τους θεματικούς αντιδημάρχους (δες ανάρτηση 2/9) σύμφωνα με πληροφορίες μας σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και δημοτικοί σύμβουλοι. Έτσι, την εκπροσώπηση του Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου-Τήνου αναλαμβάνει ο Ανδρέας Βόσσος. Στόχος να προχωρήσει επιτέλους η τρίτη φάση του λιμανιού του Γαυρίου. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσει η Άνδρος ένα σωστό  λιμάνι με οργανωμένη κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών, ώστε σε κάθε άφιξη καραβιού το καλοκαίρι να μην γίνεται χαμός.

Το τουρισμό αναλαμβάνει η Λένα Πολίτου, που έχει πείρα (έχει δουλέψει επί μακρόν στα θέματα τουρισμού). Στόχος να ενταχθεί η Άνδρος και σε ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να βελτιωθεί η θέση του νησιού στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδος.

Το θέμα των υδάτων και της πολιτικής προστασίας αναλαμβάνει ο Αντώνης Λάβδας. Μεγάλα θέματα οι συχνές πυρκαγιές και η κακή ύδρευση στο νησί μας. Ας μην ξεχνάμε τις εφετινές ατέλειωτες ώρες διακοπών νερού στο Μπατσί, στο Συνετί, στις Στραπουργιές, στο Υψηλού κλπ. Κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πέρα από την όποια έλλειψη νερού το πρόβλημα μεγεθύνθηκε από την κακή διαχείριση της απερχόμενης διοίκησης.

(Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στην περιοχή Στραπουργιών, Υψηλού, Λαμύρων, δεν είχαν προβλεφθεί χρήματα από την πλειοψηφία του απελθόντος ΔΣ για συντήρηση των δικτύων και των γεωτρήσεων!!! Μόλις στις 3 του Σεπτέμβρη ανακαλύφθηκε πως είχε σπάσει ο αγωγός στις Άνω Στραπουργίες και το νερό έτρεχε στην πλαγιά! Ακόμα δεν έγινε καμία συντήρηση στην γεώτρηση της περιοχής και αυτή υπολειτουργούσε! Τέλος, δεν είχε καθαριστεί επί διετία ο αγωγός που έφερνε το νερό από τις Εβρουσιές με αποτέλεσμα το νερό να φτάνει δύσκολα στη δεξαμενή!)

Τον πολιτισμό αναλαμβάνει η Αθηνά Τσατσομοίρου. Σημαντικός τομέας για την προβολή του νησιού μας ο πολιτισμός. Για παράδειγμα πολιτισμός είναι η βοήθεια στις σημαντικές ανασκαφές που διεξάγονται στην Άνδρο. Πολιτισμός είναι η συντήρηση σημαντικών μνημείων. Και ακόμα πολιτισμός δεν είναι μόνο τα έξοδα μετάκλησης καλλιτεχνών (που όταν γίνονται μπορούν να βγουν με ένα μικρό εισιτήριο). Αλλά είναι είναι π.χ. ο συντονισμός και η παρουσίαση μικρών και μεγάλων εκδηλώσεων (ιδιωτικών, συλλογικών ή δημοσίων) του καλοκαιριού του νησιού με ένα απλό και ωραίο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα δημοσιεύεται στα ΜΜΕ και θα προσφέρεται σε όλους τους επισκέπτες της Άνδρου.

Μαζί με τον πολιτισμό πηγαίνει και ο αθλητισμός. Εδώ όπως φαίνεται εκτός του αρμοδίου και ο ίδιος ο δήμαρχος θα έχει στενή εποπτεία στο νομικό πρόσωπο του Δήμου.

Από τις παραπάνω αρμοδιότητες φαίνεται πως ο Θ. Σουσούδης προχωρά ορίζοντας νέους υπευθύνους σε μια σειρά αρμοδιότητες με στόχο να λύσει χρονίζοντα προβλήματα. Όμως οι πληροφορίες μας λένε πως δεν σκοπεύει να αφήσει την εποπτεία των επιμέρους τομέων. Κι αυτό γιατί θέλει να είναι κοντά στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το νησί και τους δημότες με στόχο να προωθηθούν επιτέλους λύσεις.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet