Στις Κυκλάδες δεν ζούνε «ιθαγενείς»…

 

Του Διαμαντή Μπασαντή

Εδώ και δύο μέρες έχει ανακοινωθεί «η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων». Ψάξαμε την είδηση πριν την αναγγείλουμε. Αυτό κάνουμε πάντα. Είναι τα πέντε κλασικά ερωτήματα που διδάσκονται ως πρώτο μάθημα σε κάθε πανεπιστημιακή σχολή δημοσιογραφιας.  Τι; Ποιος; Πότε; Που; Γιατί;

-       Τι λέει η είδηση;

«Δρομολογείται σταδιακά η υποθαλάσσια διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής σημασίας. Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας που μόλις ολοκληρωθεί θα σηματοδοτήσει τόσο για την απεξάρτηση των νησιών (και των καταναλωτών της ΔΕΗ που επιβαρύνονται με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) από τις ρυπογόνες και πανάκριβες πετρελαιογεννήτριες όσο και την ευκαιρία για μεγαλύτερη και ομαλότερη ένταξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο».

-       Ποια νησιά συνδέονται;

Η Σύρος, η Μύκονος και η Πάρος. Μέσω Πάρου θα τροφοδοτηθούν η Νάξος, η Αντίπαρος και οι Μικρές Κυκλάδες. Ενώ έχουν ήδη συνδεθεί η Άνδρος (με πυλώνες υψηλής τάσης που κατέστρεψαν το τοπίο της Παλαιοπόλης) και η Τήνος.

-       Ποιος ανακοινώνει διθυραμβικά και με τυμπανοκρουσίες την είδηση δύο μέρες αφού έχουν ήδη γίνει οι ανακοινώσεις;

Ο μέγας μάγιστρος της Εργασίας. Ο υπουργός – Κυκλαδάρχης Γιάννης Βρούτσης! Ναι, αυτός που εμφανίζει πτώση της ανεργίας με το πρόγραμμα Εργάνης. Είναι ένα προγραμματάκι που «ρίχνει» τα ποσοστά ανεργίας αφού συνεχώς μειώνονται οι αριθμοί του εργατικού δυναμικού στην χώρα. Πολύ ωραίο κόλπο. Μειώνεις τον παρονομαστή του κλάσματος και έτσι …αυξάνει ο αριθμητής. Έτσι πάνε καλά τα νούμερα του υπουργού-Κυκλαδάρχη! Το ξέρουμε: η μάνα του Βρούτση δεν είχε πιο έξυπνο παιδί από αυτόν!!!

Λοιπόν πολύ ωραία πράγματα θα συμβούν προσεχώς στις Κυκλάδες! Διασυνδέσεις που θα φέρουν ηλεκτρικό. Αλλα και θα πάρουν ηλεκτρικό. Και τα επιβεβαιώνει με χρονοκαθυστέρηση ο μέγας μάγιστρος της Εργασίας. Και κλείνει το μάτι στους Κυκλαδίτες: «εγώ είμαι εδώ»!!!

-       Γιατί γίνεται το έργο της διασύνδεσης;

 «Για την απεξάρτηση των νησιών (και των καταναλωτών της ΔΕΗ που επιβαρύνονται με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας) από τις ρυπογόνες και πανάκριβες πετρελαιογεννήτριες όσο και την ευκαιρία για μεγαλύτερη και ομαλότερη ένταξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο»

Αν δεν το πιάσατε το υπονοούμενο σας το λέμε εμείς:

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ….

-       Ποιες ανεμογεννήτριες;  Αυτές που θα απεξαρτήσουν τα νησιά μας από την παραγωγή της κυρίως Ελλάδας; Αυτές που θα μελετηθούν με βάση τις ανάγκες μας και τα μεγέθη μας και θα αφορούν την παραγωγή ρεύματος για τα νησιά μας;

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Ο λόγος για τις άλλες. Τις εκατοντάδες! Τις τεράστιες! Των μεγάλων βιομηχανικών πάρκων! Που θέλουν να μπουν στα νησιά μας!

Και ο Γιάννης Βρούτσης τρέχει πρωτο-δεύτερος για να ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ; Μπράβο του! ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ! Στην καλύτερη περίπτωση δεν καταλάβαινε τίποτα, στην χειρότερη δεν τον ενδιέφερε. Αλλά αυτός δεν ήταν που πανηγύριζε για τους σταυρούς που πήρε όταν το κόμμα του πήρε 19%; ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Ο κ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ!

Ας αφήσουμε τους πανηγυριτζήδες και ας εστιάσουμε στους εξυπνάκηδες που μας σερβίρουν την «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ» σαν «ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ»!!!

Επιτέλους ας πούνε την αλήθεια κάποιοι και ας μην μας περνάνε για «ιθαγενείς» μοιράζοντας ειδησεογραφικά καθρεφτάκια με μόνο στόχο να περάσουν κάποια μεγαλεπήβολα (ή και φαραωνικά έργα) σχέδια τους αδιαφορώντας αν καταστρέψουν το κυκλαδίτικο τοπίο.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet