ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Προτιμάνε το λιγνίτη από τις ανεμογεννήτριες!!!

 

Βόρεια Άνδρος. Περιοχή Μαραθιά Καλυβαρίου. Εκεί θα μπουν οι τρεις ανεμογεννήτριες για τις οποίες έγινε στο Γαύριο ανοιχτή συνάντηση.

Οι ακρότητες που έχουν κυριαρχήσει στην Άνδρο εδώ και 6 μήνες από την ενωμένη αντιπολίτευση των Καπακη-Σουσούδη και την "επιτροπή αγώνα" στην οποία κυριαρχούν συνεχίζονται. Ξεκίνησαν με κινητοποιήσεις που έδιωξαν δύο πλοία της ΔΕΗ: το ένα με ανταλλακτικά για τις επί 32 χρόνια στο Καλυβάρι και το άλλο με υλικά για το εργοστάσιο του Νειμποριού! Και χτες κατέληξαν να χειροκροτούν τον λιγνίτη!!! Πίσω ολοταχώς στην εποχή του κάρβουνου οι περιορισμένοι ορίζοντες της Άνδρου της ζωής τους!!! 

Ήταν μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση της εταιρείας που εγκαθιστά τις τρεις ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι με την επιτροπή αγώνα στο Γαύριο όταν κάποια στιγμή κάποιος φώναξε "προτιμάμε τον λιγνίτη από τις ανεμογεννήτριες" και καταχειροκροτήθηκε από τους περίπου 60-70 συγκεντρωμένους και τους τρεις εκπροσώπους τους στο πάνελ!!! «Οικολόγοι» του λιγνίτη!! Που πριμοδοτούν το κάρβουνο και την επιστροφή στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση στον 18ο και 19ο αιώνα! Μόνο ανιστόρητοι και αρχαίοι μαρξιστές θα μπορούσαν να χειροκροτούν τέτοια καταστροφική ανοησία. Κι όμως οι παραβρισκόμενοι σε μια κίνηση αυτοκαταστροφικής απρονοησίας χειροκρότησαν ομόθυμα!!!

Κατά τα άλλα η χτεσινή συγκέντρωση που προκάλεσε η εταιρεία που τοποθετεί τις τρεις ανεμογεννήτριες στη Μαραθιά Καλυβαρίου δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία από το «κίνημα» του ΚΑΜΙΑ & ΠΟΥΘΕΝΑ. Από τους 13 ολόθερμους υποστηρικτές-συμβούλους της παράταξης Καπακη-Σουσούδη παρόντες δύο!!!

Στο πάνελ ανέβηκαν για την εταιρεία τρεις εκπρόσωποι της οι Ν.Γούλας, Κ.Φιλιππίδης, Π.Λαδακάκος και από τους ακτιβιστές της επιτροπής οι Α. Μαβής, Κ. Γιαγιάνης, Α. Χαλάς. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Τ. κεντέρη.

Από τα οικοδομικά έργα εγκατάστασης που έχουν ήδη ολοκληρωθεί

Οι τρεις εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν το έργο και τα στοιχείς της επένδυσης που γίνεται στο Καλυβάρι. Και δήλωσαν απορημένοι για την όλη κατάσταση, καθώς το έργο όχι μόνο είναι νόμιμα αδειοδοτημένο, αλλά έχουν ήδη τελειώσει οι οικοδομικές εργασίες του κι απομένει ο  μηχανολογικός εξοπλισμός, ο οποίος θα έλθει τις επόμενες μέρες με καράβι.

Οι τρεις ομιλητές από την επιτροπή των ακτιβιστών επανέλαβαν το γνωστό: «καμία ανεμογεννήτρια πουθενά στην Άνδρο». Με επιχειρήματα γνωστά. Δεν απάντησαν όμως το πως θα σταματήσουν παράνομα μια νόμιμη επένδυση.

Το κλίμα γενικά ήταν χαλαρό κατά τα δύο τρίτα της συνάντησης. Όμως σε κάποιο σημείο ο Κάρολος Γιαγιάνης ανέβασε τους τόνους καταφεύγοντας σε εξάρσεις μαρξιστικού χαρακτήρα! Το κοινό ζωήρεψε και κάποιος κραύγασε: «προτιμάμε τον λιγνίτη από τις ανεμογεννήτριες»!!!

Το απίστευτο δεν ήταν πως βρέθηκε κάποιος ανιστόρητος και φώναξε κάτι τέτοιο. Το απίστευτο ήταν πως χειροκρότησαν με θέρμη οι παρευρισκόμενοι, αλλά και οι τρεις του πάνελ, δείχνοντας το πόσο εκτός πραγματικότητας κινούνται αυτοί που καθοδηγούν το κίνημα ΚΑΜΙΑ & ΠΟΥΘΕΝΑ. Το αυτογκόλ που πέτυχαν μάλλον δεν το κατάλαβαν ακόμα και όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας τους ρώτησε ανοικτά αν κατανοούν τι χειροκροτούσαν κι αν επιμένουν σε μια τέτοια απίστευτη άποψη…

Η βάση της μιας από τις τρεις ανεμογεννήτριες στη Μαραθιά. Πάνω της θα μπει ο μηχανολογικός εξοπλισμός και μετά θα καλυφθεί με χώμα...

Να σημειώσουμε πως οι δύο επικεφαλής της παράταξης της ζωής τους, Καπάκης και Σουσούδης, δεν παρέστησαν! Εικάζουμε πως μάλλον έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως η «επανάσταση» του ΚΑΜΙΑ & ΤΙΠΟΤΑ δεν περπατάει και φροντίζουν να μην χρεωθούν τα πάντα στο τέλος της…

Από τους δύο παρόντες σύμβουλοι του κλίματος Καπάκη η Τ. Μαμάη με ύφος ζήτησε από την εταιρεία «να σεβαστεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου»!!! Το ερώτημα είναι ποια από όλες τις αποφάσεις εννοεί. Αυτή που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 και δεν έχει καμία νομική υπόσταση ή τις αποφάσεις του ΔΣ Άνδρου του 2012 και του 2018 που είχαν νομική υπόσταση και ενέκριναν τις τρεις ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι.

Υπάρχει όμως και το άδηλο ερώτημα: που ήταν οι άλλοι 11 σύμβουλοι και οι επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης να υπερασπιστούν την «απόφαση» του δημοτικού συμβουλίου που ανέφερε η Τ. Μαμάη; Μιλάνε για σεβασμό, αλλά αυτοί για να μην χρεωθούν τον εξτρεμισμό που δημιούργησαν φροντίζουν να είναι απόντες!!! Για τον πρωτάρη Γ. Μπακέλα δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσουμε. Ακόμα δεν ξέρει πως δεν επιδοτούνται οι ανεμογεννήτριες. Θα το μάθει μέχρι το 2023…

 Κατά τα άλλα οι ανεμογεννήτριες θα έρθουν - όπως είπαν της εταιρείας - με πλοίο στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε ώρα και μέρα που θα ανακοινωθεί. Και θα είναι σε χρόνο που δεν θα εμποδίσει το λιμάνι από την τουριστική και εμπορική χρήση της περιόδου, κατέληξαν.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν εχεις εσυ κοτσια να μας πεις...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχουμε ήδη πάρει θέση για το θέμα κι είμαστε θετικοί. Αλλά μιλάς για κότσια εσύ καημένε που υπογράφεις "άγνωστος από Κόρθι". Εσύ που δεν έχεις τα κότσια να πεις ούτε το όνομα σου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είπες όλη την αλήθεια σε μία πρόταση!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε σας κυριε δημοσιογραφε. Εισαι υπερ η κατα? Εχεις κοτσια να απσντησεις?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα έχουμε απαντήσει με δεκάδες κείμενα. Υπερ των Α/Γ στα άκρα του νησιού (Καμπανό & Στενό) και κατά για όσες είναι πάνω από οικισμούς και στο κέντρο του νησιού (Μυτιληναίος-Κοπελούζος). Αλλά δεν μας παρακολουθείτε. Οι θέσεις αυτές είναι διατυπωμένες στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ από το 2016. Προφανώς ζείτε πολύ μακριά ή διαβάζετε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ μια φορά το χρόνο.
Αλήθεια εσείς έχετε τα κότσια να υπογράψετε με το όνομα σας την ερώτηση και το ψέμα που γράψατε στο πρώτο σχόλιο για το Κόρθι; Μάλλον όχι. Η ¨γενναιότητα" σας αφορά μόνο ανώνυμες ερωτήσεις και ψέματα προς τους άλλους. Δεν φτάνει μέχρι εσάς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

εσυ εχεις αποφασισει εισαι υπερ η κατα? γιατι οταν ηρθες στιην πρωτη συγκεντροση στο κορθι ησουν κατα των ανεμογεννητριων. εχεις κοτσια να μας πεις?

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σε ποιον απευθύνεται η ερώτηση;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γι όλους εσάς τους ''ερωτευμένους ''με τις Α/Γ για δείτε σημερινό άρθρο στην Καθημερινή......και για όσους μας λένε ότι δεν βάζουν Α/Γ στην Μύκονο,η Δανία έχει υψηλότερα βουνά από την Μύκονο;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Leave it to an imbecile to tell someone that they are an idiot... See, to be an imbecile is not a privilege either.
Stop insulting other people's intelligence. I can tell that English is not your native language.

ANSWER BY EN ANDRO...
About English language. As my Irish friend Bernie Jones said: Fortunately...
Goodnight...
PS Can you explain if the bullshit is an insult?

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΛΕΟΣ!!! Φτάνει πια με τους Γιαγιάνη και Μαβη. Διαρκώς δημιουργούν προβλήματα και είναι ενάντια στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό. Δεν καταλαβαίνουν ότι η Άνδρος θα αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη από τις ανεμογεννήτριες; Αντί να εκμεταλλευτούμε τον αέρα, αυτοί θέλουν να μείνουμε στην εποχή του κάρβουνου. Σε απομονώσει η κοινωνία αυτά τα οπισθοδρομικα και ανόητα ανθρωπακια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι του εν Άνδρω για να συνεννοηθούμε τελικώς,και βέβαια να μπουν οι Α/Γ προς Θεού μην τυχόν και δεν κονομήσουν οι ΑΠΕΔΕΣ αλλά εκεί που ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. Γιατί είναι τόσο δύσκολο αυτό να το καταλάβουμε;;; όσο για κείνη την δημοσκόπηση που λέει αυτά που λέει, ήθελα να ήξερα οι κάτοικοι των χωριών του Κορθίου που βλέπουν την Ράχη και οι κάτοικοι του Γιαλού είπαν ναι να μπουν ;;;;;Ναι πιθανότατα είπαν αυτοί που έχουν νοικιάσει;;;πουλήσει ;;;τα δυάραχα στους Απέδες και δεν θα τις βλέπουν απ τα χωριά τους.......τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε.......Όσο για την Ελλάδα ας φιάξει ένα κάρο προβλήματα που έχει π.χ στην Υγεία .στην Δημόσια Διοίκηση και τόσα άλλα που την έπιασε ο πόνος και η φούρια για την αιολική ενέργεια.....Αλλά που θα πουλήσουν οι Γερμανοί;;;και θα κονομήσουν και κάποιοι συγχρόνως.......Και στο κάτω -κάτω εγώ σαν καταναλωτής τι θα κερδίσω;;;;;;;μην ακούσω για το περιβάλλον ......οι Α/Γ εκτός την αισθητική κακοποίηση που κάνουν στο περιβάλλον τι άλλες συνέπειες έχει στο περιβάλλον η λειτουργία τους;;;;;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν υπάρχει σύγκριση λιγνίτη και ανεμογεννήτρια.
Η ανεμογεννήτρια είναι ένα γκατζετ που παράγει όσο ρεύμα θέλει, όποτε θέλει,
και ο λιγνίτης είναι ένα εργαλείο που παράγει πολύ ρεύμα, 24/7.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα είναι δυνατόν 27 άτομα , όλα κι όλα που μαζεύτηκαν στη συγκέντρωση , εκ των οποίων μάλιστα οι 15 παρευρισκόμενοι, έρχονται 5-10 Σαββατοκύριακα τον χρόνο στο νησί, να θέλουν να μας πουν και να στηρίξουν, όλους αυτούς τοτς δήθεν .... οικολόγους , με μηδενική αποδοχή στην ευρύτερη κοινωνία του νησιού στο διηνεκές που παρεβρίσκονται , να θέλουν να μας πούνε , ότι ντε και καλά, όλες οι ανεμογεννήτριες είναι απαράδεκτες ?
Αντί να πούνε , αυτό που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Ανδρου, χρόνια τώρα, δηλαδή μόνον 2 πάρκα με 12-15 τεμάχια , στον Καμπανος και στο Στενό και ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ! !
Τι σόι λογική είναι αυτή , ότι αν, βάλει τις ήδη αδειοδοτημένες η ΔΕΗ..... δήθεν ανοίγει η όρεξη και για άλλες ?
Ποια λογική το λέει αυτό ?
Μήπως γιατί όλοι αυτοί που τώρα μηδενίζουν τα πάντα στο νησί ... σου λέει: που να τρέχουμε πάλι αφού τώρα μας γνώρισαν ... γινήκαμε γνωστοί ...καλά ήταν μέχρι εδώ !
Για περιθωριακούς τύπους συμπολίτες μου δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί, μας οδηγούν με την ανοχή μας στο .... κενό , στο απόλυτο κενό ... και τελικά σε βάρος των αναγκών του νησιού μας , σε βάρος των ίδιων των αναγκών μας , όλων εμάς σαν μόνιμοι κάτοικοι !

Περισσότερα