Χάος σου λέω...

 

«Στην εποχή μας το γελοίο δυστυχώς έχει χάσει τη σοβαρότητα που διέθετε άλλοτε». Αυτή η φράση από το βιβλίο Λεξικό Αναμνήσεων του συγγραφέα Γιώργου Χουλιάρα ήρθε στο μυαλό όταν πληροφορηθήκαμε τι παρέλαβε η νέα διοίκηση του Θεοδόση Σουσούδη από την απερχόμενη του Γιάννη Γλυνού.

Πρακτικά η νέα διοίκηση παρέλαβε κάτι μεταξύ καμένης γης και χάους. Και αν δεν το πιστεύετε - ενόψει και της σημερινής πρώτης οικονομικής ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Άνδρου (10/10/14)  - διαβάστε μερικά χαριτωμένα που συνέβησαν από τους «έμπειρους» που διοίκησαν επί χρόνια την Άνδρο:

α) Ουδέποτε συντάχθηκαν ισολογισμοί του ενιαίου Δήμου Άνδρου για τα έτη 2011, 2012 και 2013!!! Με άλλα λόγια ο Δήμος διοικήθηκε επί τριάμισι χρόνια χωρίς αριθμούς και νούμερα. Χωρίς στοιχεία. Χωρίς έλεγχο και επιβεβαίωση εσόδων και εξόδων!!! Να γιατί δεν δόθηκαν ποτέ στοιχεία, παρά τις επανελλειμέμνες συστάσεις από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών! Να γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Γλυνός δήλωνε επί τριάμιση χρόνια «αντιστασιακός» και «αντιμνημονιακός»!!! Διοικούσε χωρίς λογιστή και χωρίς λογαριασμό!!!

β) Για να μάθετε: μόλις στις 28 Αυγούστου 2014 έγινε ανάρτηση για σύνταξη των ισολογισμών της τριετίας!!! Δηλαδή 3 μόλις μέρες πριν αναλάβει επισήμως τον Δήμο η διοίκηση του Θεοδόση Σουσούδη!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική!

γ) Από το 2011 μέχρι το 2014 δεν έχουν βεβαιωθεί έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Πράγμα που συνιστά βαρύτατη παράβαση καθήκοντος. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ παρακολούθηση της εκτέλεσης των προϋπολογισμών. Υπάρχουν στον αέρα ανεκτέλεστες συμβάσεις που φαλικισδεύουν την πραγματική οικονομική εικόνα του Δήμου. Δεν έχουν έρθει ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση οι υποχρεωτικές εκ του νόμου τριμηνιαίες καταστάσεις παρακολούθησης της πορείας είσπραξης των εσόδων. Μα ποια πορεία είσπραξης εσόδων θα μας πείτε, αφού δεν εισέπραταν έσοδα σε πολλές περιοχές του νησιού μεταξύ 2011-2014!!!

δ) Όμως για να πούμε την αλήθεια κάπως έτσι διοίκησε ο Γιάννης Γλυνός και το Κόρθι μεταξύ 2007-2010. Και εκεί δεν έχουν βεβαιωθεί σημαντικά έσοδα μεταξύ 2007-2010! Έτσι διοίκησε ο κ. Γλυνός το Κόρθι, έτσι διοικήσε και τον ενιαίο Δήμο Άνδρου μεταξύ 2011-2014!!! Α! Όλα κι όλα ήταν "'έμπειρος". Και η "εμπειρία" δεν πήγε χαμένη όπως βλέπουμε....

ε) Αν ενδιαφέρεστε για το συνολικό ποσό όλων των παραπάνω μη βεβαιωμένων οφειλών ανέρχεται στο 1.300.000 ευρώ!!! Δηλαδή στο 30% του προϋπολογισμού ενός έτους του Δήμου Άνδρου!!! Να γιατί δεν υπήρχαν λεφτά. Γιατί κανείς δεν εισέπραττε λεφτά…  

Αυτά για την ώρα. Το σήριαλ της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Άνδρου από ότι φαίνεται μόλις άρχισε. Σήμερα θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά ήδη στον Δήμο έχουν μπει ορκωτοί λογιστές που εξετάζουν τιμολόγια, οφειλές, εγγραφές και άλλα λογιστικά με στόχο να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και να μπει μια νέα αρχή με θεσμικό και οργανωμένο τρόπο…

"εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet