Κάποιοι "πέφτουν από τα σύννεφα" αυτές τις μέρες...

 

Ας επανέλθουμε πάλι στα «χαριτωμένα» της οικονομικής διαχείρισης των «έμπειρων» που διοίκησαν την Άνδρο τόσα χρόνια. Αυτή τη φορά απλώς θα παραθέσουμε μερικά σημεία από την εισήγηση του δημάρχου, την οποία διάβασε και κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο στις 10/10/14. Έτσι για να καταλάβουν οι ανδριώτες πως διοίκησαν αυτοί που διοίκησαν τόσα χρόνια. Όλα τα στοιχεία είναι επίσημα και προέρχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου.

Αναλυτικά:

1)   Δεν έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχουν αποσταλεί οι τριμηνιαίες και μηνιαίες εκθέσεις εσόδων-εξόδων του οικονομικού έτους 2014, που σχετίζονται με το Παρατηρητήριο και ούτε έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα προσαρμογής του Προϋπολογισμού του 2014 σε σχέση με τις υπερβάλλουσες αποκλείσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο Δήμος να μπει σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

(Αν δεν καταλάβετε διοίκησαν χωρίς αριθμούς και στοιχεία μέχρι την τελευταία μέρα - 31/8/14. Έτσι στο φλου. Οπαδοί του παλαιού άσματος: "φλου φίλε μου όλα είναι φλου έλεγε ο Μπάμπης ο φλου". Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μπει ο Δήμος Άνδρου υπό επιτήρηση).

2)  Δεν δημοσιοποιείται ή δημοσιοποιείται πλημμελώς και δεν παρακολουθείται η εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, όπως υποχρεώνει ο νόμος.

(Πλήρωναν στην τύχη ή κατά το δοκούν. Δεν έκαναν ποτέ προσθεση και πολλαπλασιασμό! Ήξεραν μόνο αφάιρεση και διάιρεση! Και ο θεός βοηθός...).

3)  Δεν καταγράφονται και δεν αποστέλλονται μηνιαία δελτία με οικονομικές πληροφορίες που απαιτούνται (υποχρεώσεις, ταμείο, στοιχεία ισολογισμού απαιτήσεων, υποχρεώσεων και δάνεια) στη βάση δεδομένων της ΕΕΤΑΑ.

(Όπως καταλαβαίνετε κανένα υπουργείο και υπηρεσία δεν ήξερε και δεν έμαθε ποτέ τι χρήματα διακινούντο στο «κράτος του Δήμου Άνδρου». Οι μόνοι που ήξεραν ήταν ο δήμαρχος και ο στενός συνεργάτης του! Έτσι καταλάβαιναν την δημοκρατία και την διαφάνεια!).

4)  Δεν τηρείται με πληρότητα και δημοσιοποιείται με κενά το Μητρώο Δεσμεύσεων, με αποτέλεσμα ανεκτέλεστες συμβάσεις που δεν έχουν εμφανισθεί οι δεσμεύσεις τους να φαλκιδεύουν τον επόμενο Προϋπολογισμό.

(Είπαμε δεν υπήρχαν δεσμεύσεις, δεν δημοσιοποιείτο τίποτα, ο Δήμος ήταν προσωπική υπόθεση του πρώην δημάρχου και του καπετάν-συνεργάτη του. Μόνο αυτοί ήξεραν ότι …ήξεραν. Οι άλλοι γιατί να μάθαιναν; Για να στενοχωρηθούν;).

5)  Κατά παρέκκλιση του άρθρου 163 του Νόμου 3643/2006 περί «Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην κατάθεση και έγκριση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του λογαριασμού διαχείρισης του Δήμου, που αφορά τον Ταμιακό Απολογισμό Εσόδων-Εξόδων, τον Ισολογισμό, τα Αποτελέσματα Χρήσης και το Προσάρτημα των ανωτέρω οικονομικών καταστάσεων, των οικονομικών ετών 2011, 2012 και 2013. Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθυστερημένα μόνο ο Ταμιακός Απολογισμός Εσόδων-Εξόδων των οικονομικών ετών 2011 και 2012, ενώ δεν έχουν συνταχθεί ούτε εγκριθεί οι Οικονομικές Καταστάσεις (Ισολογισμός, Αποτελέσματα Χρήσης και το Προσάρτημα των ανωτέρω οικονομικών καταστάσεων) του Δήμου για τα χρόνια 2011 και 2012. Επίσης δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο λογαριασμός διαχείρισης του Δήμου του έτους 2013 που αφορά τον Ταμιακό Απολογισμό Εσόδων-Εξόδων, τον Ισολογισμό, τα Αποτελέσματα Χρήσης και το Προσάρτημα των ανωτέρω οικονομικών καταστάσεων.

(Κυβέρνησαν τον Δήμο Άνδρου σαν τσιφλίκι τους. Να και τα επίσημα στοιχεία για να πιστέψουν ακόμα και αυτοί που τώρα «πέφτουν από τα σύννεφα»!).

6)  Για όλα τα παραπάνω έχουν γίνει στον Δήμο Άνδρου επανειλημμένες συστάσεις και παρεμβάσεις από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και το Υπουργείο Οικονομικών, από την υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τον Κόμβο Διαλειτουργικότητας και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

(Τόσες και τόσες εγκλίσεις, συστάσεις, προειδοποιήσεις, αλλά η διοίκηση Γλυνού δεν έκανε τον κόπο ούτε να τις μετρήσει. Όχι να απαντήσει! Μπράβο …αντίσταση!).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είπαμε πως όλα τα παραπάνω συνέβησαν γιατί έκανε ...«αντίσταση» ο «αριστερός» (!) πρώην δήμαρχος! Δήλωνε  …«αντιμνημονιακός» και ξεμπέρδευε. Και διοικούσε όπως ήθελε! Τι να τους κάνει τους νόμους ο πρώην δήμαρχος και νυν πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΔΑΦΝΗ;

(Ναι αυτή υπάρχει ακόμα. Αλήθεια αυτή αν και "ξίνισε" έχει ακόμα γραφεία στο δημαρχείο Άνδρου;).

Άραγε ο «φίλος» του υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ήξερε κάτι από τα παραπάνω; Ή, τα μαθαίνει τελευταίος σαν τον απατημένο σύζυγο; Αν ήξερε γιατί τον στήριζε; Αν δεν ήξερε γιατί δεν ρώτησε ποτέ "Κυκλαδάρχης" άνθρωπος την διοίκηση του νομού που εκλέγεται για το πώς τα πάει ο «φίλος» του;

(Πώς να ξεχάσουμε εκείνα τα θερμά χαιρετίσματα που απεύθυνε ο "κυκλαδάρχης" Γ. Βρούτσης - Μάρτης 2014 – στηρίζοντας στην πλατεία Γηροκομείου την «ενότητα που έφερε στην Άνδρο ο φίλος Γιάννης Γλυνός». Μια «ενότητα» που σάλταρε στο …28%!!! Τέτοια πολιτική διορατικότητα δεν πρέπει να είχε ποτέ άλλος υπουργός από τις Κυκλάδες!!!).

Άραγε ποιοι και γιατί «παίζουν» τώρα τον πρώην δήμαρχο για υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρουν στην Κουμουνδούρου τίποτα από όλα αυτά; Ή, να τους τα πει κάποιος για να μην πέσουν και άλλοι από τα σύννεφα όπως πέφτει τώρα ο «φίλος» του "Κυκλαδάρχης" Γιάννης Βρούτσης;

(Έχουμε ξαναγράψει για μια ειδική υπηρεσία που πρέπει να συσταθεί στην Ελλάδα και η οποία πρέπει θα μαζεύει αυτούς που καθημερινά «πέφτουν από τα σύννεφα»!).

"εν Άνδρω"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet