Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Του Διαμαντή Μπασαντή

 

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ένα θεμελιώδες ζήτημα που ισχύει στις δημοκρατίες: η κυβέρνηση κυβερνά και η αντιπολίτευση ασκεί κριτική. Ο εκάστοτε κυβερνών έχει τις ευθύνες της διοίκησης. Ο εκάστοτε αντιπολιτευόμενος έχει μόνο τις ευθύνες του τι είδους κριτική κάνει και πως την κάνει. Θα ρωτήσετε ευλόγως προς τι η παραπάνω αυτονόητη διατύπωση; Γιατί στην χώρα που επικρατεί το ανόητο δεν είναι δεδομένο το αυτονόητο.

Μερικά παραδείγματα θα σας πείσουν:

Παράδειγμα πρώτο: Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει την πλήρη ευθύνη για την εισήγηση και την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ. Ενός πρόχειρου και κακοσχεδιασμένου φόρου επί της ακίνητης περιούσιας. Υποτίθεται πως είχε όλο τον καιρό να δει τα λάθη από την προηγούμενη επίσης πρόχειρη και κακοσχεδιασμένη εφαρμογή που πληρωνόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ενάμιση χρόνο τον σχεδίαζε. Και όταν τον εφάρμοσε έγινε το  …μπάχαλο!

Παράδειγμα δεύτερο: Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει την πλήρη ευθύνη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την πορεία των μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε μαζί της το 2012. Από αυτές τις κακοσχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις εφαρμόστηκαν συνήθως με λάθος και πρόχειρο τρόπο όσες εφαρμόστηκαν. Μετά η κυβέρνηση (υπό την πίεση και του δυσμενούς αποτελέσματος των ευρωεκλογών) για να κερδίσει τις εντυπώσεις επέλεξε «ηρωική έξοδο» από το μνημόνιο!!! Η πρόχειρη και κακοσχεδιασμένη «έξοδος» κατέληξε σε Βατερλώ: το χρηματιστήριο της Αθήνας κατέρρευσε, τα επιτόκια δανεισμού εκτινάχτηκαν στα ύψη!

-        Ποιος φταίει της κυβέρνησης Σαμαρά για την παταγώδη αποτυχία της και στα δύο που επιχείρησε; Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει νουνεχή αντιπολίτευση. Δεν καταθέτει προτάσεις επεξεργασμένες. Καταθέτει ευχολόγια. Όμως ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Κυβερνά η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτή ψηφίστηκε για κυβέρνηση. ΑΡΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται για όσα λέει και όσα προτείνει καθημερινά. Και πολλά στελέχη του είναι τόσο λαλίστατα κάθε μέρα που δεν προλαβαίνει να τα μαζέψει ούτε η Κουμουνδούρου!!! Όμως παρά τα όσα «λέει ο στόμας τους» δεν κυβερνούν αυτοί ακόμα! Κυβερνούν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο. Και αυτοί πρέπει κάτι να κάνουν ως κυβερνήτες….

-       Όμως τι κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά;

-       Το ένα λάθος μετά το άλλο! Την μια γκάφα μετά την άλλη! Την μια επιπόλαιη ενέργεια μετά την άλλη! Και μετά πέφτουν οι αγορές και τα χρηματιστήρια! Και μετά την πέφτει η κυβέρνηση …στον ΣΥΡΙΖΑ!!!

Και δεν την φτάνουν την κυβέρνηση όλα αυτά έχει για υπουργό Εσωτερικών έναν Αργύρη Ντινόπουλο, που συμφωνεί με την περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και με την κυβέρνηση Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο! Κυριακές και αργίες ξεκουράζεται και …σκέφτεται!!!

Και δεν φτάνει στην χώρα ο Πάνος Σκουρλέτης που λέει όσα …λέει! Έχει και τον Άδωνη (ένας είναι ο Άδωνης) και την Σοφία Βούλτεψη που «προβλέπουν» επερχόμενες βιβλικές καταστροφές …στα ATM της επικράτειας!!! Στο μεταξύ με αυτά και με τα άλλα έχουν γίνει μερικές βιβλικές καταστροφές στα ελληνικά spreads. Αλλά ποιος νοιάζετε γι' αυτά;

-       Τελικά όπως και να το πάρεις "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα"!!!

Μετά από όλα αυτά, απορώ, γιατί απορεί η κυβέρνηση που διευρύνεται η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Δεν πρέπει να απορεί που ανάμεσα στο «λέω ότι μου έλθει για να γίνω κυβέρνηση» της Κουμουνδούρου και του «λέω ότι θέλω για να μην χάσω την κυβέρνηση» του Μαξίμου οι πολίτες προτιμούν το ορίτζιναλ «λέω ότι θέλω»… 

-       Ή, για να το πούμε διαφορετικά: Δεν μπορείς να κυβερνάς απλώς αντιπολιτευόμενος την …αντιπολίτευση. Τελεία και παύλα!

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet