Επιστολή Ν. Θεολόγου και απάντηση Θ. Σουσούδη

 

Λάβαμε μακροσκελή επιστολή του επικεφαλής της του Νίκου Θεολόγου (επικεφαλής της "Ανδριακής Ενότητας") στην οποία κατηγορεί τον δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη και τον Γιάννη Καπάκη (επικεφαλής της "'Ανδρος της Ζωής μας". Λογικό ήταν πριν αναρτήσουμε τα βασικά σημεία της θέσαμε την επιστολή υπόψη τόσο του κ. Σουσούδη όσο και του κ. Καπάκη καθώς αναφέρονται και οι δύο με πολιτικούς χαρακτηρισμούς. Ο κ. Σουσούδης έστειλε απάντηση τα κυριώτερα σημεία της οποίας παραθέτουμε παρακάτω. Ο κ. Καπάκης δεν απάντησε μέχρι στιγμής.

«εν Άνδρω»

 (α) Επιστολή δημοτικού συμβούλου Νίκου Θεολόγου (ημερομηνία λήψης 22/10/14, ώρα 23.11')

Τεχνητός αποκλεισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα όργανα διοίκησης του Δήμου Ανδρου

-        Αυτή είναι η δημοκρατία που πιστεύετε κ. Σουσούδη;

-        Έτσι εννοούσατε το “όλοι μαζί για την Άνδρο” που διατυμπανίζατε επανειλημμένα στην ορκωμοσία των αιρετών στο προαύλιο του δημαρχείου;

Με συντονισμένη δραστηριότητα και κατευθυνόμενη ψηφοφορία μεταξύ της δημοτικής παράταξης κ. Σουσούδη και της παράταξης του κ. Καπάκη, τρίτης παράταξης στις εκλογές του Μαΐου, αποκλείστηκε η συμμετοχή της Ανδριακής Ενότητας στα όργανα διοίκησης του Δήμου Άνδρου. Πιο συγκεκριμένα:

- Στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Άνδρου με 11μελή διοίκηση στην μία θέση που αναλογούσε στην αντιπολίτευση εκλέχτηκε η κ. Βασιλοπούλου της παράταξης “Η Άνδρος της ζωής μας”, με τις ψήφους των παρατάξεων Σουσούδη και Καπάκη.

- Στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου με πενταμελή διοίκηση στην μία θέση που αναλογεί στην αντιπολίτευση εκλέχτηκε ο ίδιος ο κ. Καπάκης με τις ψήφους των παρατάξεων Σουσούδη και Καπάκη.

- Στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Άνδρου αποκλείστηκε εντελώς η αντιπολίτευση από την διοίκηση κατά παράβαση του νόμου που ορίζει σαφώς την συμμετοχή υποχρεωτικά της αντιπολίτευσης.

Αυτές οι επιλογές του κ. Σουσούδη είναι καθαρά αντιδημοκρατικές και παράνομες. Καταργούν την βασική αρχή της δημοκρατίας, την αναλογικότητα και πλαστογραφούν τα εκλογικά αποτελέσματα. Στις εκλογές του Μαΐου δεν εκλέχτηκε μόνο η διοίκηση του Δήμου, αλλά και η αντιπολίτευση με την σειρά κατάταξής της, και η αγνόηση αυτών των αποτελεσμάτων δείχνει απλά την χωρίς αρχές διοίκηση, την αντιδημοκρατικότητα, την μικροψυχία.

Όσον αφορά στην παράταξη του κ. Καπάκη, η καιροσκοπική συμπεριφορά σε συνεργασία με την συμπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό τον αποκλεισμό της Ανδριακής Ενότητας από τη συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Δήμου, δεν τους τιμά.

... Η Ανδριακή Ενότητα έχει προσφύγει κατά των αποφάσεων αυτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας την ακύρωσή τους, και την συμμόρφωση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους νόμους....

 

(β) Απάντηση δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη (ημερομηνία λήψης 23/1014, ώρα 15.00').

Οι νόμοι είναι σαφείς και οι δημοκρατικές διαδικασίες σαφέστερες

...Αν και τα προβλήματα του Δήμου Άνδρου δεν μου δίνουν περιθώρια για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις εν τούτοις είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες της Άνδρου να απαντήσω στις ανυπόστατες καταγγελίες του κ. Θεολόγου...

Η  πολιτική που επέβαλε  ο κ. Θεολόγου και ο τρόπος που άσκησε της εξουσία του δεν άφησαν κανένα περιθώριο  ανάπτυξης στο νησί μας. Ουσιαστικά « έβγαλε την Άνδρο από τον χάρτη των Κυκλάδων». Αυτή τη στιγμή από την ακατάστατη  οικονομική διαχείριση του Δήμου Άνδρου  κινδυνεύουμε να μπούμε ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ με καταστροφικές συνέπειες για το νησί μας.

Για τα διοικητικά απλά  να  θυμίσω  πως, σήμερα, μετά μια ολόκληρη  τετραετία  διοίκησης δεν υπάρχει οργανισμός για τον Δήμο Άνδρου. Συνεπώς δεν μπορούμε ακόμα να ζητήσουμε θέσεις προσωπικού που μας λείπουν και έχει ανάγκη ο Δήμος.  Ένας οργανισμός που έπρεπε να είχε δημιουργηθεί από τον πρώτο χρόνο της διοίκησης του...  Οι υπηρεσίες του Δήμου μας ήταν εντελώς (ίσως σκόπιμα) ανοργάνωτες. Και όλα τα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου έχουν παραμείνει άλυτα και οι υποδομές που κληρονομήσαμε είναι ανύπαρκτες...

Κάθε έννοια δημοκρατίας, που τώρα εμφανίζεται υπέρμαχος,  είχε εντελώς καταλυθεί αφού ο κ. Θεολόγου ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου αγνοούσε συστηματικά όλα τα νόμιμα και δίκαια αιτήματα μας π.χ. για σύγκλιση εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου, αγνοώντας και ανάλογες  συστάσεις από την περιφέρεια. Επιπλέον πλήθος αιτημάτων που αφορούσαν σοβαρότατα θέματα της  Άνδρου παρέμεναν σχεδόν πάντα αναπάντητα.

Τέλος ως προς τα σημεία της επιστολής που αφορούν την σύσταση επιτροπών  ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Όλα τα μέλη τους ορίστηκαν μετά από ψηφοφορίες ακριβώς όπως  προβλέπει ο νόμος.

Ας καταλάβει λοιπόν ο κ. Θεολόγου πως τα μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου  έκριναν πως η Άνδρος αρκετά ζημιώθηκε από την κακοδιοίκηση που επέβαλε ο ίδιος. Για τον λόγο αυτόν δεν τον ψήφισε κανένας από την πλειοψηφία ή την ελάσσονα μειοψηφία.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet