Προς άρση παρεξηγήσεων ή ο Γιάννης Μαλταμπές «πρόεδρος»…

Του Διαμαντή Μπασαντή

Λαμβάνουμε μηνύματα, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, άρθρα, γράμματα, φωτογραφίες. Όλα τα διαβάζουμε. Όσα είναι στην ύλη μας τα δημοσιεύουμε. Αλλά τα σχολιάζουμε. Κάποια τα χρησιμοποιούμε. Όμως δεν δημοσιεύουμε τα πάντα. Έτσι:

-        ΔΕΝ δημοσιεύουμε ύβρεις! ΔΕΝ δημοσιεύουμε υποβολιμαίες ειδήσεις! ΔΕΝ δημοσιεύουμε δελτία τύπου με αθλιότητες! Υπάρχει και ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ. Φυσικά ΔΕΝ είμαστε αλάθητοι. Προσπαθούμε όμως να αντιμετωπίζουμε τα λάθη μας δημοσίως, με ευθύτητα και λίγο… χιούμορ! Όπως έλεγε ένας παλιόφιλος: «Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε»!!!

-        ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ το δικαίωμα να κρίνουμε. «Όσοι λένε πως είναι ουδέτεροι έχουν ήδη πάρει θέση υπέρ της εξουσίας», έγραφε ο Όσκαρ Ουάϊλντ. Ο ΤΥΠΟΣ (έντυπος και ηλεκτρονικός) διαμορφώθηκε ιστορικά ως κριτής (θετικός ή αρνητικός) της εξουσίας και συνάμα σαν «καθρέφτης» (συχνά παραπλανητικός) της κοινωνίας. Αλλά πώς να κρίνεις και να  καθρεφτίσεις μια κοινωνία στην οποία είσαι και εσύ μέρος της; Για τον λόγο αυτό εκτός της αυτοκριτικής βάζουμε και μια στάλα… χιούμορ! Όπως έλεγε ο ίδιος παλιόφιλος: «ουδέν κακόν αμιγές …άλλου χειρότερου!».

-        Δημοσιεύοντας ειδήσεις, σχόλια, άρθρα, χρονογραφήματα, λογοτεχνικές καταγραφές της καθημερινότητας, παρεμβαίνουμε και ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ με τον τρόπο μας αυτή την καθημερινότητα. Άρα εκτός από κριτές πρέπει να κρινόμαστε κι εμείς. Και κριτές μας είστε εσείς, είναι οι πολίτες, είναι τα άλλα ΜΜΕ. Η πορεία μας από τις πρώτες μέρες που ξεκινήσαμε επισήμως (29-30 Νοεμβρίου 2013) δείχνει να μας επιβεβαιώνει. Ξεκινήσαμε με λίγες δεκάδες καθημερινές επισκέψεις και ήδη φτάσαμε σε λίγες …χιλιάδες κάποιες μέρες! Δεν είναι κι άσχημα. Ή, όπως θα έλεγε εκείνος ο παλιόφιλος: «εχθρός του καλού το καλύτερο!».

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ θα ρωτήσετε;

Αφορμή δύο δελτία τύπου που λάβαμε από τον Γιάννη Μαλταμπέ «πρόεδρο» της δημοτικής κίνησης Ανδριακή Ενότητα. Ο Γ. Μπαλταμπές ως γνωστόν παραιτήθηκε από επικεφαλής της δημοτικής κίνησης. Στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου υπάρχει τώρα άλλος επικεφαλής (του οποίου τα πολιτικά κείμενα – παρά την διαφωνίες μας - δημοσιεύουμε).

Μέχρι προχτές αγνοούσαμε πως ο Γιάννης Μαλταμπές παραμένει «πρόεδρος» της…  παράταξης Ανδριακή Ενότητα! Το έγραψε μια κυρία. Αλλά δεν δώσαμε σημασία. Θεωρήσαμε πως… λόγω απόστασης ήταν λάθος! Εμείς στην Άνδρο ξέραμε πως ο Γ. Μαλταμπές είχε παραιτηθεί!

Όμως ήλθαν τα δύο δελτία τύπου, που ΔΕΝ δημοσιεύσαμε για λόγους δεοντολογίας (αλλά και καλού-κακού να μην φάμε και καμιά αγωγή) και μάθαμε πως η δημοτική παράταξη Ανδριακή Ενότητα έχει και επικεφαλής και… «πρόεδρο»!

Α! Ως εδώ και μη παρέκει! Παιδιά χρειάζεται επειγόντως να βρούμε πάλι έναν κάποιον Τσιφόρο! Γιατί θα τρελαθούμε τελείως σε αυτό το νησί! Έχουμε τον αέρα! Πλάκωσαν οι φωτιές! Τώρα θα έχουμε και «πρόεδρο» που θα προΐσταται του… επικεφαλής; Έλεος!

Κατ’ αρχήν ας δει κάποιος επειγόντως τον κ. Μαλταμπέ που μάλλον έχει μείνει «μόνος στο σπίτι»! Και να του εξηγήσει με ηρεμία τι εστί… πολιτικό μεγαλείο! Γιατί τα δύο κείμενα πολιτικής ψυχογραφίας που έστειλε (εκτός του πολιτικού μεγαλείου που αποπνέουν) συνιστούν και μεγάλη μετάλλαξη της πολιτικής προσωπικότητας του.

Εξηγούμεθα: είχαμε δει πριν χρόνια το έργο: «ο Γ. Μαλταμπές έπαρχος και ΠΑΣΟΚ»!  Αργότερα είδαμε και το έργο: «ο Γ. Μαλταμπές έπαρχος και υποψήφιος δήμαρχος»! Μετά ανέβηκε για σύντομο χρονικό διάστημα το έργο: «ο Γ. Μαλταμπές υποψήφιος δήμαρχος και Σαμαρικός»! Δυστυχώς δεν τράβηξε η παράσταση και κατέβηκε γρήγορα. Και τώρα βλέπουμε δύο μονόπρακτα. Το ένα: «ο Γ. Μπαλταμπές πρόεδρος παράταξης που έχει άλλον επικεφαλής»! Και το άλλο: «ο Γ, Μαλταμπές… αγανακτισμένος με το σύστημα»!

Μια πληροφορία: αγαπητέ Γιάννη έφτασες με καθυστέρηση τριών χρόνων! Τότε ήταν αγανακτισμένοι στους δρόμους! Τώρα είναι απελπισμένοι στα σπίτια!

Και ένα ερώτημα: αγαπητέ Γιάννη είσαι σίγουρος για το δελτίο τύπου που έστειλες; Μήπως, ως έγκριτος νομικός, να το ξανακοιτάξεις μην φας καμιά αγωγή και ψάχνεσαι; Πολιτικά βεβαίως δεν χρειάζεται να ψαχτείς ή να δεις κάτι. Γιατί τα είδες όλα επί 8ετία ως έπαρχος του… συστήματος! Αλήθεια πότε έγινες αντισυστημικός Γιάννη; Τώρα που έγινε και η Γιάννα (Αγγελοπούλου); Λες να σε δούμε προσεχώς σε νέο έργο; Π.χ. «Ανηφορίζοντας προς τον… ΣΥΡΙΖΑ»! Ε! Ρε τι έχουμε να δούμε ακόμα; Και δεν… σφίξανε και τα κρύα;

Σταματάμε εδώ τα σχόλια στην «πολιτική παρέμβαση» του Γ. Μαλταμπέ. Την σχολιάσαμε επειδή δημοσιεύτηκε αλλού. Υπάρχουν βλέπετε πολλών ειδών δημοσιογραφίες! Οι οπαδοί του «προέδρου» Γιάννη θα βρουν το «πρωτότυπο» εκεί που έχουν άλλη δεοντολογία!

Εμείς εδώ τηρούμε την καταταλαιπωρημένη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ της ΕΣΗΕΑ και ΔΕΝ δημοσιεύουμε σαν «ειδήσεις» προσωπικές ύβρεις, τρελά σενάρια συνομωσίας και φανταστικούς υπαινιγμούς (ποιος τα «έπιασε», ποιοι του τα «έδωσε», ποιοι «προδώσανε», ποιον «προδώσανε», έναντι ποιου τιμήματος και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες). ΔΕΝ δημοσιεύουμε ότι γράφει κάθε «πληγωμένη καρδιά» για την «κακούργα… κενωνία» ή την «πανούργα πολιτική»!

Απαντήσαμε με τον δικό μας τρόπο στα λασπωμένα λόγια που είδαν το φως της δημοσιότητας γιατί δεν θέλαμε να μένουμε σιωπηλοί μπροστά στα φαινόμενα κρίσης της κοινωνίας!

Αλλά επειδή «άκρη δεν έχει ο ουρανός» με τον Γιάννη δεν σχολιάζουμε το «εθνεγερτικό» δελτίο του για την 28η Οκτωβρίου, που και αυτό βρήκε την ίδια "φιλόξενη στέγη" και ...δημοσιεύτηκε! Αυτό ας το σχολιάσει, τέτοιες ιστορικές μέρες, η… Ιστορία! Ή, και η αιωνιότητα!!!

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet