Ας κατανοήσουμε τα ακατανόητα...

Του Κυριάκου Θωμά

Ο κ. Δ. Ζάννες προσήλθε στο ΔΣ της 25ης/10/2014 και δήλωσε εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΔΡΟΣ της ΖΩΗΣ ΜΑΣ». Οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι ενεργά νομικά πρόσωπα με καταστατικό όπως είναι τα κόμματα. Δημιουργούνται κατά την προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο προχωρούν σε εκκαθάριση των προεκλογικών δαπανών, διαγράφουν το ΑΦΜ τους και υφίστανται πλέον ΜΟΝΟ δια των δημοτικών συμβούλων που εξέλεξαν. Τίποτε άλλο. Άρα είναι προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός δηλώνει εκπρόσωπος μιας οντότητας που δεν υπάρχει, όπως κάποιος άλλος δήλωσε προχτές «πρόεδρος» μιας αντίστοιχα ανύπαρκτης νομικής οντότητας.

Στο ΔΣ της 10ης/10/2014 ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Καπάκης ΨΗΦΙΣΕ –και επικρότησε μάλιστα - την επιστροφή από το ΥΠΕΚΑ της μελέτης με την οποία καθορίζεται η ΖΕΠ νήσου ΑΝΔΡΟΥ στα πλαίσια του LIFΕ καθώς και οι δεσμεύσεις, δράσεις κτλ που καθορίζονται απ’ αυτήν. Στο ΔΣ της 25ης /10 συζητήθηκε  και η αναστολή της επιτροπής η οποία καλείται να διαχειριστεί την ΖΕΠ.

Λογική συνέπεια, αφού το ΔΣ έχει ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσει να επιστρέψει η μελέτη, να αναστέλλει και την επιτροπή που την διαχειρίζεται. Άλλως το ΔΣ θα ήταν εντελώς ανακόλουθο. Θα ζητούσε πίσω την μελέτη (άρα το ΔΣ διαφωνεί με αυτήν ή έχει επιφυλάξεις) και ταυτόχρονα θα συνέχιζε να την διαχειρίζεται. Ο κ. Ζάννες, ως εκπρόσωπος της παράταξης ζήτησε την μη αναστολή της επιτροπής! Ο κ. Καπάκης ως επικεφαλής της ψήφισε την αναστολή! Σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαφορά και απόσταση μεταξύ τους. Θέλετε να αλλάξει η ΖΕΠ; Ή, θέλετε να την διαχειριστεί ο Δήμος ως έχει;

Πράγματι τα Life καταλήγουν σε μια ΖΕΠ. Σε μια ζώνη δηλαδή που υπάρχουν δεσμεύσεις και περιορισμοί ώστε να προστατευθεί τελικά και σε βάθος χρόνου το φυτικό ή χωρικό είδος ή τέλος πάντων το αντικείμενο για το οποίο η ευρωπαϊκή επιτροπή έδωσε χρήματα.

Από πουθενά όμως δεν προκύπτουν συγκεκριμένες, προκαθορισμένες δεσμεύσεις. Οι όποιες δεσμεύσεις και περιορισμοί είναι θέμα του φορέα διαχείρισης (Δήμος), σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή επιτροπή, το ΥΠΕΚΑ και την ελληνικά και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο κ. Ζάννες ήρθε και μας μίλησε επισείοντας συνεχώς «τον κίνδυνο με την αναστολή της επιτροπής να χάσουμε το Life». Την ίδια στιγμή για το Life ο κ. Γ. Καπάκης ήταν και σαφής και κατηγορηματικός λέγοντας πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Και για τον λόγο αυτό ζήτησε (και ορθά) άπλετο φως πριν προχωρήσει οτιδήποτε. Ο κ. Ζάννες αντιθέτως ταυτίστηκε εντελώς με τον επικεφαλής της άλλης παράταξης Άνδριακή Ένότητα κ. Θεολόγου. Τελικά ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Ζάννε αφού ούτε τον συνάδελφό του δεν ενημέρωσε;

 

(Σημ. «εν Άνδρω»: με αφορμή το κείμενο του κ. Θωμά να σημειώσουμε πως στην περιγραφή μας για τα διαμειφθέντα στο Δ.Σ. της 25ης Οκτωβρίου δεν τονίσαμε όσο έπρεπε την προσεκτική τοποθέτηση και ψήφο του επικεφαλής της παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» κ. Γιάννη Καπάκη. Κι αυτό γιατί μας τράβηξε την προσοχή  η ταύτιση του κ. Ζάννε με τις θέσεις του κ. Θεολόγου! Με την σημερινή δημοσίευση δίνεται η ευκαιρία έστω και εκ των υστέρων να εστιάσουμε καλύτερα στην προσεκτική παρέμβαση του κ. Καπάκη.  

Μάλλον ο κ. Ζάννες, που διορίστηκε από τον κ. Γλυνό και δούλεψε επαγγελματικά για σημαντικό χρονικό διάστημα στο Life (εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω ασυμβίβαστου) να έχει τους δικούς του λόγους να στηρίζει τις θέσεις του κ. Θεολόγου.

Τον κ. Ζάννε τον είδαμε  τον Σεπτέμβριο 2014 να συντονίζει (λίγο ανορθόδοξα είναι αλήθεια) ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου κεντρική εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους ΟΤΑ και τον Καλλικράτη στην πλατεία Γηροκομείου. Και τον σχολιάσαμε μ' εκείνη την ιδιότητα διαπιστώνοντας τις προσωπικές αντιφάσεις του σε σχέση με την πολιτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη).

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet