Σκουπίδια: η πρώτη προτεραιότητα για το νησί

Του Γιάννη Μηνδρινού

Τα χιλιάδες δέματα σκουπιδιών και ο δεματοποιητής στην Σταυροπέδα. Όλα αυτά, λέει το ΚΑΣ, πρέπει το συντομότερο, να μεταφερθούν!

Δυο μήνες πέρασαν από την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η νέα Δημοτική αρχή ανέλαβε τις τύχες της Άνδρου στα χέρια της. Δυο μήνες κατά τους οποίους έγιναν πολλά. Από τον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης σε όλα τα χωριά και τη συλλογή δειγμάτων νερού που στάλθηκαν για ανάλυση στο χημείο, μέχρι την αγορά ψυγείου για τα ζωϊκά υποπροϊόντα του σφαγείου και την πετυχημένη μάχη που έδωσε στο υπουργείο Υγείας ο νέος Δήμαρχος, προκειμένου να προκηρυχθούν τέσσερις νέες θέσεις γιατρών για το νησί. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η νέα Δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να δώσει με επιτυχία τη μάχη για την κατάσβεση οκτώ (!) μεγάλων πυρκαγιών σε κάθε γωνιά της Άνδρου!

Τι λείπει από το «κάδρο» του πρώτου διμήνου; Αν πείτε «τα σκουπίδια»... κερδίσατε! Την 1η Σεπτεμβρίου ο Θεοδόσης Σουσούδης και οι συνεργάτες του βρήκαν να τους περιμένει ένα έγγραφο από το υπουργείο Πολιτισμού, με το οποίο ο Υπουργός ζητούσε την άμεση μεταφορά όχι μόνο της χωματερής, αλλά και του δεματοποιητή, μαζί με τα χιλιάδες δέματα που έχουν μαζευτεί στην περιοχή την τελευταία διετία. Από το ένα άκρο, φθάσαμε στο άλλο... Ο νέος Δήμαρχος ζήτησε πίστωση χρόνου και διαβεβαίωσε πως η επίλυση του προβλήματος είναι η πρώτη του προτεραιότητα. Και πως σκοπεύει να χωροθετήσει πολύ σύντομα. Γιατί, λοιπόν, δεν ακούστηκε κάτι στο διάστημα αυτό;

Οι πληροφορίες λένε πως αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις για τη θέση που είχε προκρίνει η προηγούμενη Δημοτική αρχή, υπό τον κ. Γιάννη Γλυνό. Πρόκειται για μια θέση στην περιοχή της Υδρούσας (ψηλά και ανατολικά από το Μπατσί), για την οποία θα φανεί αν υπάρξουν ενστάσεις, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες. Αυτό υπολογίζεται να γίνει μέχρι το τέος του έτους. Αν, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, προκύψουν σοβαρές ενστάσεις και προσφυγές για τη συγκεκριμένη περιοχή, είναι βέβαιο πως η νέα Δημοτική αρχή «θα ανοίξει τα χαρτιά της» και τότε θα φανεί αν έχει γίνει προεργασία για το πρόβλημα και πόσο προχωρημένη είναι αυτή.

Το κακό είναι πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει υπερβολικά και κάθε μέρα που περνάει γίνονται ακόμη στενότερα. Αν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δεν υπάρξει χωροθέτηση, πολύ φοβόμαστε πως τα προβλήματα που θα προκύψουν ίσως και να είναι αξεπέραστα. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν πρόκειται να δώσει άλλη πίστωση χρόνου στο Δήμο και τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θ΄ αρχίσουν να πέφτουν «βροχή». Το επόμενο τρίμηνο όλα δείχνουν πως θα είναι «τρίμηνο σκουπιδιών και ΧΥΤΥ»...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet