Ανακαλούνται οι δασικοί χάρτες!!!

 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις της προετοιμασμένης Περιφέρειας και της οργανωμένης Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου, αλλά και της σωστής αντίδρασης του Δήμου Άνδρου και παραγόντων του νησιού μας (που όλοι μαζί κινήθηκαν αμέσως προς την μεριά των αρμοδίων επισημαίνοντας τα νομοθετικά και πραγματικά προβλήματα των χαρτών), η κυβέρνηση φαίνεται πως το ξανασκέφτηκε το θέμα. Διαρροές προς παράγοντες της Άνδρου, αλλά και προς κυβερνητικούς βουλευτές, λένε πως θα γίνει ανάκληση των αναρτημένων δασικών χαρτών. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και θα επέλθουν ανάλογες τροποποιήσεις.

Έτσι, οι δασικοί χάρτες που προετοιμάζονταν από το 2016 και είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί το 2018 (ως αποτέλεσμα και του τρίτου μνημονίου του 2015 για κατάρτιση δασολογίου και κτηματολογίου) σκέφτεται σοβαρά να τους... ανακαλέσει...

Η κυβέρνηση με την δημοσίευση τους βρέθηκε μπροστά σε ένα κύμα αντιδράσεων προσεκτικά οργανωμένων και στοιχειοθετημένων. Η Περιφέρεια κατέθεσε λεπτομερείς προτάσεις που είχε από το 2018 και τις οποίες είχε καταθέσει στον κ. Φάμελο, που υποσχέθηκε τροποποιήσεις. Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου είχε ήδη αναθέσει σε νομικό σύμβουλο να αντικρούσει νομικά τους χάρτες.

Ο νομικός σύμβουλος εξέθεσε αναλυτικά στο μόνο μέχρι στιγμής δημοτικό συμβούλιο για το θέμα που έκανε εκτάκτως η διοίκηση του Δήμου Άνδρου όλα τα επιχειρήματα της ΠΕΔ. Ο Δήμος Άνδρου δια των νομικών αιρετών κ. Γ. Αντωνέλλου και Λ. Μπάλλα εξέθεσαν τεκμηριωμένα τις νομικές αντιρρήσεις στους χάρτες (εκδόθηκε και ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Άνδρου) και εστάλη στους υπουργούς, στους βουλευτές Κυκλάδων και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Τέλος οικονομικοί παράγοντες του νησιού έκαναν έντονη παρέμβαση σε βουλευτές, υπουργούς και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Κατάληξη όλων των παραπάνω ενεργειών είναι η διαρροή που κυκλοφόρησε χτες Παρασκευή μεσημέρι για ανάκληση των χαρτών για περαιτέρω διαβουλεύσεις επί του θέματος...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν δεν δούμε επίσημη απάντηση με πρωτόκολλο ΜΗΝ πιστεύετε τίποτα!!! Οσοι πρέπει να κάνετε ενστάσεις ΠΡΟΧΩΡΉΣΤΕ για να μην τρέχετε μετά με την ψυχή στο στόμα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Αμυράς άλλα λέει!

This comment was minimized by the moderator on the site

Aν οι βλαπτόμενοι από τους δασικούς χάρτες Ανδριώτες(δηλ.το 95% των εχόντων κτηματική περιουσία) καθάριζαν ''τοις βάτοι", τα παλιόχορτα και τα ρουμάνια τους ακόμα και τα αυτοφυή μη παραγωγικά(άρα δασικά) ''παλιόδεντρα'' κατ'έτος και αποκαλυπτόντουσαν στις αεροφωτογραφίες οι αιμασιές ποιός δασάρχης θα τολμούσε να παρουσιάσει ως δασική την οποιαδήποτε μη καλλιεργούμενη πλέον έκταση.
Βέβαια ο Δήμος ήταν σύσσωμος.Κάποια χρόνια πριν όμως δεν είδα συμπαραστάτη την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση όταν εν μιά νυκτί υποθηκεύθηκε η περιοχή Γαυρίου,Αγ.Πέτρου και Κυπριού για τα μεταλλεία Αγ.Πέτρου από ανυπόστατες καταγγελίες και διαπροσωπικές διαφορές ιδιωτών, δίνοντας δουλειά σε δικηγόρους και υποθηκοφύλακες από την άτυπη υποθήκευση των περιουσιών μας.
Εδώ γιατί δεν ίσχυσε το τεκμήριο της κυριότητας γης μετά την απελευθέρωση από την τουρκική κατοχή των Κυκλάδων στις οποίες ο Χριστιανικός πληθυσμός είχε διατηρήσει το προνόμιο της ιδιοκτησίας γης που έδωσε ο Σουλτάνος ως ανταμοιβή για την οικειοθελή και ειρηνική ενσωμάτωσή τους στο Οθωμανικό κράτος{θέλοντας να εκδιώξουν τους Γενουάτες και Ενετούς που είχαν καταλάβει τις Κυκλάδες τον 12ο αιώνα}
Αφού λοιπόν ο Σουλτάνος δεν εξουσίαζε τις ιδιοκτησίες των Κυκλάδων έτσι και το Δημόσιο δεν μπορεί να διεκδικεί την κυριότητά τους δικαιώματι πολέμου ή τουλάχιστον οφείλει εκείνο να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό κτήσης του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού ανακαλούνται οι δασικοί χάρτες πολύ ωραία προς το παρόν

This comment was minimized by the moderator on the site

αληθεια αυτος ο Γαυριωτης τι καημο εχει και θελει με το ζορι να μας συρει σε ενστασεις ?
ουτε γραφειο ενστασεων να ειχε δικο του....δεν θα εκανε ετσι ! !
αληθεια γιατι τετοια πρεμουρα, ακομα που και τωρα ο Δημος μας, λειτουργησε αψογα και ομοφωνα, αυτος ο σχολιαστης, λεει τα δικά του ?
μα καλα αυτον τον σχολιαστη δεν τον εχει επηρεασει η πανδημια και θελει να μας βαλει - απο τσεπες αδειες, απο τσεπες που δεν εχουμε - να κάνουμε ενστασεις ?
ελεος ρε παιδια, δεν θα θησαυρισουν αλλοι, σε βαρος μας, οταν μαλιστα ο Δημος μας, ο ιδιοςο Δήμαρχος, συσσωμοι, οι επικεφαλης της αντιπολίτευσης, λειτουργουν και κανουν τοση προσπαθεια να αλλαξουν τους χαρτες ,εσειε θελετε να βαλετε να κανουμε ενστασεις !
Ελεος, σεβαστειτε την αδυναμια για να προβουμε σε τετοια εξοδα, τουτην την εποχη μαλιστα !

This comment was minimized by the moderator on the site

Ότι δηλώνουμε στο Ε-9 ας το δηλώσουμε και στο κτηνατολόγιο, περουσιακά μας στοιχεία είναι και με πληρωμένους τους φόρους κληρονομιάς για όλους μας σαν σύνολο. Το κράτος από το 1821 και μετά γραφειοκρατικά έχει κάνει άριστη δουλειά. Η ζημιά έχει γίνει από τις δοσοληψίες κυβερνήσεων, δημόσιων λειτουργών και του ¨λαού¨ πχ επιχειρηματίες, κομματόσκυλα, διάφορες συντεχνίες κλπ.
Να μελλοντολογήσω; Καλύτερα να περιμένουμε μερικά χρόνια στην καλύτερη ή μήνες στην χειρότερη γιατί βράζει η περιοχή και τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου είναι διεκδικούμενα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Πότε με το καλό μετά τη λήξη της προθεσμίας για αντιρήσεις ή πιο πριν?