Λιμενικό Ταμείο: Η Άνδρος διεκδικεί όσα της αναλογούν

Του Γιάννη Μηνδρινού

Από την συνεδρίαση του λιμενικού ταμείου στην Τήνο

 

Στην πρώτη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, ο Δήμος Άνδρου, κατέθεσε τεχνικό πρόγραμμα για όλα τα λιμάνια του νησιού, κάνοντας σαφές από εδώ και πέρα πως θα διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί, σε αντίθεση με τα όσα συνέβαιναν μέχρι τώρα. Το πρόγραμμα αφορά τα 4 λιμάνια του νησιού, με μελέτες για έργα που ανέρχονται κοντά στα 450.000 ευρώ.

Οι μελέτες αφορούν τον φωτισμό των λιμανιών Γαυρίου, Κορθίου, Χώρας και Μπατσίου. Επίσης, την ανακαίνιση των δύο προβλητών που δένουν τα πλοία της γραμμής του Γαύριο (επιστρώσεις κλπ), καθώς και την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμανιού του νησιού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τήνου και χαρακτηρίστηκε από το εξαιρετικό κλίμα, αλλά και τη διάθεση συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές. Άλλωστε το κλίμα καλής συνεργασίας έχει ήδη καλλιεργηθεί από τις αρχές του καλοκαιριού, μεταξύ των δημάρχων Άνδρου και Τήνου.

Η συνάντηση σε σχέση με το παρελθόν ξεχώριζε για τρεις λόγους:

1. Για πρώτη φορά η Άνδρος συμμετέχει στο Λιμενικό Ταμείο έχοντας πλειοψηφία 5 μελών, έναντι 4 της Τήνου. Η πλειοψηφία ήταν αδιαπραγμάτευτη για τον δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη, που το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, αφού -για άγνωστους λόγους- η Άνδρος συμμετείχε στο Λιμενικό Ταμείο με 4 μόνο μέλη, χαρίζοντας ουσιαστικά (και τυπικά) την πλειοψηφία στους καλούς μας γείτονες.

2. Στην συνάντηση εκτός των μελών της επιτροπής από την Άνδρο, είχαν μεταβεί και ανδριώτες πολίτες, προκειμένου να την παρακολουθήσουν. Γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες, καθώς μέχρι τώρα το λιμενικό ταμείο δεν έχει προσφέρει ιδιαίτερα στην Άνδρο.

3. Τέλος στη συνάντηση παραβρέθηκε (ενώ δεν είναι υποχρεωτικό) και ο δήμαρχος Άνδρου, στέλνοντας το μήνυμα πως υπολογίζει και προσβλέπει στο ρόλον που μπορεί να παίξει το Λιμενικό Ταμείο στην ανάπτυξη της Άνδρου.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet