ΡΑΔΙΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ: 8 χρόνια παρανομίας!!! ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: τα νέο ΔΣ…  

 

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου της Άνδρου διακυμάνθηκε ακόμα μια φορά από αξιοπρεπές μέχρι καφενείου σύμφωνα με τον πρόεδρο Λευτέρη Μπάλλα. Αξιοπρεπές στο μέτρο που κάποιοι κατάφεραν και άρθρωσαν κάποια πολιτικά επιχειρήματα χωρίς αντεγκλήσεις κι αποδοκιμασίες.

Αντιθέτως έφτασε στο επίπεδο καφενείου, σύμφωνα με τον κ. Μπάλλα, όταν οι αντεγκλήσεις, οι αποδοκιμασίες και οι μετωπικές επιθέσεις έφτασαν στο κόκκινο. Ακούστηκαν μεταξύ των Σουσούδη και Γιαννίση επιχειρήματα περί "κλέφτη" και "αδιαφανείς τρόπους", που «κόσμησαν» την προεκλογική περίοδο του 2019 και κατέληξαν τότε σε εκατέρωθεν μηνύσεις. Τώρα έμειναν στις ειρωνείες, στις απειλές και στις αντεγκλήσεις, καθώς δεν αντέχει ο ένας τον άλλον.  

Το επίπεδο όμως ισοπεδώθηκε πλήρως όταν ο ιδιοκτήτης του ράδιο-Αστέρας παίρνοντας τον λόγο για την υπόθεση του (εξηγούμε παρακάτω) είπε πως ο "νομικός σύμβουλος" του είπε να πει του δημάρχου πως λέει… "μαλακίες"! Κι αυτός... το είπε!!! Κάπου εκεί ο επιχειρηματίας αποδοκιμάστηκε και από μέλη της αντιπολίτευσης, που γενικά επιχείρησε να στηρίξει πολιτικά τις 8ετείς παρανομίες του.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΑΔΙΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ

Αναλυτικά, η ιστορία του "ράδιο-Αστέρας" ξεκινά την προεκλογική περίοδο του 2014 όταν με απόφαση του τότε δημάρχου Γιάννη Γλυνού ο επιχειρηματίας στεγάστηκε με ενοίκιο 30 ευρώ τον μήνα (!) σε παράνομη αποθήκη κάτω από τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου. Το ενοίκιο ουδέποτε πληρώθηκε γιατί η παραχώρηση ήταν πολλαπλώς παράνομη, καθώς παραχωρήθηκε δημόσιος χώρο χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό σε επιχειρηματία και ο δημόσιος χώρος έπασχε καθώς ήταν παράνομα κτισθείσα αποθήκη. Ο επιχειρηματίας προχώρησε και πήρε παράνομα ρεύμα από τον δημοτικό φωτισμό του σταδίου μιας και δεν μπορούσε να πάρει νόμιμα. Γιατί η αποθήκη δεν ήταν νόμιμη και η παραχώρηση ήταν παράνομη. Διπλά παράνομη καθώς επιπλέον όλες αυτές οι διευκολύνσεις αφορούσαν ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση κι όχι μη κερδοσκοπικό σύλλογο. Όλα αυτά αποκαλυφθήκαν με έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Κυριακής 18/9.  

Τις αρχικές παρανομίες της απελθούσας διοίκησης Γλυνού προσπάθησε να αντιμετωπίσει η διοίκηση Σουσούδη με την τότε πρόεδρο του οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Αθηνάς Τσατσομοίρου το 2016. Δεν βρέθηκε όμως τρόπος νομιμοποίησης της πολλαπλής παρανομίας (κατάληψη δωρεάν δημοτικού χώρου, μη πληρωμή ενοικίου, υπεξαίρεση ρεύματος) της ιδιωτικής κερδοσκοπικής επιχείρησης. Όμως το θέμα παρασιωπήθηκε και δεν έγιναν τα νόμιμα! Και ο σταθμός συνέχισε να λειτουργεί παράνομα.

Από το 2019 μέχρι το 2021 η διοίκηση Λοτσάρη αδράνησε κι αυτή πλήρως. Είτε από άγνοια όπως είπε ο δήμαρχος είτε από αμηχανία μπροστά στην παρανομία την οποία υιοθέτησαν όλοι οι προηγούμενοι. Ο καιρός πέρασε μέχρι το 2021 όταν υπήρξε καταγγελία ιδιώτη στον εισαγγελέα Σύρου. Η διοίκηση Λοτσάρη βρέθηκε εξαναγκασμένη να επέμβει μετά από ερώτημα του εισαγγελέα. Έγιναν τα νόμιμα και ο επιχειρηματίας με το "νομικό σύμβουλο" του έφεραν όλα τα χαρτιά τους. Κινήθηκαν από την μεριά της σημερινής διοίκησης τα απαραίτητα νομικά μέτρα: εξώδικα, αποφάσεις, προθεσμίες.

Ο επιχειρηματίας τα αγνόησε και συνέχισε να λειτουργεί την επιχείρηση του. Και έτσι ήρθε το θέμα την Κυριακή 18/9 στο δημοτικό συμβούλιο για "διοικητική αποβολή"! Συγχρόνως ο εισαγγελέας κάλεσε για για "παράβαση καθήκοντος" ζητώντας εξηγήσεις τον πρώην δήμαρχο και τον νυν ρωτώντας τους γιατί δεν επιλήφθηκαν του θέματος όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες για πρώτη φορά και οι 21 δημοτικοί σύμβουλοι! Οι σύμβουλοι κλήθηκαν να αποφασίσουν την διοικητική αποβολή του "ράδιο-Αστέρας" από την αποθήκη και την διακοπή ηλεκτροδότησης του με αυτή. Αν οι σύμβουλοι δεν ψήφιζαν αποβολή ψήφιζαν εν γνώση τους συνέχιση της παρανομίας, που υπάρχει εδώ και 8 χρόνια και αφορά τρεις δημάρχους και τρεις προέδρους του οργανισμού του σταδίου. Κάτι που σημαίνει πρόσκληση και αυτών από τον εισαγγελέα. Αν ψήφιζαν αποβολή θα δικαίωναν την σημερινή διοίκηση που υπό το βάρος των ευθυνών της κινήθηκε νομικά. 

Κάπως έτσι ακούστηκαν από την μεριά της αντιπολίτευσης αστειότητες απίστευτου μεγαλείου. Κορυφαία αυτή της κ. Τσατσομοίρου που ως πρόεδρος του οργανισμού από το 2016 μέχρι το 2019 δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να νομιμοποιήσει τις παρανομίες του σταθμού και την Κυριακή έλεγε να βρεθεί τρόπος νομιμοποίησης της αποθήκης σε μια... εβδομάδα!!! Να γίνουν άμεσα (εντός εβδομάδας;) οι δημόσιοι διαγωνισμοί και να κατακυρωθεί ο χώρος στον επιχειρηματία! Εννοείται όπως συμπλήρωσαν άλλοι να πληρώσει κάτι τι ο επιχειρηματίας για τα 8 χρόνια ρεύμα που υπεξαιρεί! Και το θέμα να λήξει γρήγορα!!! Κάτι που οι κ. Σουσούδης και Τσατσομοίρου δεν βρήκαν νόμιμο τρόπο να λύσουν από το 2016 μέχρι το 2019 η κ. Τσατσομοίρου ζητούσε χτες να λυθεί σε... μια εβδομάδα!!! Τέτοια "σοβαρά" επιχειρήματα ακούστηκαν στο συμβούλιο!!!

Τελικά το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε να πάρει παράταση μια εβδομάδα η τελική ψηφοφορία για να προσκληθεί και ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία να εκφέρει τη γνώμη του. Την πρόταση ψήφισαν η ομάδα Σουσούδη (8 ψήφοι), η ομάδα Καπάκη (4 ψήφοι) οι η μικρή ομάδα Γιαννίση (2 ψήφοι). Στενάχωρη αμηχανία για τον κ. Γιαννίση που συνέκλινε απροσδόκητα με τον κ. Σουσούδη στην προσπάθεια τους να "αγοράσουν χρόνο" μέχρι να εμφανιστεί τυπικά ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία, που χτες βράδυ εξέφρασε μέσω αυτού την "πολιτική άποψη" λέγοντας πως ο δήμαρχος λέει... "μαλακίες"!!! Περιμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εμφάνιση και την τεκμηρίωση της χτεσινοβραδινής «πολιτικής άποψης» του "νομικού συμβούλου" περί τις "μαλακίες", ώστε να μάθουμε και το πως ορίζονται νομικά αυτές την επόμενη εβδομάδα…

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Την δημιουργία του νέου Λιμενικού Ταμείου Άνδρου ακολούθησε η συγκρότηση του επταμελούς δημοτικού συμβουλίου. Από την διοίκηση προτάθηκαν 4 μέλη, από την αντιπολίτευση 1, από το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολο 1, συν ο λιμενάρχης Άνδρου με τον αναπληρωτή του.

Λοτσάρης Δημήτριος Πρόεδρος με αναπληρωτή Ψήτο Άγγελο
Αδάμης Βασίλειος Αντιπρόεδρος με αναπληρωτή Τσατσομοίρου Αθηνά
Ματζώρος Γεώργιος  με αναπληρωτή Δελάρτα Μιλτιάδη
Βουραζέρης Χρήστος  με αναπληρωτή Σαραβάνου Ιωάννα
Κερετζή Ευλαλία με αναπληρώτρια Δούκισσα Άννα
Τρανάκος Γεώργιος με αναπληρωτή Μαμάη Αναστασία
Εκάστοτε Λιμενάρχης με τον αναπληρωτή του

 Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου ορίστηκε μέχρι τις 31/12/23.
 
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διάβασα με τρομερό ενδιαφέρον το γράμμα του κυρίου Κωνσταντίνου Στυλιανού που ζητά να βρεθεί τρόπος να τακτοποιηθεί ο σταθμός για να συνεχίσει την λειτουργία του γιατί ο κ. Αστράς που παίρνει επί 8ετία ρεύμα από τον δημοτικό φωτισμό και δεν πληρώνει επί 8ετία το μικρό ασήμαντο ενοίκιο είναι... ευηπόληπτος πολίτης!!!
Μένει λοιπόν κάποιος χριστιανός να στηρίξει τον σταθμό με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Να κατατεθούν χρήματα για το ρεύμα και το ενοίκιο 8ετίας!!! Να βρεθούν χρήματα να μετακομίσει ο σταθμός εκεί που είναι η έδρα του. Κι όχι εκεί που έχει κάνει κατάληψη ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης του. Όπως βρίσκει χορηγούς και διαφημιστές τόσα χρόνια και ζει από αυτή την δουλειά ο ευηπόληπτος ιιδιοκτήτης του καιρός να ξοδέψει και κάτι γι' αυτό που κάνει.
Αν βεβαίως ο κ, Κωνσταντίνος Στυλιανός ενδιαφέρεται τόσο πολύ μπορεί να ξεκινήσει έρανο για ένα ποσό 25.000 - 30.000 ευρώ. Τόσα λέει πως έχει επενδύσει ο ευηπόληπτος ιδιοκτήτης του. Διαφορετικά ας τα πληρώσουν είτε οι δύο δήμαρχοι μισά - μισά. Είτε ο κ. Καπάκης που τόσο κοπτεται για το ραδιόφωνο. Ευηπόληπτες όλες οι προσφορές. Λεφτά άλλωστε υπάρχουν για όλους όσους δεν πληρώνουν επί 8ετία και είναι ευηπόληπτοι. Όλοι οι άλλοι που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους τόσα χρόνια τι είναι κ. Στυλιανέ; Ανυπόληπτοι;

This comment was minimized by the moderator on the site

Διάβασα με ενδιαφέρον τα σχετικά με τον τοπικο ραδιοσταθμό ΑΣΤΕΡΑΣ RADIO.
Κακως λειτουργούσε τόσα χρόνια στην παρανομία.
Ομως, αναμφισβήτητα εξυπηρετεί και ενημερώνει σωστά το κοινό της Ανδρου.
Εστω και αργά πρέπει να βρεθεί τροπος να τακτοποιηθεί το θέμα και ο σταθμός
να συνεχίσει να λειτουργεί.
Αλλωστε ο Ιδιοκτήτης του , η ο επιχειρηματίας που αναφέρεται στο κείμενο,
Μιχάλης Αστράς ειναι κατα τα άλλα ενας καλός ευηπόληπτος πολίτης
Με Εκτίμηση
Κωνσταντίνος Ιακ. Στυλιανός
Συντ/χος Αρχ/ρχος Ε.Ν

This comment was minimized by the moderator on the site

Το κύμα συμπαράστασης στον Αστέρα δεν έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον Κύριε "ανεξάρτητε" δημοσιογράφε?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ποιο κύμα; Κατι σαν φλοίσβος από ένα-δύο φίλους του της αντιπολίτευσης είδαμε. Η ανεξαρτησία - μιας και την αναφέρατε - έχει κόστος. Όλοι πληρώνουμε για ότι έχουμε. Ο Αστέρας τα έχει εδώ και 8 χρόνια όλα τζάμπα και εισπράττει και διαφημίσεις. Κάνει επάγγελμα. Και δεν πληρώνει τίποτα και σε κανέναν: ρεύμα, ενοίκιο κλπ. Ποιος να συμπαρασταθεί σε κάποιον που τα έχει όλα τζάμπα 8 χρονια;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα δημοτικά ακίνητα με μίσθωμα 30 ευρώ ενδιαφέρομαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα πραγματα ειναι απλα:
Τον Αστερα τον θελουν ολοι. Ομως ως ιδιωτικο δεν μπορει ο δημος να του παραχωρησει κατι δωρεαν. Η διαδικασια ειναι πλειστηριασμος.
Ας γινει λοιπον προσπαθεια νομιμοποιησης των χωρων κατω απο τις κερκιδες (αν υπαρχει διαδικασια και χρηματα για αυτο) και μετα να γινει πλειστηριασμος και μακαρι να το παρει ο αστερας.
Μεχρι τοτε, ας αποφασισει το ΔΣ αν θα παραμεινει ο Αστερας ή οχι. Εννοειται οτι αν αυτο ειναι παρανομο, την ευθυνη θα την εχουν οσοι συμβουλοι συναινεσουν στη συνεχιση της παρανομιας.
Φυσικα, ο αστερας μπορει να συνεχισει τη λειτουργια του απο οποιο χωρο θελησει ο ιδιοκτητης του και να μην ακουω μ....ες οτι δεν γινεται μετεγκατασταση μερικων μηχανηματων. Φυσικα και γινεται και μαλιστα πολυ ευκολα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έπαιρνε ρεύμα για τις εκπομπές του παράνομα από το δημοτικό στάδιο χωρίς να έχει βάλει έστω έναν μετρητη να ξέρει και να ξέρουμε τι κατανάλωνε από τον δημοτικό φωτισμό. Τα χρήματα του ρεύματος για την 24ωρη λειτουργία του σταθμού είναι αρκετά μιας και οι κονσόλες κι όλα τα άλλα μηχανήματα καίνε πολύ. Δεν είναι λοιπόν πως ποτέ δεν κατέθεσε πχ στο Ταμείο Παρακαταθηκών τα 30 ευρώ τον μήνα που έλεγε το απαράδεκτο χαρτί της διοίκησης Γλυνού που ανέχτηκαν όλοι οι επόμενοι για δικούς τους λόγους. Είναι τα εκατοντάδες ευρώ σε ρεύμα τον μήνα που ποτέ δεν πληρώθηκαν και ποτέ δεν μετρήθηκαν και ποτέ δεν θα πληρωθούν. Κι όλα αυτά γιατί κατά την αντιπολίτευση ο Μιχάλης είναι καλό παιδί!!! Ξέρουμε δεκάδες καλά παιδιά που δουλεύουν και δεν μάς δουλεύουνε. Που πληρώνουν επαγγελματικές στέγες και ρεύμα. Και φυσικά δεν έχουν τις επί 8ετίας ειδικές παροχές του Μιχάλη που αποκάλεσε ανερυθρίαστα στο τέλος και τα όσα έλεγε ο δήμαρχος "μαλακίες" επιδεικνύοντας το ήθος του ως καλού παιδιού και την "σοφία" του σοφού νομικού συμβούλου του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Από το 2016 στο Γαύριο έλεγαν πως το ράδιο-Αστέρας είχε προσκολλήσει τους αναμεταδότες του σε αναμεταδότες του Δήμου. Αυτό δεν ελέγχθηκε ποτέ. Σήμερα λένε πως στους Γερακώνες παίρνει ρεύμα από εγκαταστάσεις του Δήμου Άνδρου. Κι αυτό δεν ελέγχθηκε ποτέ. Για να μην λέγοναι κι ακούγονται πράματα που έχουν ή δεν έχουν βάση και με δεδομένο πως η μέχρι σήμερα λειτουργία του εμπορικού σταθμού, που είναι γεμάτος διαφημίσεις, άρα είναι επιχείρηση κερδοσκοπική, θα πρέπει ο Δήμος Άνδρου να ελέγξει τα λεγόμενα και να βγάλει ένα πόρισμα. Αν συμβαίνει κι εκεί παρανομία ή όχι πρέπει να γίνει γνωστό. Δεν μπορεί να λέγονται κατηγορίες χωρίς να ελέγχονται. Ο Αστέρας ελέγθηκε μετά από 8ετία και βρέθηκε παράνομος στον χώρο εκπομπής. Πρέπει να ελεγχθεί και στον χώρο αναμετάδοσης. Να μάθουν όλοι τι ισχύει από τα λεγόμενα και τι όχι. Κι αυτό είναι επίσης δουλειά του Δήμου Άνδρου που αρκετά χρόνια οι δημάρχοι του έκαναν την στρουθοκάμηλο στις παρανομίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

O λαός απαιτεί να κλείσει ο αστέρας και να ανοιξει το εν ανδρω FM

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά και δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε ραδιόφωνο. Μας αρκεί ο σημερινός μας ρόλος ως σάιτ όλης της Άνδρου και για τους; ανδριώτες ακόμα πιο πέρα από αυτήν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Με μια απλή αναζήτηση μελών στο Επιμελητήριο, βλέπουμε ότι ο Αστράς Μιχαήλ, έχει κάνει έναρξη εργασιών με έδρα το σπίτι του στις Στραπουργιές, οπότε, χώρο έχει για τις δραστηριότητες που αναγράφει το μητρώο της εφορίας. Και να το κάνει νόμιμα. Από κει και πέρα ας εκλείψουν τα δακρύβρεχτα λιβελογραφήματα διαφόρων στο διαδίκτυο, εκτίθενται και οι ίδιοι. Τώρα, εκεί που έφτασαν τα πράγματα, ο εισαγγελέας θα αποδώσει το μερτικό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να περάσετε τροπολογία να απαλλαγούμε και εμείς από τέλη πεζοδρομίου και τέλη παρεπιδημούντων ( 0,5%] επι των ακαθάριστων

Περισσότερα