Δημοτικό Συμβούλιο 23/11: Δια ζώσης, έργα 24.700.000 ευρώ το 2023 και… πλειοψηφία η διοίκηση!!!

 

Να σταθούμε σε δύο-τρία ενδιαφέροντα σημεία του πρώτου δια ζώσης δημοτικού συμβουλίου Άνδρου μετά από πολύ καιρό. Το πρώτο είναι πως με τις τόσες απουσίες της αντιπολίτευσης (απόντες οι Σουσούδης, Ψωμάς, Αντώνογλου, Ν. Μαμάη, Τ. Μαμάη και Αδάνης) η διοίκηση απέκτησε ξαφνικά πλειοψηφία στο ΔΣ!!!

ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ!

Έτσι στην ψηφοφορία για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 οι 8 σύμβουλοι της διοίκησης πλειοψήφησαν και τυπικά και πολιτικά! Και η πλειοψηφία τους διευρύνθηκε γιατί πριν την ψηφοφορία αποχώρησαν και 3 ακόμα σύμβουλοι του κλίματος Καπάκη (Μπακέλας, Τσαούσης και Καπάκης). Ο λόγος αποχώρισης τους λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Μπάλλα και του συμβούλου Μπακέλα. Ο δεύτερος διέκοπτε λέγοντας διάφορα μη σχετικά με το θέμα. Ο πρόεδρος τον αποκάλεσε άσχετο. Ο Μπακέλας θίχτηκε και… αποχώρησε! Ακολουθήσαν για λόγους συμπαράστασης ο Τσαούσης και ο Καπάκης.

Έτσι στην ψηφοφορία βρέθηκαν παρόντες μόνο τέσσερις σύμβουλοι του κ. Σουσούδη. Είναι να απορεί κανείς τι ρόλο παίζουν οι 4 σύμβουλοι του κ. Καπάκη που διακρίνονται μόνο για τις διαμαρτυρίες και τις απουσίες τους...

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 24.700.000 € ΕΝΑΝΤΙ 1.650.000 €!

Κατά τα άλλα η εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 (τα προγραμματισμένα έργα) ανέρχεται σύμφωνα με τα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας σε 17.500.000 ευρώ. Αυτά για εγκρίσεις μέχρι 30/6/22. Θα ακολουθήσουν περίπου 7.200.000 ευρώ για εγκρίσεις του δευτέρου εξαμήνου του 2022. Ήτοι, το συνολικό ποσό για προγραμματισμένα έργα το 2023 θα ανέλθει σε 24.700.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης συγκρίνοντας τα έργα που θα εκτελεστούν το 2023 (τελευταίο έτος της δημαρχίας του) με τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος του 2018 για το 2019 (τελευταίο έτος της δημαρχίας Σουσούδη) αντιπαρέβαλε τον τότε προγραμματισμό που ανερχόταν στο ποσό του 1.650.000 ευρώ!!! Ποσό 15 φορές μικρότερο από το δικό του!!!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Νομίζουμε πως η παραπάνω συντριπτική σύγκριση ήταν και η πραγματική αιτία της απουσίας Σουσούδη, αλλά της απουσίας και αποχώρησης της ομάδας Καπάκη. Όταν τα στοιχεία μιλούν μόνα τους τι να πουν οι αντιπρόσωποι της ελλιπούς αντιπολίτευσης; Να επαινέσουμε όμως για μια ακόμα φορά τους τέσσερις της ομάδας Σουσούδη (Θεοδωράκης, Τσατσομοίρου, Βιδάλης και Τρανάκος) που παρέμειναν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης έστω και καταψηφίζοντας το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Από τους παρόντες προέδρους κοινοτήτων το Τεχνικό Πρόγραμμα ψήφισαν οι πρόεδροι Άρνης και Κατακοίλου και καταψήφισαν οι πρόεδρου Μπατσίου, Απροβάτου και Χώρας. Σε ρεπορτάζ του Εν Άνδρω διαπιστώσαμε πως στον προϋπολογισμό των κωδικών για τα διάφορα έργα δεν υπήρχε ξεχωριστή ανάλυση στην εισήγηση τι παίρνει κάθε περιοχή από το συνολικό ποσό των έργων. Έτσι ήταν δύσκολο στους προέδρους να δουν τις κατανομές στις περιοχές τους. Τα στοιχεία αυτά έχει η Τεχνική Υπηρεσία. Όμως δε αναφέρθηκαν ξεχωριστά στο συμβούλιο.

Για παράδειγμα στον προϋπολογισμό των Τεχνικών Έργων υπήρχε κωδικός με 2.800.000 ευρώ για τη συντήρηση οδικού δικτύου όλης της Άνδρου. Τα 2.000.000 ευρώ ήταν για Χώρα και Υδρούσα και τα 800.000 ευρώ για το Κόρθι. Δεν υπήρχε όμως αυτή η ανάλυση. Έτσι οι πρόεδροι δεν είχαν εικόνα.

ΤΟ ΕΠΑΛ & ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ

Τώρα στα θετικά της συνεδρίασης το γεγονός πως εγκρίθηκε ομόφωνα από τους αρχικά παρόντες 15 συμβούλους η προσθήκη δύο ειδικευμένων τμημάτων στο ΕΠΑΛ Άνδρου για βρεφονηπιοκόμους και ψυκτικούς. Το θέμα κινήθηκε από την κοινότητα Κορθίου η οποία με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Αντωνέλλο ήρθε σε συνεννόηση με το ΕΠΑΛ Άνδρου.

Το αίτημα προωθήθηκε και στο Δήμο και αυτός έκανε έγγραφο στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Περιφέρειας. Εγκρίθηκε από την δευτεροβάθμια της Περιφέρειας. Και χτες ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο προς τελική έγκριση. Να σημειώσουμε πως πίσω από την επέκταση σε ειδικότητες είναι το Μουστάκειο και ο πρόεδρος του που συνεργάζονται άψογα με το ΕΠΑΛ Άνδρου.

Να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα το Μουστάκειο έχει συμπαρασταθεί οικονομικά στο ΕΠΑΛ Άνδρου πέρσι και εφέτος και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον. Στόχος είναι η συνεργασία αυτή του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το Μουστάκειο και τον Γ. Αντωνέλλο να δώσει ώθηση ώστε να αποκτήσει η Άνδρος ένα από τα καλύτερα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων. Και η δυνατότητα αυτή είναι εφικτή, καθώς με τις υπάρχουσες κτιριακές δομές και τις τεχνικές εγκαταστάσεις του κληροδοτήματος μπορεί το ΕΠΑΛ να πάει εκεί στο μέλλον.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα βρήκαν!
Ναι θεία τα βρήκαν!
Βρήκαν τα λεφτά που είχαμε κρυμμένα στο πάνω ράφι στην ντουλάπα κάτω απ την σκάλα.
Εμ τι νόμιζες θεία ; που βρήκανε αυτοί τόσα πολλά λεφτά για έρξ6γα. Ολα δικά μας είναι. Εμείς τα έχουμε κάνει όλα πριν φυγουμε και τα είχαμε κρύψει.
Και πήγανε αυτοί οι Λοτσαροκαβουραίοι και τα βρήκανε και τα μοστράρανε εψές.
Κερδάμε θεία. Όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτά είναι δικά μας έργα που ούτε καν τα είχαμε φανταστεί και που ποτέ κανείς δεν τα είδε!
Εμ το αλλο! Αυτός ο Πρόεδρος θέλει λεει να κάνει φοινίκια, αλλά λέει δεν τα κάνει γιατί δεν έχει λέει απαντήσεις.
Μα καλά με απαντήσεις γίνονται τα φοινίκια θεία, δεν γίνονται με αλεύρι και μέλι;
Άλλο πάλι κι αυτό με τουτους εδω!
Εψές Θεία αποχώρησανε από το συμβούλιο ο Γιάννης, ο Σπύρος και ο Γιάννης. Ναι, προσήλθαν και μετά απήλθαν. Ναι, γιατι ο Πρόεδρας, ναι αυτός ο Μπάλας δεν του μίλησε καλά του Γιάννη! Ναι σου λέω.
Τι με ρωτάς θεία;
Γιατί φύγανε και ο Γιάννης με τον Σπύρο αφού ανεξάρτητος είναι τάχαμου τάχαμου ο Γιάνννης; και αφού ήτουνα τόσο κακό γιατί δεν φύγανε και οι Σουσουδαίοι;
Όλο ερωτησεις είσαι βρε Θεία. Σαν τον Γιάννη και συ!!
Μα ειναι κόλπο Θεία! Τους παίζουμε επίθεση με ξαφνική άμυνα και μπερδεύονται. Αυτό είναι θεία αυτό!
Εμ το άλλο! Έχει κι άλλο ρε θεία σημερα;
Αυτός ο Θωμάς τι ειναι; μην είναι Δήμαρχος, μην ειναι αντιδήμαρχος, μην είναι τσιμπουλαίος; μην είναι οι κάμποι και τα ψηλά βουνά μαζί με κόκκινα ραδίκια;
Αμί το άλλο! Ποιό πάλι;
Πήρε την φωνή ο κάβουρας και είπε να δουλέψουμε όλοι μαζί! Άκου τι είπε, άκου!!
Αλλά όμως του απάντησαμε αμέσως! Ναι αμέσως! Του παμε ότι εμείς δεν παιρνουμε μάθηματα. Ναι τα ηέρουμε ολα!
Πουνα ξέρω ρε θεία. Με κούρασες. Αύριο θα σου πω! Ψήσε καφέ και θα ρθω!
Κι άμα τολμάει αυτός ο Αλέκος Μπάλας ας κάνει φοινίκια με απαντήσεις!
Ας κάνει τώρα γιατί έρχονται οι εκλογές και μεις κερδάμε θεία, κερδάμε!