Πως ορίζουν ορισμένοι την «πολιτική κριτική»;

Του Κυριάκου Θωμά

Οικονομολόγου, π. Δημάρχου, π. Προέδρου ΔΣ Άνδρου

 

Με σκοπό την ενημέρωση για τα πραγματικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την μυστικότητα της προκαταρκτικής ποινικής διαδικασίας και αφού ο ίδιος ο Γ Καμήλος δημοσιοποίησε το γεγονός ότι του υπέβαλα μήνυση θέλω να τονίσω τα εξής:

  • Την 24η Ιανουαρίου 2023 υπέβαλα μήνυση στον Γ Καμήλο. Η δημοσιοποίηση χρηματικού εντάλματος με το οποίο πληρώθηκαν συνεργάτες του Δημάρχου και μεταξύ αυτών και εγώ και το οποίο παρουσιάστηκε με τρόπο που να δείχνει ότι αποτελεί μόνο δικό μου μισθό, αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισέ το ποτήρι.
  • Είχε προηγηθεί 10μηνη διαδρομή εκβιαστικών, απειλητικών, εξυβριστικών και συκοφαντικών αναρτήσεών, σχολίων και προσωπικών μηνυμάτων με SMS το περιεχόμενο των οποίων δεσμεύομαι να μην αποκαλύψω λόγω της μυστικότητας της προανακριτικής ποινικής διαδικασίας: (α) Άθλιες αιχμές για την προσωπικότητα μου και την επαγγελματική μου επάρκεια. (β) Επιθέσεις για τον τρόπο πρόσληψης μου και προσωπικοί εκβιασμοί, (γ) Ανοίκειες και ψευδείς επιθέσεις για την εμπλοκή μου με έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησής κατά το παρελθόν με τα οποία καμία σχέση δεν έχω.

Ενημέρωσα κατ’ επανάληψη τον κ. Γ. Καμήλο και του ζήτησα να σταματήσει όλη αυτήν την άθλια και συκοφαντική διαδικασία. Δεν το έπραξε. Και αναγκάστηκα μετά από όλα αυτά και προσέφυγα στην ποινική δικαιοσύνη. Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ενέργειες τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο τόσο εγώ όσο και το νομικό πρόσωπο στο οποίο επαγγελματικά συμμετέχω.

Όλα  τα παραπάνω φυσικά ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική. Καμία σχέση δεν έχουν και με τον πολιτικό διάλογο και την πολιτική κριτική που είναι ευπρόσδεκτα και απαραίτητα στοιχεία του δημοκρατικού διαλόγου. Αντιθέτως, τα παραπάνω ορίζονται από τον ποινικό κώδικα ως προσωπικές επιθέσεις, απειλές, εξυβρίσεις και συκοφαντίες.

Πολιτικό γίνεται το ζήτημα από την στιγμή που η σελίδα «ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» με διαχειριστή τον Γ. Καπάκη χωρίς καμία γνώση ή αναφορά στην ποινική δικογραφία και στα στοιχεία που κατατέθηκαν στον εισαγγελέα μιλά για «φίμωση του Γ Καμήλου»! Για εκφοβισμό των δημοτών! Και άλλες «χρωματιστές αρκούδες»!!!  Δεν έλλειψε βέβαια και η προσωπική απειλή εκ μέρους του προς εμένα για «την άσκηση των καθηκόντων μου ως ειδικού συνεργάτη του Δήμου»!

Εάν πιστεύει ότι ασκώ πλημμελώς τα καθήκοντα μου να με καταγγείλει στα αρμόδια όργανα. Αλλιώς να σωπάσει. Και να μην γίνεται κοινός συκοφάντης.

Πολιτικό είναι το ζήτημα και της σιωπής του Θ Σουσούδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και της άρνησης του να καταδικάσει τις απίστευτες αναρτήσεις του «οπαδού» του εδώ και 10 ολόκληρους μήνες. Η «απευθείας ανάθεση» της ηθικής εξόντωσης ανθρώπων δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από την τοπική μας κοινωνία.

Ίσως  τελικά οι παρεμβάσεις μου ενοχλούν . «Η πολιτική  μνήμη» των τελευταίων 20 και πλέον ετών δεν βολεύει. Κάποιοι προσπαθούν να με κάνουν να σιωπήσω.  Εκτιμώ ότι θα συνεχίσουν να το κάνουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση όσο  πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές.

Έγινε και κατά το παρελθόν προσπάθεια να εξοντωθούν επαγγελματίες - κάτοικοι του νησιού επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Φοβάμαι ότι αυτό το σκοτεινό παρελθόν έχει επανακάμψει εκ νέου στην πολιτική ζωή του νησιού. Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ενέργειες μου…

Από την μεριά μου είμαι βέβαιος ότι οι Ανδριώτες θα απομονώσουν όσους απεργάζονται άθλιες μεθοδεύσεις. Καλό θα είναι όλοι να «κατεβάσουν τους τόνους». Οι εποχές δεν είναι εύκολες. Ο ευπρεπής πολιτικός διάλογος είναι απαραίτητος. Η «εργολαβική δολοφονία χαρακτήρων»  δεν είναι πολιτική πράξη. Και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από κανέναν. Είναι ζήτημα που αφορά την δικαιοσύνη και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αυτό έκανα από την μεριά μου.

Ας κινηθούμε όλοι με πολιτική ευπρέπεια και ας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας μια καλύτερη Άνδρο. Ας μην θυσιάζουμε το νησί για μια χούφτα ψήφους…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό είναι το πολιτικό επίπεδο του Σουσούδη..
Με τέτοιους συνεργάτες-οπαδούς αποδεικνύεται
η απελπισία του..

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλα κάνει ο Μουστακας και τον λέει...
(διαγράφεται μια φράση - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριάκο σε ζηλεύουν για αυτό έχουν τέτοιο μίσος μαζί σου .Τον Καμήλο,κάποιους Μπατσιώτες αποτυχημένους...,την τρελή του Γαυριου που ασχολούνται μαζί σου συνέχεια εσύ τους παίζεις κομπολόι .

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν του φτάνει ο μισθός του σουσουδη που παίρνει για να γράφει κ ζηλεύει !!Το πάθος του είναι να δει λεφτά από τον δήμο !!!χαχαχααχαχ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ετσι παίζεταί το παχνίδι. Βούρκος το γήπεδο. Λασπομαχία το μάτς. Ετσι παίζουν πάντα οι χαμένοι και η οπαδοί τους πανηγυρίζουν. Απέναντι απο κάθε άνθρωπο της προσφοράς θα βρεθεί ένας άθλιος υβριστής που θα τον συκοφαντεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Κυριάκο!