ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Δημοπράτηση του ΧΥΤΥ τον Μάρτιο 2023

 

Η περιοχή που θα γίνει ο ΧΥΤΥ της Άνδρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΧΥΤΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2023

Στην τελική φάση επίλυσης μπήκε το σημαντικότερο πρόβλημα του νησιού μας-η κατασκευή χώρου υγειονομική διαχείρισης των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα,  προγραμματίστηκε η δημοπράτηση του ΧΥΤΥ για τον Μάρτιο του 2023, όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 10,9 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει Χώρο Υγειονομικής Ταφής των απορριμμάτων, Μονάδα Προ-επεξεργασίας και Μονάδα Κομποστοποίησης. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το σύντομο ιστορικό του έργου έχει ως εξής:

Η ανάθεση της μελέτης και η πρόκριση της θέσης έγινε το 2012 από την διοίκηση Γ. Γλυνού. Εν συνεχεία το 2018, επί δημαρχίας Θ. Σουσούδη, εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου. Το 2020 επί Δημαρχίας Δ. Λοτσάρη παρελήφθη η οριστική μελέτη του έργου και υποβλήθηκε πρόταση για την χρηματοδότηση του.

Την σκυτάλη παρέλαβε ο Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΣΔΑ) ο οποίος το 2021 υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ώστε η τεχνική υπηρεσία να δημοπρατήσει, επιβλέψει, παραλάβει κ.τ.λ. το έργο.

‘Έτσι σε λίγες εβδομάδες μπαίνει στην τελική ευθεία η επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος της Άνδρου, μετά από μια πορεία 11 χρόνων. Ενός προβλήματος που έχει κατ’ επανάληψη και με ποικίλους τρόπου, «ταλαιπωρήσει» το νησί μας. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου που με ατελείωτες ώρες δουλειάς ωρίμασαν το έργο και σε όσους συνέβαλαν στη μελέτη, ωρίμανση και χρηματοδότησή του, όπως προανέφερα. 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet