Τελικά βούλιαξαν μόνοι στη... λάσπη τους!

Του Ελευθερίου Μπάλλα

Δικηγόρου, Πρόεδρου ΔΣ Άνδρου 2016-2023

 

Φωτογραφία αρχείου

Όλους θα έπρεπε να μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο μας και η αγωνία μας για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών μας. Οι ιδεολογικές διαφορές εκφράζονται στο επίπεδο των εθνικών εκλογών, που θα γίνουν όσες φορές χρειαστεί και όχι στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα έπρεπε εν πάση περιπτώσει να μην πνιγόμαστε στην λάσπη της αντιπολίτευσης και στα δήθεν σκάνδαλα που "ανακαλύπτουν" μήπως κι επιβιώσουν πολιτικά.

Θα έπρεπε να μην κάνουν το Δημοτικό Συμβούλιο ροντέο (όπως απείλησε ο μάγκας Σπύρος Τσαούσης παλαιότερα) ή με την βοήθεια φίλου τους που μπήκε στο συμβούλιο και ζήτησε τον λόγο κραυγάζοντας τάχα μου «ως εκπρόσωποι του λαού»! Θα έπρεπε να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας τουλάχιστον οι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Βίντεο όπου ο κ. Καπάκης - μετά δίωρη καταγγελιολογία - παραδέχεται πως δεν υπήρξε οικονομικό σκάνδαλο, αλλά απλή παρατήρηση σε προθεσμία εκτέλεσης έργου. Ο κ. Σουσούδης είπε πως δεν κατάλαβαν τα... ελληνικά του! Γιατί δεν ξέρουν... καλά ελληνικά!!! Όμως έκαναν τελικά λόγω "ελληνικών" το δημοτικό συμβούλιο ροντέο όπως είχε πει και ο κ. Τσαούσης!!!

Τι τρέλες γράφεις τώρα ρε Λευτέρη θα μου πείτε. Έλα όμως που αυτά ποτ γράφω σήμερα δεν είναι τρέλες αλλά η αποτίμηση του χτεσινού Δ.Σ. (19 Μαΐου 2023). Στο συμβούλιο αυτό, μετά από αίτηση του κ. Καπάκη κληθήκαμε να ενημερώσουμε το Σώμα για έγγραφο της Αρχής Διαφάνειας.

Το συμβούλιο ξεκίνησε με ακρότητες και κορώνες από Καπάκη και Σουσούδη για κακοδιαχείριση, κατασπατάληση χρήματος και άλλες …μάγισσες. Ο δήμαρχος απάντησε και ενημέρωσε με στοιχεία (ημερομηνίες, ποσά σύμβασης, εγκρίσεις, ημερομηνίες υποβολής λογαριασμών, πληρωμής, ποσά που καταβλήθηκαν, τα πάντα).

Το κυριότερο ενημέρωσε πως όλα έγιναν με την τήρηση όλης της προδικασίας, με μελέτες, προσυμβατικούς ελέγχους, εγκρίσεις κ.λ.π. Κάπου εκεί κατέρρευσε το αφήγημα της αδιάβαστης αντιπολίτευσης. Τους παρουσίασε την πραγματικότητα. Και τότε τι είπαν οι άνθρωποι; Εσείς τις περιμένατε να κάνει ο συνασπισμός Καπάκη-Σουσούδη; Τι είπαν οι λοιπές "ανεξάρτητες" συνασπισμένες "δημοκρατικές δυνάμεις" του Δ.Σ; Τι έγινε με το αφήγημα περί απευθείας αναθέσεων και διαύγειας; Τι περιμένατε να γίνει; Λοιπόν δεν έγινε τίποτα από ότι θα περιμένατε.

Στην αρχή ο κ. Καπάκης ψέλλισε ότι το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας   δεν μιλάει για οικονομικές ατασθαλίες, αλλά για  μία παράταση χρόνου έργου που δόθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου μήπως και ολοκληρωθεί ένα έργο. Όλα τα άλλα που κραύγαζαν τι έγιναν; Ανθρακες ο θησαυρός. Και μετά τον Καπάκη από κοντά και ο έτερος συνεταίρος κ. Σουσούδης να  λέει ότι με άλλο νόημα είπε τις λέξεις κακοδιαχείριση και κατασπατάληση αλλά δυστυχώς εμείς μάλλον το παρεξηγήσαμε γιατί είναι κακά τα… ελληνικά μας!!!

Και κάπως έτσι βούλιαξαν στην λάσπη τους και αποδείχθηκε και το έργο του δημάρχου, αλλά και η συνεχής προσπάθεια του για εξεύρεση πόρων -  χρημάτων και παραγωγής έργων.

Και τότε ω του θαύματος, καλοκαιρινός κάτοικος της Άνδρου, άρχισε να φωνάζει, να διακόπτει την συνεδρίαση ως «εκπρόσωπος του λαού». Ποιου λαού και πως ορίστηκε αυτός εκπρόσωπος και κραύγαζε; Φυσικά ο "κακός πρόεδρος"  δεν του επέτρεψε  να κραυγάσει και να παραβιάσει τον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου. Και τότε όλοι οι "δημοκράτες της προόδου" και οι συνοδοιπορούντες κατηγόρησαν τον Πρόεδρο. "Φυσιολογικά πράγματα"!!!

Τον απέβαλα, αλλά μετά από λίγο ξαναγύρισε στην αίθουσα και έκατσε πίσω από τον κ. Σουσόυδη και γελούσαν μαζί για το μεγάλο επίτευγμα του «εκπροσώπου του λαού» κάνοντας το συμβούλιο ροντέο. Έτσι εμφανίσθηκε ο εν δυνάμει υποψήφιος του κ. Σουσούδη στο συμβούλιο.

Αλλά δεν τελειώνει εδώ το χάος, αφού στην συνέχεια και η Τασούλα Μαμάη κατηγόρησε τον Δήμαρχο για όλα! Και ζήτησε να  ανακληθεί έγγραφο της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου. Να ξαναγυρίσουμε δηλαδή πίσω στην παλιά εποχή του "αποφασίζω και διατάσσω", τότε που ο δήμαρχος παρενέβαινε στο τι θα πουν οι επιστήμονες που συγκροτούν την Τεχνική Υπηρεσία. Τότε που εκδίδονταν έγγραφα κατά παραγγελία προς τις Υπηρεσίες του Δήμου. Η Δημοκρατία στο απόσπασμα δηλαδή..

Τα είπα όλα αυτά στο συμβούλιο, αλλά δεν παραξενεύτηκα που η αντιπολίτευση με ελαφρά καρδία με αποκάλεσε... φασίστα!!! Αλλά ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ όπως είπε και ο Δ. Κουτσούμπας.

Σας φαίνονται περίεργα όλα τα παραπάνω; Δεν είναι δυστυχώς. Απλώς είναι μια ακόμα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου την τετραετία του αντιπολιτευτικού μένους των Καπάκη-Σουσούδη. Και για εμένα άλλη μια μέρα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Άνδρου. Όμως έχω ξαναγράψει: «Όταν μικροί άνθρωποι αρχίζουν να ρίχνουν μεγάλες σκιές, σημαίνει ότι ο ήλιος είναι κοντά στη δύση του». Φεύγουν, τελειώνουν, δύει ο ήλιος τους...

Χρειάζεται μόνο υπομονή,  γερό στομάχι και γαλότσες για την λάσπη που ρίχνουν ασταμάτητα...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εχω την εντύπωση ότι ο Σουσούδης το έχει βάλει αμέτι-μουχαμέτι να αυτοκαταστρέφεται, αλλιώς δεν εξηγείται. Το έχει βάλει σκοπό της ζωής του
να τον σιχαθούν οι Ανδριώτες . Δεν αγαπάει την Ανδρο και τους Ανδριώτες αλλά τον Δήμο τον θέλει μόνο για αυτοπροβολή. Θεοδόση κατά την
διάρκεια της θητείας σου δέν φρόντισες για την Ανδρο και δεν σε θέλουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

"Αχός βαρύς ακούγεται πολλά τουφέκια πέφτουν". Περιμέναμε την αντιπολίτευση, να επιτελέσει επί τέλους το ρόλο της. Μια πραγματική αντιπολίτευση, με πειστικά επιχειρήματα, με στοχευμένο λόγο να ελέγξει τα πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου και να αναδείξει με καθαρότητα λόγου τα κακώς κείμενα. Αντί για αυτό, είδαμε όσοι είχαμε την υπομονή να παρακολουθήσουμε, μια ακατάσχετη επιθετική αοριστολογία που δεν κατέληξε πουθενά. Περιμέναμε να τεκμηριωθεί το σκάνδαλο, αλλά τζίφος. Πολύ θόρυβος και κουρνιαχτός, αλλά ουσία καμία. Ο δήμαρχος Λοτσάρης με το λιτό αλλά συγκεκριμένο και στοχευμένο του λόγο αφαίρεσε κάθε υποψία κακοδιοίκησης. Άστο Γιάννη Καπάκη δεν το έχεις. Οι τουφεκιές ήταν άσφαιρες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ήταν μόνο το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου.
Στο όνομα, :: για το καλό της Άνδρου:::,
Θα ρίξουν τόνους λάσπης και αχαλίνωτου ψεύδους.

Κρίμα για αυτούς, αλλά είπαμε , αυτοί είναι και ίδιοι
θα παραμείνουν…