Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του ΧΥΤΥ Άνδρου. Εν αναμονή έναρξης των εργασιών...

 

Ο χώρος που θα γίνει ο νέος ΧΥΤΥ της Άνδρου

Όλα πλέον έχουν δρομολογηθεί για τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Τέρμα οι "πολιτικές καριέρες" που φτιάχτηκαν πάνω στα αδιέξοδα των σκουπίδιων της Άνδρου. Τέρμα και τα ατέλειωτα μπρος-πίσω του κ. Σουσούδη που το 2012 ψήφισε την Πλούσκα, το 2015 τον Φεβρουάριο την καταψήφισε, το 2015 τον Μάρτιο την... υπερψήφισε!!! Αλλά τον καταψήφισαν οι σύμβουλοι του Βόσσος, Βολίκα, Μαμαή. Και μετά ανεξαρτητοποιήθηκαν για την Πλούσκα. 

Το 2020 ο κ. Σουσούδης καταψήφισε κι αυτός στην οικονομική επιτροπή την Πλούσκα με αστείες δικαιολογίες για να γίνει αρεστός στους πρώην αποχωρήσαντες από την παράταξη του! Σήμερα οι αποχωρήσαντες το 2017 Βόσσος και Βολίκα επέστρεψαν στον κ. Σουσούδη!!! Μη λέγοντας τίποτα για την Πλούσκα! Και μερικοί "παράγοντες" του Πιτροφού, αφού έθεσαν υποψηφιότητα με τον κ. Σουσούδη, μετά ρωτάνε τον Λοτσάρη... για τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας!!! O κ. Σουσούδης όπως φαίνεται μπορεί και "παίζει" και με τους Πιτροφιανούς και με τους Πλουσκαίους μαζεύοντας από παντού ψηφαλάκια!!!

Μετρήστε πόσες "μικροπολιτικές" εξυφάνθηκαν γύρω από την Πλούσκα και τα σκουπίδια της Άνδρου; Να γιατί δεν λύθηκε το θέμα μέχρι σήμερα. Ευτυχώς όμως που χάρη στην επιμονή της Περιφέρειας και του Δήμου Άνδρου, την τελευταία τριετία, αλλά και την πλήρη και αγαστή συνεργασία του δημάρχου Δ. Λοτσάρη, του επάρχου Δ. Λάσκαρη και του περιφερειάρχη Γ . Χατζημάρκου, το κρίσιμο αυτό θέμα για την Άνδρο κι το μέλλον της μπήκε τελική ευθεία για τη λύση του.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

Άλλη μια φωτογραφία του απόμακρου και πλήρως κατάλληλου χώρου που θα γίνει τα επόμενα δύο χρόνια ο ΧΥΤΥ της Άνδρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 10/09/2023

Δημοπρατήθηκε, με επιτυχία, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 ο ΧΥΤΥ του Νησιού μας.

Η δημοπράτηση του έργου έγινε από τον ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Ν. Αιγαίου, αναδείχθηκε εργολάβος και είναι σε εξέλιξη όλη η  διαδικασία. Παράλληλα το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την 689/2023 ομόφωνη απόφασή του γνωμοδότησε θετικά για τον ΧΥΤΥ και απέρριψε την σχετική αίτηση ακυρώσεως. Άνοιξε έτσι διάπλατα πλέον ο δρόμος για την κατασκευή ενός από τα σημαντικότερα έργα περιβαλλοντικής προστασίας του νησιού μας. Παράλληλα θα αναβαθμιστεί η περιοχή της Σταυροπέδας η οποία για δεκαετίες σήκωσε το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων όλου του νησιού.

Μέσα σε αυτό το θετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για το νησί μας με την οριστική δρομολόγηση ενός απ’ τα σημαντικότερα έργα υποδομής, στις ελάχιστες παραφωνίες, που θυμήθηκαν «ξαφνικά» τα σκουπίδια και προσπαθούν να τα εντάξουν στην «προεκλογική ένταση»,  λέμε ότι:

- Το έργο υποδομής του ΧΥΤΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει στα πλαίσια των νόμων, των κανόνων και των προυποθέσεων των περιβαλλοντικών όρων όπως αυτοί έχουν εγκριθεί.

- Στο «νταμάρι της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ» δεν υπάρχουν σκουπίδια, αλλά ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά που προσωρινά έχουν αποθηκευτεί περιμένοντας το μηχάνημα τεμαχισμού από την Περ. Ν. Αιγαίου. Γεγονός που έχει επαναληφθεί 2 φορές κατά την διάρκεια της θητείας μας, χωρίς καμία αντίδραση. Τότε όμως δεν ήταν προεκλογική περίοδο....!

- Οφείλουν να ρωτήσουν τον Θ. Σουσούδη, ο οποίος έχει πάθει αφωνία γύρω από αυτό το έργο από τον Απρίλιο του 2019 έως σήμερα, ποια είναι η θέση του γύρω από το έργο του ΧΥΤΥ; Το στηρίζει;

Είναι άλλωστε ο Θ. Σουσουδης ο οποίος ΔΕΝ ψήφισε στην Οικονομική Επιτροπή  την παραλαβή της μελέτης για να προχωρήσει η διαδικασία δημοπράτησης. Είναι ο ίδιος που σήμερα στην δημοτική του παράταξη έχει εντάξει όλους όσους υποτίθεται ότι διαφωνούσαν με την κατασκευή του ΧΥΤΥ. Έχουμε το οξύμωρο όσοι τάχα διαφωνούσαν με τον ΧΥΤΥ να είναι στην παράταξη του Θ. Σουσούδη που χωροθέτησε τον ΧΥΤΥ το 2015 και από τον οποίο αποχώρησαν το 2016, μεταξύ άλλων και γι’ αυτόν τον λόγο... άβυσσος!!!

Πως οι γνωστοί τοπικοί παράγοντες του Πιτροφού οι οποίοι επίσης έχουν πλήρη αφωνία από το 2014 και μετά γύρω από τα σκουπίδια, θυμήθηκαν 30 μέρες πριν τις εκλογές το θέμα και αφού έθεσαν πρώτα υποψηφιότητα με τον Θ. Σουσούδη; Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να ζητήσουν την καθαρή και χωρίς περιστροφές θέση του Θ. Σουσούδη γύρω από το ζήτημα του ΧΥΤΥ.

 

Τέλος, όσο αφορά τα όποια διοικητικά πρόστιμα να σας ενημερώσουμε ότι έχουν γίνει οι προβλεπόμενες  προσφυγές και θα κριθεί στα αρμόδια όργανα η βασιμότητά τους. Ο μόνος λόγος δε που επιβλήθηκαν – και πιθανόν τελικά να επιβαρύνουν τον δήμο - είναι οι συνεχείς καταγγελίες από παράγοντες της ομάδας Θ. Σσουσούδη για τις οποίες ο ίδιος κάνει ότι δεν ξέρει...

Ελπίζουμε δε για το καλό όλων και κυρίως των κατοίκων των γύρω χωριών να μην δούμε τις επόμενες ημέρες «κάποια παράξενη φωτιά» γύρω από τον δεματοποιητή, στην Σταυροπέδα...

Εμείς με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα στηρίξουμε την κατασκευή ΧΥΤΥ και θα διαχειριστούμε στο μεσοδιάστημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα απορρίμματα στην Σταυροπέδα.

Δηλώνουμε δε πρόθυμοι σε κάθε πρωτοβουλία δημόσιου και ειλικρινή διαλόγου, που στόχο θα έχει την σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων, την βελτίωση των υποδομών και την καλύτερη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας.

Στόχος μας πάντα η Άνδρος, ως ένα ενιαίο σύνολο και όχι τα εφήμερα προεκλογικά οφέλη.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά να προβληματίσουν τους υποψήφιους
και ψηφοφόρους του Σουσούδη.

Η ανεπάρκεια του χαρισματική…

Τόσο με τη πλούσκα όσο και με τις ανεμογεννήτριες
είναι ήξεις αφήξεις.

Επιτέλους δρομολογήθηκε αποτελεσματικά
η επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος
στο νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τον Φεβρουάριο του 15 το καταψήφισε, τον Μάρτιο του 15 το υπερψήφισε.... εντάξει γαμάτος!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

....και τι θα γίνει τώρα με το αφήγημα.. ????